Uutiskirjeet 2016

Artikkelikuva: Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirje 3/2016

Tervetuloa glögeille Suvilahteen 8.12.2016!
Fiksu Kalasatama ja Forum Virium Helsinki ovat avanneet Suvilahdessa yhteiskehitystilan, joka tarjoaa paikan tapaamisille ja verkostoitumiselle. Tervetuloa glögeille ja tupareihin 8.12.2016 klo 15–18!
>> Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Helsingin vuoden Smart City -teot palkittiin
Helsingin kaupunki ja Forum Virium Helsinki palkitsivat vuoden 2016 Smart City -teot Helsinki Smart City -tapahtumassa. Kaupunkipyörät, tilavarauspalvelu Varaamo, Respa-tilanvarausrajapinta ja liikkuminen palveluna -sovellus Whim ovat esimerkkejä digitaalisuutta hyödyntävistä palveluista, jotka tekevät kaupunkielämästä helpompaa ja hauskempaa.
>> Lue lisää

DataBusiness Challenge käynnissä
DataBusiness Challenge kannustaa kehittäjiä, yrityksiä tai yrittäjähenkisiä hyödyntämään palveluissaan avointa dataa, jota kuutoskaupungeissa (Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku), on avattu jo runsain mitoin. Kilpailuun voi osallistua toimivalla mobiili- tai selainpohjaisella sovelluksella tai toteutuskelpoisella palvelu- tai sovelluskonseptilla. Kilpailutöiden deadline on 30.1.2017.
>> Lue lisää

Tarjoa fiksu ilmastopositiivinen kokeilu
Nopeiden kokeilujen ohjelman Smart&Clean-tarjouskierros on auki Kalasatamassa. Tarjoa mukaan fiksu ilmastopositiivinen kokeilu. Ratkaisut voivat liittyä liikkumiseen, kaupunkitilan käyttöön tai rakentamiseen ja asumiseen. Tule infotilaisuuteen 7.12. klo 9.30 Suvilahteen kuulemaan lisää!
>> Lue lisää

Älyä Helsingin ja Tallinnan väliseen liikkumiseen
FinEst Smart Mobility hakee teknologioita, ratkaisuja, liiketoimintamalleja tai konsepteja, joilla voisi ratkaista Helsingin ja Tallinnan välisen liikkumisen haasteita. Jätä ehdotuksesi 6.12.2016 mennessä.
>> Lue lisää

Keran alueen suunnitelma palkittiin
Espoon Keran uudistussuunnitelma Co-Op City voitti toisen palkinnon pohjoismaisessa Nordic Built Cities -kilpailussa 3. marraskuuta. S-ryhmän omistama alue muuttuu suunnitelmassa logistiikkakeskuksesta kestäväksi kaupunginosaksi. Forum Virium Helsinki oli mukana tekemässä voittoisaa ehdotusta.
>> Lue lisää

CGI ja Forum Virium Helsinki yhteistyöhön
Forum Virium Helsinki ja kansainvälinen IT-palveluyhtiö CGI ovat sopineet yhteistyön aloittamisesta uusien digitaalisten palvelujen kehittämiseksi Helsingille ja sen asukkaille. CGI on kehittänyt kaupunkien, kuntien ja julkisen infrastruktuurin tarpeisiin teknologiaa ja palveluja usean vuosikymmenen ajan ympäri maailmaa.
>> Lue lisää

Kuutoskaupungit ja Trimble avaavat palauterajapintoja
Suomen kuusi suurinta kaupunkia kehittävät yhdessä yritysten kanssa avointa rajapintaa, jonka kautta kaupungeille voi antaa palautetta sähköisesti eri sovelluksilla. Trimble Solutions Oy on yksi yhteistyökumppaneista. Sen avulla palauterajapinta tuodaan useaan kaupunkiin vuoden 2017 alkupuolella.
>> Lue lisää

Junctionin voittajaksi suju.online
Junction 2016 -ohjelmointitapahtuma keräsi 25.-27.11.2016 Helsingin Wanhaan Satamaan 1300 koodaria. Pääpotin pokkasi suju.online, joka oli myös robottibussihaasteen voittaja. Helsingin kaupunki ja 6Aika yhteistyökumppaneineen olivat Junctionissa mukana kolmella haasteella, jotka liittyivät aurinkosähköön, palvelurobotteihin ja robottibussien reitteihin.
>> Lue lisää

