Forum Virium palkkasi 20 kesätyöntekijää kartoittamaan Helsingin porttikäytävät – viimeisten metrien tavarajakelut nopeutuvat

Artikkelikuva: Forum Virium palkkasi 20 kesätyöntekijää kartoittamaan Helsingin porttikäytävät – viimeisten metrien tavarajakelut nopeutuvat

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki kartoittaa tänä kesänä ensimmäistä kertaa Helsingissä kaupungin sisäänkäyntejä ja porttikäytäviä logistiikka-alan tarpeisiin. Kartoitustyötä ovat tekemässä kaksikymmentä Helsingin kaupungin kesäsetelin saanutta 15-vuotiasta. 

Kesätyöntekijät rekrytoitiin töihin kahdeksi viikoksi kartoittamaan Helsingin rakennusten sisäänkäyntejä Forum Viriumin kehittämällä Open Logistics Map (OLMap)-työkalulla. Kerätyt tiedot tulevat kaikkien vapaasti käytettäväksi heti Gatesolve-työkaluun sekä Reittioppaaseen.

Viimeisten metrien jakelut kaupungissa nopeutuvat

Sisäänkäyntien kartoituksen tavoitteena on auttaa tavarantoimittajia löytämään oikea ovi mahdollisimman helposti ja näin vähentää kuriirien käyttämää aikaa kohteessa. Tämän tuloksena kaupungissa on vähemmän tyhjäkäyntiä ja väärin pysäköityjä kulkuneuvoja. Lisäksi kuljettajien työ helpottuu huomattavasti ja uusien kuljettajien on helpompi siirtyä alalle.

Kesätyöntekijät kuvaavat porttikäytävät, jonka jälkeen tiedot viedään OpenStreetMap-karttaan. OpenStreetMap on muun muassa Helsingin seudun liikenteen HSL:n Reittioppaan käytössä. Ne hyödyntävät sitä karttojen ja osoitteiden lähteenä sekä reittien tekemiseen. Näin ollen nuorten tekemä työ päätyy suoraan kaupunkilaisten hyödyksi avoimena datana. 

Ota ratkaisu käyttöön

Logistiikka-alan kuski tai kuka vaan aiheesta kiinnostunut voi käytännössä ottaa tallennetun datan käyttöön avaamalla https://app.gatesolve.com ja kirjoittamalla kohteen osoitteen hakukenttään. Jos projektin kartoittajat ovat ehtineet alueelle, niin Gatesolve näyttää kohdeosoitteen sisäänkäynnit ja ovitunnukset kartalla.

“Jos datan käyttäjä kokee palvelun hyödyllisenä ja haluaa integroida sen kiinteämmin omiin järjestelmiin tai toivoo siihen parannuksia, niin siihen voidaan tehdä joustavasti integraatioita ja jatkokehitystä”, kertoo projektissa työskentelevä tekninen asiantuntija Johan Lindqvist Forum Viriumilta.

Forum Virium tukee nuoria matkalla työelämään

Uusi joukko kesätyöntekijöitä aloitti työnsä joka kesäkuun maanantai ja viikon töissä olleet ”seniorit” opettivat vasta-aloittaneita junioreita kartoitustyössä. 

Tänä keväänä työnteko on siirtynyt monella kotitoimistolle. Forum Virium Helsinki haluaa koronakaudella tukea myös nuoria heidän matkallaan työelämään. Lue lisää koronan vaikutuksesta työelämään toimitusjohtajamme blogista.

Projekti on osa 6Aika: Citylogistiikan uuden ratkaisut -hanketta. Citylogistiikan uudet ratkaisut on 6Aika-hanke, jota toteuttavat yhteistyössä Forum Virium Helsinki, Turun kaupunki, Turun Ammattikorkeakoulu, Varsinais-Suomen liitto Valonia, sekä Tampereen Ammattikorkeakoulu. Hanketta koordinoi Turun kaupunki. Hanke saa rahoituksensa Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa vuosina 2018-2020. Hankkeen kesto on 1.8.2018–31.12.2020.


Kuvat: Ruska Tapiovaara/Forum Virium Helsinki

Lisätiedot

Kuva

Aapo Rista

#API #rajapinnat #6Aika

puh. +358 40 674 0440
aapo.rista(at)forumvirium.fi

Kuva

Johan Lindqvist

puh. +358 50 543 6657
johan.lindqvist(at)forumvirium.fi

Tilaa Forum Virium Helsingin uutiskirje!

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös