Innovaatiokumppanuus

Etsimme jatkuvasti uusia innovaatiokumppaneita – kaupunkeja, maakuntia, tutkimuslaitoksia, yliopistoja ja yrityksiä – kotimaisiin ja EU-hankkeisiin.

Miksi sinun kannattaa valita juuri Forum Virium Helsinki innovaatio- ja tutkimusprojektisi kumppaniksi? Tiivistettynä siksi, että Helsingin kaupungin innovaatioyhtiönä voimme auttaa sinua hyödyntämään koko kaupunkia elävänä tutkimuslaboratoriona ja kaupunkilaisia koeyleisönä. Samalla tarjoamme hankekumppaneillemme huippuasiantuntijoidemme tuen älykaupungin ja -liikenteen, datainnovaatioiden, rahoituksen sekä viestinnän saralla.

Mitä tarjoamme hankekumppaneillemme

innovation partnership

Kurkistetaan seuraavaksi hieman syvemmälle Helsingin ja Forum Viriumin ainutlaatuiseen asemaan Euroopan innovaatiokentällä. Eroamme monin tavoin muista pohjoismaisista innovaatiotoimijoista. Tarjoamme innovaatiokumppaneillemme seuraavanlaisia etuja:

Innovaatiotuki

Forum Viriumin avulla yritykset ja tutkimuslaitokset ovat voineet käyttää Helsinkiä innovaatioalustanaan ja saaneet arvokasta palautetta kehitettävien palvelujen loppukäyttäjiltä – eli asukkailta itseltään. Nopeat kokeilut ovat johtaneet jopa täysin uusien yritysten perustamiseen älyliikenteen saralla.

Helsinki tunnetaan erityisesti sen ihmiskeskeisestä ja osallistavasta älykaupunkikehityksestä. Useat Forum Virium Helsingin piloteissa yhteiskehitetyt älyliikenteen ratkaisut helpottavat nyt kaupunkilaisten arkea ympäri Eurooppaa.

Hankekumppaninasi tarjoamme käyttöösi myös laajan kansallisen ja EU-tason T&I-yhteistyökokemuksemme 150 menestyksekkäästä EU-projektista, jotka ovat saaneet yhteensä 70 miljoonaa euroa EU-rahoitusta. Kysy lisää hankehakutiimiiltämme.

Yhteiskehittämisen asiantuntijuus

Yhteiskehittäminen on tapamme kehittää uusia palveluja kansalaisille. Autamme yritystäsi tai tutkimuslaitostasi löytämään parhaat tekijät hankkeesi kehittämiseen julkiselta sektorilta, yliopistoista ja muista yrityksistä. Innovaatiosi yhteiskehittäminen antaa sinulle tärkeää käyttäjäkokemusta koko kaupungin ekosysteemin laajuudelta, myös loppukäyttäjiltä itseltään.  

Avoin data ja vastuullisuusratkaisut

Vastuullisuus on yksi Forum Viriumin ydinarvoista ja ohjaa kaikkea työtämme. Projektiemme yksi päätavoitteista on yhteiskehittää älyliikenneratkaisuja, jotka parantavat kaupunkilaisten elämänlaatua ja pienentävät kaupunkielämän ympäristövaikutusta.

Älykaupunkikehittämisen kannalta yksi Helsingin erityisvahvuuksista on avoin data. Helsinki on datan suhteen yksi maailman avoimimpia kaupunkejaKaupungin tavoitteena on, että sen tuottama data on maailman käytettävintä ja käytetyintä kaupunkidataa vuoteen 2025 mennessä. 

Helsingin rajapintoja avataan koko ajan lisää, mikä antaa ulkopuolisille kehittäjille mahdollisuuden luoda uusia sovelluksia ja uutta yritystoimintaa. Suomessa ja Helsingissä yhä yleisemmät 5G-verkot tarjoavat myös uusia mahdollisuuksia älykaupunkikehittäjillä ja -innovaattoreille.

Mitä jos? Testaa ideaasi Helsingin kaupungin digikaksosessa

Helsinki tunnetaan maailmanlaajuisesti kaupungin digitaalisen kaksosen aktiivisena innovaattorina. Suuri määrä avointa dataa tekee kaupungin digitaalisen kaksosen kehittämisestä nopeaa ja ketterää. 

Lähitulevaisuudessa digitaalinen kaksonen voi auttaa esimerkiksi tehostamaan liikennettä, kaupunkien ilmaliikennettä, huolto- ja korjaustoimia sekä päästöjen vähentämistä reaaliajassa. Muuttuvien olosuhteiden ennakoiminen voi auttaa esimerkiksi valmistautumaan ruuhkahuippuihin, pitämään pyörätiet aurattuna talvisin ja parantamaan ilmanlaatua katupölykausina.

Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla tarjoamistamme yhteiskehittämismahdollisuuksista, avoimista kokeiluhauista ja piloteista. Voit myös ottaa yhteyttä hankehakutiimiimme hankeyhteistyöhön liittyen!

Kuva: Vesa Laitinen

Lisätietoa

Pia Karjalainen Pia Karjalainen

Pia Karjalainen
Vanhempi Hankevalmistelupäällikkö, Kansalliset ja Interreg -projektit, Tiiminvetäjä
+358 400 514 164
pia.karjalainen@forumvirium.fi

Hugo Goncalves Hugo Goncalves

Hugo Goncalves
Vanhempi Hankevalmistelupäällikkö, EU Tutkimus- ja Innovaatioyhteistyö
+358 45 1199 410
hugo.goncalves@forumvirium.fi

Aino Rantanen Aino Rantanen

Aino Rantanen
Hankevalmistelupäällikkö
+358 50 304 0918
aino.rantanen@forumvirium.fi

Isa Ojala-Mononen Isa Ojala-Mononen

Isa Ojala-Mononen
Projektisuunnittelija
+358 50 594 4058
isa.mononen@forumvirium.fi