Innovaatiokumppanuus

Etsimme jatkuvasti uusia innovaatiokumppaneita – kaupunkeja, maakuntia, tutkimuslaitoksia, yliopistoja ja yrityksiä – kotimaisiin ja EU-hankkeisiin.

Miksi sinun kannattaa valita juuri Forum Virium Helsinki tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioprojektisi kumppaniksi? Tiivistettynä siksi, että Helsingin kaupungin innovaatioyhtiönä voimme auttaa sinua hyödyntämään koko kaupunkia elävänä tutkimuslaboratoriona ja kaupunkilaisia koeyleisönä. Samalla tarjoamme hankekumppaneillemme huippuasiantuntijoidemme tuen älykaupungin ja -liikenteen, datainnovaatioiden, rahoituksen sekä viestinnän saralla.

Kumppaneita etsiessämme olemme erityisen kiinnostuneita innovatiivisista älykaupunkiratkaisuja tutkivista ja kehittävistä organisaatioista – kyvykkäistä toimijoista, joilla on innovatiivinen ote älykaupunkikehitykseen.

Mitä tarjoamme hankekumppaneillemme

innovation partnership

Kurkistetaan seuraavaksi hieman syvemmälle Helsingin ja Forum Viriumin ainutlaatuiseen asemaan Euroopan innovaatiokentällä. Eroamme monin tavoin muista pohjoismaisista innovaatiotoimijoista. Tarjoamme innovaatiokumppaneillemme:

Innovaatiotuki

Forum Viriumin avulla yritykset ja tutkimuslaitokset ovat voineet käyttää Helsinkiä innovaatioalustanaan ja saaneet arvokasta palautetta kehitettävien palvelujen loppukäyttäjiltä – eli asukkailta itseltään. Nopeat kokeilut ovat johtaneet jopa täysin uusien yritysten perustamiseen.

Helsinki tunnetaan erityisesti sen ihmiskeskeisestä ja osallistavasta älykaupunkikehityksestä. Useat Forum Virium Helsingin piloteissa yhteiskehitetyt ratkaisut helpottavat nyt kaupunkilaisten arkea ympäri Eurooppaa.

Hankekumppaninasi tarjoamme käyttöösi myös laajan kansallisen ja EU-tason TKI-yhteistyökokemuksemme 150 menestyksekkäästä projektista, jotka ovat saaneet yhteensä 70 miljoonaa euroa hankerahoitusta. Kysy lisää hankehakutiimiiltämme.

Yhteiskehittämisen asiantuntijuus

Yhteiskehittäminen on tapamme kehittää uusia palveluja kansalaisille. Autamme yhteistyöyrityksiämme tai -tutkimuslaitoksia löytämään parhaat tekijät yhteisten hankkeidemme kehittämiseen julkiselta sektorilta, yliopistoista ja muista yrityksistä. Innovaatioiden yhteiskehittäminen antaa tärkeää käyttäjäkokemusta koko kaupungin ekosysteemin laajuudelta, myös loppukäyttäjiltä itseltään.  

Avoin data ja vastuullisuusratkaisut

Vastuullisuus on yksi Forum Viriumin ydinarvoista ja ohjaa kaikkea työtämme. Projektiemme yksi päätavoitteista on yhteiskehittää ratkaisuja, jotka parantavat kaupunkilaisten elämänlaatua ja pienentävät kaupunkielämän ympäristövaikutusta.

Älykaupunkikehittämisen kannalta yksi Helsingin erityisvahvuuksista on avoin data. Helsinki on datan suhteen yksi maailman avoimimpia kaupunkejaKaupungin tavoitteena on, että sen tuottama data on maailman käytettävintä ja käytetyintä kaupunkidataa vuoteen 2025 mennessä. 

Helsingin rajapintoja avataan koko ajan lisää, mikä antaa ulkopuolisille kehittäjille mahdollisuuden luoda uusia sovelluksia ja uutta yritystoimintaa. Suomessa ja Helsingissä yhä yleisemmät 5G-verkot tarjoavat myös uusia mahdollisuuksia älykaupunkikehittäjillä ja -innovaattoreille.

Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla tarjoamistamme yhteiskehittämismahdollisuuksista, avoimista kokeiluhauista ja piloteista. Voit myös ottaa yhteyttä hankehakutiimiimme hankeyhteistyöstä tai liittyä tiimin tiedotuslistalle!

Kuva: Vesa Laitinen

Lisätietoa

Vanhempi Hankevalmistelupäällikkö, Kansalliset ja Interreg -projektit, Tiiminvetäjä Pia Karjalainen

Pia Karjalainen
Vanhempi Hankevalmistelupäällikkö, Kansalliset ja Interreg -projektit, Tiiminvetäjä
+358 400 514 164
pia.karjalainen@forumvirium.fi

Vanhempi Hankevalmistelupäällikkö, EU Tutkimus- ja Innovaatioyhteistyö Hugo Goncalves

Hugo Goncalves
Vanhempi Hankevalmistelupäällikkö, EU Tutkimus- ja Innovaatioyhteistyö
+358 45 1199 410
hugo.goncalves@forumvirium.fi

Hankevalmistelupäällikkö Aino Rantanen

Aino Rantanen
Hankevalmistelupäällikkö
+358 50 304 0918
aino.rantanen@forumvirium.fi

Projektisuunnittelija Isa Ojala-Mononen

Isa Ojala-Mononen
Projektisuunnittelija
+358 50 594 4058
isa.mononen@forumvirium.fi