Älykaupunki

Älykäs kaupunki syntyy kokeillen

Fiksussa kaupungissa asukkaalta säästyy tunti aikaa. Ympäri Helsinkiä kokeillut ratkaisut tekevät kaupungista entistä toimivamman ja ilmastoystävällisemmän. Älykaupunkityön myötä syntyneet, maailmalla kiitellyt menetelmät antavat yritysten kokeilla nopeasti ratkaisujaan aidossa kaupunkiympäristössä.

Helsingin Kalasatamasta lähtenyt älykaupunkityö on niittänyt mainetta maailmalla ja levinnyt yhdeltä asuinalueelta useisiin kaupunginosiin. Työn fokus on siirtynyt rakentuvista asuinalueista jo valmiille, uudistusta kaipaaville alueille. Mukana ovat säilyneet kekseliäät menetelmät ja asukkaita ja kaupunkilaisia aktivoiva työskentelytapa sekä tiivis yhteistyö Helsingin kaupungin toimijoiden kanssa. Kalasatamassa kehitetty nopeiden kokeilujen malli on ollut suuri saavutus. Sen ansiosta yritykset pystyvät testaamaan oikeassa ympäristössä omia älykkääseen kaupunkiin sopivia ideoitaan.

Jo alkuajoista vuodesta 2013 alkaen Forum Virium Helsinki on edistänyt kaupungin ilmastotavoitteita erilaisin rohkein kokeiluin. Mukana on ollut kierto- ja jakamistalouden kokeiluja, älykästä valaistusta, vihreää infrastruktuuria ja muita kestävän tulevaisuuden ratkaisuja. Entistä fiksumpaa kaupunkia on kehitetty muun muassa palveluroboteilla, älylukituksella ja helppokäyttöisillä, kaupunkilaisia palvelevilla sovelluksilla. Lisäksi Forum Virium Helsinki on ollut mukana luomassa, testaamssa ja tuomassa uusia ratkaisuja sosiaali- ja terveysalalle.

Hankkeet etsivät jatkuvasti yrityksiä kokeilemaan fiksuja älykaupunkiratkaisuja. Tutustu hankkeisiin ja tee kanssamme yhteistyötä!