Tehdään yhdessä Valoisa joulu!
Helsingin keskustan jouluvalot on jälleen sytytetty. Samalla starttasi myös Valoisa joulu -kampanja, jolla voit jakaa joulun valoa muillekin. Kuvakisan ohella Forum Virium Helsinki testaa uuden, katunäytöille asennnetun iBeacon-teknologian toimivuutta käytännössä.
>> Lue lisää

Forum Virium Helsinki mukana Thing2Data-hankkeessa
Thing2Data-hankeessa kehitetään pilvipalvelualusta, johon yksilöllisesti tunnistetut tavarat voivat liittää tietonsa ja älynsä. Helsingin kaupunki ja Forum Virium Helsinki ovat mukana hankkeessa.
>> Lue lisää

Harmonisoidusta datasta enemmän irti
”Avoin data on tulevaisuuden raaka-aine. Siitä ei ole enää epäilystäkään. Avoimen datan käyttö liiketoiminnassa lisääntyy koko ajan. Datan käyttöä hankaloittaa kuitenkin, että datasetit eivät välttämättä ole yhtäläisiä muiden, samanaiheistenkaan datasettien kanssa”, kirjoittaa Annukka Varteva Databusiness.fi-blogissa.
>> Lue lisää

Koko kaupunki kännykässä
Entä jos tulevaisuudessa puhelimesi ilmoittaisi vastaan tulevista tietöistä, vapaista lääkäriajoista tai juuri sinua kiinnostavista tapahtumista? Pian se voi olla mahdollista, jos on uskominen Helsinki-mobiilisovelluksen kehittäjää Joonas Pekkasta. Helsingin kaupunki on askel kerrallaan kehittänyt pääkaupungin digitaalisia palveluita.
>> Lue lisää

Ilmaistiedosta puhtia liiketoimintaan
”Data – tai sen jalostetumpi muoto, tieto – on tulevaisuuden tärkein tuotannontekijä. Parasta on, että se on myös yritystoiminnan halvin raaka-aine, joka ei edes kulu käytössä. Esimerkiksi kaupungit tuottavat käsittämättömän määrän tietoa, jota kuka tahansa voi hyödyntää liiketoiminnassaan aivan ilmaiseksi”, kirjoittaa Hanna Niemi-Hugaerts Yrittäjät-blogissa.
>> Lue lisää

Luovat alat ja uusi teknologia yhteen
Luovien alojen CreatiFI-kiihdyttämöohjelma on ollut yksi kaikkiaan 16 EU:n rahoittamasta ohjelmasta, joiden kaikkien yhteisenä nimittäjänä on FIWARE-teknologian jalkauttaminen yrityksille avoimen lähdekoodin teknologiavaihtoehdoksi. CreatiFI-projektiin on osallistunut kaikkiaan vajaat 70 yritystä, joista 15 on ollut Suomesta. Forum Virium Helsinki vastasi projektin viestinnästä ja yritysyhteistyöstä Suomessa.
>> Lue lisää

Hoivarobotti ikääntyneille
Euroopan laajuisesti innovatiivista terveysteknologiaa etsivä SILVER-projekti päättyi elokuussa. Lähes viisivuotisen SILVER-projektin tavoitteena oli löytää sellaisia robotiikkaan perustuvia ratkaisuja, joiden avulla voidaan tukea ikääntyneiden itsenäistä asumista kotona. Forum Virium Helsinki vastasi projektin viestinnästä ja Suomen pilotin koordinoinnista sekä osallistui esikaupallisten hankintojen prosessin kehittämiseen.
>> Lue lisää

