Hyödyt Helsingille

Kustaankartano multisensorinen aistihuone

Parempia palveluita helsinkiläisille

Onnelliset ja hyvinvoivat asukkaat ovat menestyvän kaupungin perusta. Kehitämme yhteistyökumppaneidemme kanssa innovaatioprojekteissa uusia ja toimivia palveluita kaupunkilaisille eri toimialoilla ja yksityisellä sektorilla. Reittioppaan avaamisen taustalla on Forum Viriumin aloitteesta avattu kaupungin data. Terveydenhoidossa ratkaisumme ovat nostaneet ikäihmisten elämänlaatua. Älykkään liikenteen ratkaisumme edistävät hiilineutraalia Helsinkiä, jossa liikkuminen on vähäpäästöistä, helppoa ja hauskaa. Fiksussa Kalasatamassa hyviksi havaitut opit kaupunkinosien älykkäästä kehittämisestä leviävät vauhdilla sekä Suomessa että maailmalla.

Miljoonia euroja kaupunkikehitysrahaa Helsinkiin

Innovaatioprojektimme tukevat Helsingin kaupungin dataosaamista ja teknologiakyvykkyyksiä sekä auttavat kaupungin hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamisessa. Projekteja rahoittavat tyypillisesti Euroopan Unioni ja Helsingin kaupunki. Projektit valmistellaan Helsingin kaupungin toimialojen kanssa, jolloin pääsemme luomaan ratkaisuja suoraan kaupungin tarpeisiin. Forum Viriumin projektit tuovat Helsinkiin vuosittain monta miljoonaa euroa kehitysrahaa Euroopan Unionista. Olemme yksi Suomen tehokkaimpia innovaatiorahoituksen hyödyntäjiä. Koko Euroopan tasolla on tutkittu, että yksi euro innovaatiorahoitukseen tuo kahdeksan euron kasvun bruttokansantuotteesen.

Projektit valmistellaan Helsingin kaupungin toimialojen kanssa asukkaiden tarpeisiin.

Helsingin yritykset kukoistavat innovaatioilla

Lukuisat yritykset ovat saaneet projekteistamme lisää kehityspotkua ja jopa kansainvälistyneet. Tämä tarkoittaa Helsingin kaupungille lisää verotuloja ja hyvinvointia. Esimerkiksi robottiautoyritys Sensible 4 syntyi kehitysprojektimme tuloksena. Whim-applikaatiostaan tunnettu MaaS Global oli alkuaikoinaan kanssamme kehittämässä Mobility-As-A-Service-konseptia. Nämä palvelut ovat välittömästi kaupunkilaisten hyödynnettävissä.

Älykaupunkioppeja, dataa ja medianäkyvyyttä

Projektien opit ja hyödyt siirretään projekteissa kaupungin, yritysten ja muiden yhteistyökumppaneiden käyttöön. Esimerkiksi Helsingin kaupungin avoin data sai alkunsa Forum Viriumin kehitysprojektista. Nopeat kokeilut kaupunkikehitysmetodina ovat levinneet ympäri kaupunkiorganisaatiota Forum Viriumin ansiosta. Kaupungin palvelut digitalisoituvat vauhdilla. Esimerkiksi Fiksun Kalasataman ja Jätkäsaaren asumis- ja liikenneratkaisut tuovat Helsingille valtavan määrän medianäkyvyyttä vuosittain Suomessa ja ulkomailla.

Hyödynnä osaamisemme

Jos työskentelet kaupungilla tai kaupunkikehittämisen parissa, hyödynnä osaamistamme: