Malmin sairaala nopeuttaa perehdytyksiä – karttateknologia avuksi

Artikkelikuva: Malmin sairaala nopeuttaa perehdytyksiä – karttateknologia avuksi

Malmin sairaalassa on keväällä 2023 kokeiltu, voisiko digitaalinen kartta auttaa perehdytettävät työntekijät perille ja vähentää henkilökunnan opastustehtäviä. Tekijät toivovat, että palvelu yhdistää tulevaisuudessa sisä- ja ulkotilojen opastamisen.

Malmin sairaalassa kokeillaan, voiko sisätiloihin suunniteltu karttapalvelu vähentää työntekijöiden stressiä. Kahden rakennuksen alueet kattava kartta auttaa perehdytyksissä ja keventää vanhojen työntekijöiden opastusvelvollisuuksia, kun uudet löytävät etsimänsä paikat kysymättäkin. 

Kartta toimii puhelimella ja näyttää juuri ne tilat, joita uudet työntekijät tarvitsevat. Perehdytystä varten karttaan on merkattu muun muassa pukuhuoneiden ja avainten haun paikat.

”Henkilökunta on ollut sivuun jäänyt kohderyhmä, jolle ei aiemmin ole ollut omaa toimivaa opastusta”, sanoo Annina Koskiola, karttaa kehittävän ohjelmistoyritys Proximi.ion toimitusjohtaja.

Nyt kokeiltava kartta on heiltä ensimmäinen nimenomaan perehdyttämiseen tarkoitettu opastus. Sitä kokeillaan osana yritysten ja sosiaali- ja terveysalan yhteistyötä edistävää REDI SOTE -hanketta. Muita kokeiluja ovat muun muassa punnitseva wc-istuin ja fysioterapeuttien työtä tukeva ohjelma.

Opastus kotoa perille ja oikeaan paikkaan sisällä

Proximi.io on aiemmin tehnyt ostoskeskus- ja sairaalaopastuksia muun muassa Redissä ja Kalasataman terveyskeskuksessa. Lisäksi yritys on kokeillut palveluaan hyvin tuloksin Triplassa.

Tähän mennessä hoitohenkilökunnalle räätälöity kartta on saanut hyvää palautetta ja kokeilijat ovat kokeneet sen hyödylliseksi.

”Tässä kartassa ei ole paikannusta, mutta sellainenkin siihen voidaan lisätä. Meidän tavoitteenamme on, että jossain vaiheessa kaikki Helsingin julkiset tilat ovat samalla kartalla”, Koskiola visioi.

Proximi.ion teknologian ansiosta karttasovellukset voisivat siis tulevaisuudessa opastaa paitsi kotoa oikealle rakennuksille, myös perille sisätiloissa. 

”Ovelle saavuttuaanhan on usein yhä matkalla.”

“Resurssiviisaat digitaaliset sosiaali- ja terveyspalvelut -hanke” (REDI SOTE) helpottaa teknologiayritysten ja sosiaali- ja terveysalan kohtaamista sekä uusien palveluiden ja tuotteiden käyttöönottoa.

Lue myös