Tulevia tapahtumia

 • Beef up your business with open data 7.12.2016 klo 13.00–16.00, Helsinki >> Lisätietoa
 • Fiksu Kalasatama Nopeiden kokeilujen ohjelman infotilaisuus 7.12.2016 klo 9.30–11.30, Helsinki >> Lisätietoa
 • Fiksu Kalasatama Living Labin tupaantuliaiset  8.12.2016 klo 15–18, Helsinki >> Lisätietoa
 • DataBusiness Challenge the Metropolitan Sprint  14.12.2016 klo 15.00–18.00, Espoo >> Lisätietoa
 • Save the date: DataBusiness Challenge Hackathon 20.1.2017 >> Lisätietoa
 • Oletko kartalla asiakaskuntasi suhteen? Ota kaikki irti asiakasrekisteristäsi avoimen tiedon avulla 24.1.2017 klo 9–12, Helsinki >> Lisätietoa
 • Datalla vai mutulla? Näin hyödynnät avoimia tietoaineistoja sijoittumispäätöksessä  24.1.2017 klo 13–16, Helsinki >> Lisätietoa
 • Uskalla kokeilla. Vanhuspalveluiden living lab -kokemukset jakoon!  25.1.2017 klo 12.00–16.00, Vantaa >> Lisätietoa
 • Datasta oivalluksia ja bisnestä -valmennus 15.2.-30.5.2017, Vantaa >> Lisätietoa
 • Save the date: DataBusiness Challenge Awards -palkintogaala 15.2.2017, Helsinki

Uutiskirje 2 / 2016

Helsinki Smart City -tapahtuma
Helsinki Smart City -tapahtuma 29.9.2016 tuo yhteen älykaupunkitekijät, -toimijat ja tulevaisuuden ajattelijat. Tilaisuudessa katsotaan huomiseen: Helsinki ja Suomi tarvitsee rohkeita uusia avauksia ja uskaliaita ajattelijoita, jotka kehittävät Helsinkiä maailmanluokan Smart City -alustana ja testiympäristönä sekä luovat entistä fiksumpaa ja toimivampaa tulevaisuuden kaupunkia. Puhujina tilaisuudessa mm. kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva, viestintä- ja tietotekniikkajohtaja Markku Raitio, projektijohtaja Atte Kallio, toimitusjohtaja Johanna Taskinen, toimitusjohtaja Ilkka Heinilä, innovaatiojohtaja Pekka Sivonen ja ohjelmajohtaja Veera Mustonen. Paikkoja rajoitetusti, kutsuvierastilaisuus.
Lue lisää >>>

Itseohjautuvat robottibussit Helsingin kaduille SOHJOA-hankkeessa
Automaattiset pikkubussit hurauttivat Helsingin kaduille tänä kesänä kehittämään uusia ratkaisuja kaupunkiliikenteen globaaleihin haasteisiin. Forum Virium Helsinki toimii yhtenä hankkeen kumppaneista.
Lue lisää >>>

Kaupunkien 4Me IoE-alustan esikaupallisen hankinnan haku auki marraskuussa
SELECT –hankkeen markkinavuoropuhelu on käynnistynyt Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Antwerpenissä. Kolmen kaupungin yhteishankkeessa tehdään 4 miljoonan euron esikaupallinen hankinta kaupunkien avoimesta IoE testiympäristöstä. Haku julkaistaan marraskuussa. Mahdollisia kumppaneita tai konsortiota omaan hakemukseen kannattaa lähteä etsimään ja kokoamaan jo nyt, sillä ensimmäisen kierroksen haku sulkeutuu jo tammikuussa.  Ota yhteyttä projektikoordinaattoriin Forum Virium Helsingissä, jos etsit kumppania hakemukseesi tai haluat kuulla lisää hankinnasta ja sen vaiheista.
Lue lisää >>>

Nopeat kokeilut käynnissä Kalasatamassa
Fiksun Kalasataman nopeat kokeilut kiihdyttävät uusien urbaanien palvelujen ja liiketoiminnan kehitystä. Ensimmäiset kokeilut toteutettiin keväällä. Syksyllä alueella kokeillaan innovatiivisia, hyvinvointia lisääviä lähipalveluita.
Lue lisää >>>

Env&You-projekti tähtää entistä kattavampaan tietoon ympäristöhaitoista
Env&You-projektin tavoitteena on integroida Helsinkiin uudenlaista ympäristötietoja mittaava teknologiaa. Projektissa luodaan lisäksi uusia, useita tietolähteitä hyödyntäviä laskentamalleja, joiden avulla voidaan tehdä entistä tarkempia ilmanlaatuarvioita.
Lue lisää >>>

