SynchroniCity tuo Forum Virium Helsingin datan harmonisointiin ja dataliiketoimintaan keskittyneiden projektien oppeja IoT-markkinaan. Projektin tavoitteena on luoda paremmat edellytykset IoT-palveluiden skaalautumiselle laajemmille markkinoille yli kaupunki- ja maarajojen.

Helsinki on mukana SynchroniCity-hankkeessa yhdessä johtavien älykaupunkien kanssa. Hanke tuo Forum Virium Helsingin datan harmonisointiin ja dataliiketoimintaan keskittyneiden projektien oppeja IoT-markkinaan. Hankkeessa kaupungit jakavat parhaita käytäntöjään muun muassa IoT-rajapintamääritelmien ja onnistuneiden käytännön esimerkkien avulla. Kaupunkilaisille SynchroniCity tarjoaa arkielämää helpottavia kokeiluja, jotka hyödyntävät IoT-pohjaisia ratkaisuja. Yritysten ratkaisuja haetaan kaupungeille ja kaupunkilaisille seuraaviin teemoihin:

  • ilman- ja melusaasteiden vähentäminen
  • Ilmastonmuutoksen hillitseminen
  • pyöräilyn ja jalankulun kannustaminen
  • liikkuvuus palveluihin
  • kaupunkilaisten osallistaminen
  • avoin haaste

Yritykset osallistuvat hankkeeseen pilotoimalla älyratkaisuja aidoissa käyttöympäristöissä useammassa kaupungissa.

Laajaa eurooppalaista ja kansainvälistä yhteistyötä

Hankkeessa on mukana kahdeksan eurooppalaista kaupunkia: Antwerpen, Carouge, Eindhoven, Helsinki, Manchester, Milano, Porto ja Santander. Eurooppalaisten kaupunkien lisäksi hankkeeseen osallistuvat kaupungit Meksikosta ja Etelä-Koreasta.
SynchroniCity on yhteishanke, jossa on mukana kaupunkeja, yrityksiä, järjestöjä ja tutkimuslaitoksista. Hankkeen kokonaisbudjetti on 20 miljoonaa euroa. Hanke toteutetaan vuosien 2017–2019 aikana ja se on osa komission Horizon 2020 -ohjelmaa.

IoT-ratkaisuhaun tilanne 30.11.2018

SynchroniCity:n rahoitushakuun saatiin 131 hakemusta, joista jatkoon valittiin 16 pilottia. Näistä neljä valittiin pilotoitavaksi Helsinkiin. Pilotit kohdistuvat 18 kaupunkiin, joten samalla SynchroniCity-hanke laajentuu 10 uuteen kaupunkiiin 8 alkuperäisen lisäksi.

Lisätietoja Open Callin tilanteesta on saatavilla täältä.

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. Lue lisää: SynchroniCity Kuva: Helsingin kaupunki

 

 

Lisätietoja

Hanna Niemi-Hugaerts


Johtaja, IoT

#iot #avoindata #databusiness
#rajapinnat #API
puh. +358 40 674 9911
hanna.niemi-hugaerts(at)forumvirium.fi

Juha Nummila


Projektipäällikkö

#circvol #synchronicity
puh. +358 40 586 0887
juha.nummila(at)forumvirium.fi