Näin Helsingin kaupunki hyötyy Forum Virium Helsingin älykaupunkiprojekteista

Jo yli puolet maailman ihmisistä asuu kaupungeissa ja määrä kasvaa nopeasti. Suomessa pääkaupunkiseudulle muuttaa tulevan 10 vuoden aikana arviolta 100 000 uutta asukasta. Samaan aikaan teknologia linkittyy osaksi kaupunkirakennetta ja ilmastonmuutos vaatii keksiäitä toimia. Helsingin ja tuhansien muiden maailman kaupunkien nopea ja vähähiilinen kasvu merkitsee uusia haasteita – sekä valtavia mahdollisuuksia.

Hankimme miljoonia euroja kehitysrahaa Helsinkiin

Kehitämme Helsinkiin tulevaisuuden kaupunkiratkaisuja älykaupunkiprojekteissa. Ne tukevat Helsingin kaupungin dataosaamista ja teknologiakyvykkyyksiä sekä auttavat kaupungin hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamisessa. Projekteja rahoittavat tyypillisesti Euroopan Unioni ja Helsingin kaupunki. Projektit valmistellaan usein yhteistyössä Helsingin kaupungin toimialojen kanssa, jolloin pääsemme luomaan ratkaisuja suoraan kaupungin tarpeisiin. Forum Viriumin projektit tuovat Helsinkiin vuosittain monta miljoonaa euroa kehitysrahaa Euroopan Unionista. Olemme yksi Suomen tehokkaimpia innovaatiorahoituksen hyödyntäjiä.

Helsingin yritykset kukoistavat innovaatioilla

Lukuisat yritykset ovat saaneet projekteistamme lisää kehityspotkua ja jopa kansainvälistyneet. Tämä tarkoittaa Helsingin kaupungille lisää verotuloja ja hyvinvointia. Esimerkiksi robottiautoyritys Sensible 4 syntyi kehitysprojektimme tuloksena. Whim-applikaatiostaan tunnettu MaaS Global oli alkuaikoinaan kanssamme kehittämässä Mobility-As-A-Service-konseptia.

Älykaupunkioppeja, dataa ja medianäkyvyyttä

Projektien opit ja hyödyt siirretään projekteissa kaupungin, yritysten ja muiden yhteistyökumppaneiden käyttöön. Esimerkiksi Helsingin kaupungin avoin data sai alkunsa Forum Viriumin kehitysprojektista. Nopeat kokeilut kaupunkikehitysmetodina ovat levinneet ympäri kaupunkiorganisaatiota Forum Viriumin ansiosta. Kaupungin palvelut digitalisoituvat vauhdilla. Fiksun Kalasataman ja Jätkäsaaren asumis- ja liikenneratkaisut tuovat Helsingille valtavan määrän medianäkyvyyttä vuosittain Suomessa ja ulkomailla.

Hyödynnä osaamisemme

Jos työskentelet kaupungilla tai kaupunkikehittämisen parissa, hyödynnä osaamistamme:

Näin projektimme sijoittuvat Helsingin kaupungin toimialoille

Klikkaa tästä auki interaktiivinen versio projektikartasta