Digitaalinen Helsinki –ohjelma kokeilee rohkeasti uutta
Kaupungin tavoitteena on vastata entistä paremmin kaupunkilaisten muuttuneisiin odotuksiin ja kehittää nykyistä helpommin käytettäviä julkisia digipalveluita.  Digitaalinen Helsinki -ohjelma vauhdittaa tätä kaupungin palvelujen digitalisointia avoimesti ja yhdessä kokeillen.
Lue lisää >>>

Testaa Kalasataman joustotiloja
Kalasatamassa alkoi kesän alussa toimia uusi joustotilapalvelu. Sen avulla asukkaat ja muut tilojen käyttäjät voivat helposti löytää vapaita tiloja esimerkiksi kokoontumisiin, harrastuksiin tai lyhytaikaiseen työntekoon.
Lue lisää >>>

Digitaalisia työkaluja verkkodemokratian tueksi
Forum Virium Helsingin tavoite on rakentaa älykästa ja avointa kaupunkia. Kansainvälisessä D-CENT-hankkeessa on kehitetty seuraavan sukupolven verkkodemokratian työkaluja, jotka pohjautuvat avoimeen lähdekoodiin, avoimiin standardeihin sekä olemassa oleviin, hyväksi koettuihin ratkaisuihin. Pilotointia tehtiin Barcelonassa, Madridissa, Reykjavikissä ja Helsingissä.
Lue lisää >>>

EAKR-haku starttaa syyskuun alussa, tule hakuinfoon
Kuutoskaupungit kutsuvat kumppaneita mukaan ideoimaan ja toteuttamaan kaupunkien yhteisiä 6Aika-hankkeita. Haussa teemoina ovat kiertotalous ja resurssiviisaus sekä älykkään kaupungin uudet ratkaisut. Hakuun liittyen järjestetään neljä infotilaisuutta elo-syyskuussa.
Lue lisää >>>

Kaupungin tarkastuslautakunta: Forum Virium Helsingillä suuri merkitys innovaatioiden syntymiselle
Helsingin kaupungin tarkastuslautakunta tuottaa kaupunginvaltuustolle päätöksenteon kannalta olennaista tietoa tavoitteiden toteutumisesta. Tutustu Helsingin kaupungin vuoden 2015 tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen.
Lue lisää >>>

Kesäisten tapahtumien digitaalinen opastus
Touko-kesäkuussa Helsingin keskustan katunäytöillä opastettiin kesäisiin tapahtumiin, kun Ihana Helsinki kaupunkifestivaali ja perinteinen Helsinki-päivä toivat vilinää kaupungin kaduille.
Lue lisää >>>

Kalasatama fiksujen kaupunkien kärkijoukossa
Älykkäät kaupungit yhdistävät innovatiiviset energia-, liikenne- ja jätehuoltoratkaisut virtaviivaiseksi superkonseptiksi. Esineiden internetin aikakaudella vain taivas on rajana fiksujen urbaanien yhteisöjen kehitykselle. Kansainvälinen gururaati ruotii Smart City -ilmiötä.
Lue lisää >>>

Pääkaupunkiseutu harppaa puhtaiden ratkaisujen kärkeen Smart&Clean-säätiöllä
Sitran perustama Pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiö kehittää pääkaupunkiseudusta ja Lahdesta maailmanluokan testialueen puhtaissa ja älykkäissä ratkaisuissa, joita kaupungistuva ja fossiilisen energian käytöstä eroon pyristelevä maailma tarvitsee. Tavoitteena on, että pääkaupunkiseutu ja Lahti tarjoavat parhaat ratkaisut maailman kaupunkien haasteisiin ja toimivat näyteikkunana suomalaisille ja kansainvälisille yrityksille.
Lue lisää >>>

Kehittäjien klubi kokosi kevään kokeilujen opit Kalasatamasta
Fiksun Kalasataman Kehittäjien klubin kesäkuun tapaamisen teemana olivat Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelma ja ensimmäisten kokeilujen opit. Mitä keväällä käynnissä olleet kokeilut ovat opettaneet ja miten ohjelmaa voisi edelleen kehittää?
Lue lisää >>>

