Kesäisten tapahtumien digitaalinen opastus

Artikkelikuva: Kesäisten tapahtumien digitaalinen opastus

Touko-kesäkuussa Helsingin keskustan katunäytöillä opastetaan kesäisiin tapahtumiin kun Ihana Helsinki kaupunkifestivaali ja perinteinen Helsinki-päivä tuovat vilinää kaupungin kaduille.

Ihana Helsinki kaupunkifestivaalin saapuessa Helsingin ydinkeskustan kaduille 19.-22.5 festivaalin tapahtumat tuodaan keskusta-alueen katunäyttöjen opastuspalveluun. Tour de Terrace -terassiseikkailun sekä kierrettävän kukkateosnäyttelyn kohteet löytää helposti palvelusta klikkaamalla kuohuviinilasi- tai kukkaikonia. Myös muut Ihana Helsingin aikaiset tapahtumat löytyvät kartalta omalla Ihana Helsinki -ikonillaan.

“Ihana Helsinkiä on tehty alusta alkaen sillä ajatuksella, että siitä kasvaa pikkuhiljaa kaikkien kaupunkilaisten tuntema ja odottama tapahtuma. Ihana Helsinki on kehittynyt ja kasvanut vuosi vuodelta ja esimerkiksi tänä vuonna meillä on osanottajia enemmän kuin koskaan. Katunäyttöjen kautta kaupunkilaiset sekä matkailijat löytävät helposti päätapahtumien Kierrettävän kukkateosnäyttelyn ja Tour de Terracen tapahtumapaikat; unohtamatta kaikkia muita lukuisia Ihana Helsinki -osallistujia ja -tapahtumia”, kertoo Ihana Helsingin tuottaja Hanna Arkio-dos Santos Pluto Finlandilta

Helsinki-päivänä 12.6 kaupungissa on tarjolla monenlaisia tapahtumia opastetuista kierroksista Helsinki-päivän konserttiin Kaisaniemen puistossa. Helsinki-päivän tapahtumiin voi tutustua katunäytöillä jo viikkoa aikaisemmin. Opastuspalvelusta löytyvät päivän tapahtumat ympäri Helsinkiä sekä Helsinki-päivän tarjoamat tapahtumavinkit.

“Helsinki-päivänä kaupungissa liikkuu tuhansia ihmisiä ja tapahtumia on joka lähtöön. On mielenkiintoista kokeilla digitaalista tapahtumaopastusta ja katsoa, kuinka kaupunkilaiset ottavat sen vastaan. Digitaalinen opastus auttaa uusia kävijöitä, kun tieto tuodaan helposti heidän luokseen”, kertoo Helsinki-päivän tapahtumatuottaja Marianne Saukkonen

Helsinki-päivä 2Opastuspalvelu tarjoaa myös latauslinkin Eventmore -tapahtumasovellukseen, joka näyttää lisätietoa tapahtumista sekä uutena ominaisuutena kuvia paikan päältä Instagram-sovelluksen avulla. Lisäksi sovelluksen avulla tapahtumakävijät löytävät helposti perille myös keskustan ulkopuolisiin tapahtumiin.

Opastuspalvelun tunnettavuutta pyritään kasvattamaan erilaisilla kaupunkilaisia kiinnostavilla kampanjoilla. Opastuspalvelu on kehitetty yhteistyössä Helsingin kaupungin sekä Clear Channelin kanssa. Opastuspalvelun sijainnit löytyvät kaupungin palvelukartalta. Forum Virium Helsinki on mukana Helsingin kaupungin opastetyöryhmässä, jonka tarkoituksena on ohjata opastuksen suunnittelua ja toteutusta kaupungissa.

Forum Virium Helsinki toteutti Helsinki-aiheiset kampanjat yhdessä Visit Helsingin, Helsinki City Markkinoinnin, Pluto Finlandin, Great Apesin ja Evenmanin kanssa.

Lisätietoja:
Noora Suvanto
Projektityöntekijä
noora.suvanto@forumvirium.fi
+358 407676049

Lue myös