Data

Hyödynnä dataratkaisumme!

Data on mukana kaikissa Forum Virium Helsingin älykaupunkiprojekteissa. Kehitämme uusia tapoja kerätä ja hyödyntää kaupunkidataa yhdessä Helsingin kaupungin, yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa.

Helsingin kaupungin menestyksekäs avoin data lähti kymmenen vuotta sitten liikkeelle yhteisestä kehitysprojektistamme. Helsingin Varaamo-tilavarauspalvelu ja LinkedEvents-ohjelmapalvelu toimivat hankkeissamme harmonisoitujen rajapintojen ansioista. Olimme kehittämässä Reittiopasta, jonka avoimelle koodille on nyt rakennettu reittipalvelut Viroon ja Portugaliin. 2020-luvulla kehitämme koko Euroopan Unionin laajuista alustaa Urban Open Platformia. Sinne voidaan tarvittaessa kerätä vaikka koko maanosan liikennetieto.

Data tuotta tietoa uimavesistä. Kuva: Aapo Rista

Autamme yrityksiä kehittämään ja pilotoimaan dataan perustuvia kaupunkipalveluita. Helsingin ja muiden kaupunkien kehittäjille sekä työntekijöille tarjoamme sparrausta sekä oppaita. Tiedeyhteisön kanssa haemme mieluusti uusia EU-projekteja. Tutustu yhteistyömahdollisuuksiin täällä!

Projekteissamme syntyy paljon laadukasta dataa. Olemme keränneet sen tälle sivulle. Kaikki data on avointa ja vapaasti käytettävissäsi. Hyödynnä datatarjontamme!