Datasta oivalluksia ja bisnestä -valmennuskurssi
Mitä uusia mahdollisuuksia avoin data, Big Data ja IoT tuovat yrityksellesi ja asiakkaillesi? Analytiikka ja palvelumuotoilu antavat uusia oivalluksia sekä sinulle että asiakkaallesi. Datasta oivalluksia ja bisnestä on osallistujille maksuton valmennuskurssi, joka antaa ICT-yrityksille työkalut analytiikkaan ja asiakaskeskeiseen palvelumuotoiluun.
Lue lisää >>>

Suomalaissovellus Nappi Naapuri innovaatiokisan finaalissa
Suomalainen yhteisösovellus Nappi Naapuri ylsi hienosti pohjoismaisessa haastekilpailussa viiden parhaan innovaation kärkijoukkoon. Yli 400 idean joukosta voittajaksi valikoitui norjalainen AbleOn Medical.
Lue lisää >>>

Avoimen tiedon pioneeripalvelu täytti viisi vuotta
Helsingin kaupungin ostot on kaikkien aikojen ladatuin avoin tietoaineisto, kertoo viisivuotisjuhlaansa viettävän Helsinki Region Infoshare -palvelun käyttötilasto.
Lue lisää >>>

Kaiken takana on tieto
”Avoimen datan pohjalta voimme yhdessä luoda kaupungeistamme hedelmällisen maaperän toimia entistä parempana kasvualustana hyvälle elämälle ja menestykselle.” Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen kirjoittaa Helsingin menestyksekkäästä toiminnasta tiedon avaamiseksi.
Lue lisää >>>

Tulevia tapahtumia
– Robottibusseista liiketoimintaa? Ison kysymyksen äärellä tarjolla käytännön pieniä ratkaisuja, ilmoittaudu mukaan 16.8.2016 Helsingin Hernesaaressa järjestettävään kickoff-tilaisuuteen.
Lue lisää >>>
– Millaisia mahdollisuuksia IoT ja avoin data tarjoavat cleantech-yrittäjille? Tervetuloa DataBusiness Grill -tapahtumaan Helsingin Teurastamolle 15.8.2016.
Lue lisää >>>
– Helsinki Smart City -tapahtuma 29.9.2016 tuo yhteen älykaupunkitekijät, -toimijat ja tulevaisuuden ajattelijat. Ilmoittaudu mukaan nyt, paikkoja rajattu määrä!
Lue lisää >>>
– Kansainvälinen MyData 2016 -konferessi 31.8.-2.9.2016 Helsingissä keskittyy tuhatlukuisen osallistujajoukon kanssa henkilökohtaisen datan keruuseen, käyttöön ja hallinnointiin. Ilmoittaudu mukaan!
Lue lisää >>>
– Osana Helsinki Design Weekiä järjestetään Fiksut tilat -retki Kalasatamaan ja tulevaisuuden kaupunkitilan muotoiluun 5.9.2016, tervetuloa mukaan! Kävelyllä tutustutaan demoihin ja pohditaan millaisiksi tulevaisuuden yhteiset tilat voisivat muotoutua.
Lue lisää >>>
– Welcome to the OpenLivingLab Days of European Network of Living Labs. As part of the summit, Smart Kalasatama is running a workshop titled Agile Piloting to accelerate urban service development.
Lue lisää >>>

Lisää syksyn tapahtumia: www.forumvirium.fi/tapahtumat/

Uutiskirje 1 / 2016

Mika Malin Forum Virium Helsingin johtajaksi
Mika Malin on nimitetty 1.3.2016 alkaen Forum Virium Helsingin johtajaksi. Malinilla on pitkä kokemus Forum Viriumin Helsingin toiminnasta ja hän on ollut usean vuoden ajan yhtiön johtoryhmän jäsen. Hän on myös vastannut Forum Viriumin Helsingin sidosryhmätyön kehittämisestä.
Lue lisää >>>

Kalasatamassa kokeillaan
Helsingin Kalasatamaan nousee parhaillaan uusi kaupunginosa, jota kehitetään joustavasti ja kokeilujen kautta, yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Forum Virium Helsingin koordinoima Fiksu Kalasatama edistää älykkäiden kaupunkipalveluiden kehittämistä ja kokeilua käytännössä. Nopeiden kokeilujen ohjelman toinen tarjouskierros on juuri käynnistymässä – haussa on hyvinvointia lisääviä lähipalveluita. Kierros on auki 14.3.-30.4.2016.
Lue lisää >>>

Hackathon: Avointa demokratiaa vauhdittamassa
Helsingissä 4.-7.3.2016 järjestetty Demokratia-hackathon kokosi yhteen sovelluskehittäjät kehittämään yhdessä demokratiaa, päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja kansalaisvaikuttamista edistäviä työkaluja.
Lue lisää >>>

Avoin data + FIWARE-teknologia = 50.000€
Yhdistä avointa dataa ja FIWARE-teknologiaa Hack you Heritage! -kilpailussa ja voita jopa 50.000 euroa palvelusi kehittämiseen. Osana kilpailua on Creative Ring Challenge, joka etsii ja palkitsee parhaat digitaaliset ratkaisut ja palvelut. Kilpailuun voi osallistua 31.3. mennessä.
Lue lisää >>>

Linked events -aamiaistilaisuus ja työpaja
Linked events -aamiaistilaisuus 17.2. tarjosi katsauksen kaupunkien avoimen tapahtumatiedon hyödyntämismahdollisuuksiin. Tutustu tilaisuuden taltiointeihin ja inspiroidu hyödyntämään avointa dataa omassa liiketoiminnassasi.
Lue lisää >>>

Helsingissä vahva kokeilukulttuuri
Nordic Independent Living Challenge -kilpailussa etsitään pohjoismaisia innovaatioita, jotka tukevat ikääntyneiden ja vammaisten itsenäistä asumista kotona. Haastekilpailu on edennyt testivaiheeseen, jossa viittä finaaliratkaisua kehitetään ryhmähaastattelujen ja käyttäjätestien kautta. Kilpailu huipentuu kesäkuussa, kun viidestä finalistista valitaan miljoonalla Norjan kruunulla palkittava voittaja.
Lue lisää >>>

Katajanokalla kokeillaan älykästä pysäköintiä    
Katajanokalla testataan parhaillaan uutta, älykästä parkkimaksulaitetta. Visiona on, että Witrafin laite saattaisi tulevaisuudessa korvata alueelliset pysäköintitunnukset, parkkikiekot ja pysäköintiliput. Testauksessa on mukana lähes 100 autoilijaa ja he kaikki saavat pysäköidä pilotin aikana alueella ilmaiseksi.
Lue lisää >>>

Tervetuloa SILVER-seminaariin ja työpajoihin
Projektin tavoitteena on löytää esikaupallisen hankintaprosessin avulla sellaista uutta teknologiaa, jonka avulla voidaan tukea ikääntyneiden itsenäistä asumista kotona. Hankintaprosessi on edennyt nyt viimeiseen vaiheeseen, jossa testataan LEA-nimistä hoivarobottia viidessä eri maassa. Jotta elokuussa päättyvän lähes viisivuotisen SILVER-projektin opit saadaan levitettyä, järjestetään partnerimaissa SILVER-tapahtumia ja lisäksi yhteinen loppuseminaari työpajan kera.
Lue lisää >>>

6Aika ESR-hankehaku auki
Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelman ESR-haku avautui maaliskuussa. Hämeen ELY-keskuksen avaama haku koskee kestävän kaupunkikehittämisen 6Aika-strategian painopistettä Avoin osallisuus ja asiakkuus.
Lue lisää >>>

Mediassa

 • Tutustu 3.3.2016 Kauppalehden välissä julkaistuun Kehittyvät kaupungit -lehteen. Juttua mm. yritysten tarvitsemasta kaupunkidatasta ja rajapintojen avautumisesta. Lue lisää >>>
 • Parhaillaan rakentuva Kalasatama tähtää Suomen älykkäimmäksi kaupunginosaksi – lue 3h+K-lehdestä, miten Fiksu Kalasatama -hanke parantaa asukkaiden arkea. Lue lisää >>>
 • Fiksusta Kalasatamasta kirjoittaa myös Kirkko ja Kaupunki. Opi lisää mm. alueen älykkäistä energiaratkaisuista. Lue lisää >>>

Lue myös