Uusi sovellus tuo ruokatilausten kotiinkuljetukset ravintoloiden saataville ilmaiseksi

Artikkelikuva: Uusi sovellus tuo ruokatilausten kotiinkuljetukset ravintoloiden saataville ilmaiseksi

Avoin kuljetustenvälitysalusta mahdollistaa kaikille ravintoloille kotiinkuljetuspalvelun tarjoamisen. Ensimmäisen ravintolan kokemukset ovat positiivisia.

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki on kehittänyt Open Logistics Map eli OLMap-alustan, joka tarjoaa ravintoloille ketterän tavan järjestää take away -ruoan kotiinkuljetukset ja seurata niiden kulkua. Tavoitteena on tarjota ravintoloille uusia ratkaisuja aikana, jolloin vain ulosmyynti on sallittua.

Kuljetustenvälitysalusta on sovellus, joka integroidaan ravintolan omaan verkkokauppaan.  Kuljetustilaukset välittyvät automaattisesti alustaan rekisteröityneille kuljetusyrityksille. Kaikki ravintolat ja kuljetusyritykset voivat ottaa palvelun käyttöönsä ilmaiseksi. 

La Baguette -ravintola testaa palvelua Alppilassa

Ensimmäisenä ravintolana OLMapin on ottanut käyttöön Alppilassa sijaitseva kahvila-ravintola La Baguette. La Baguetten verkkokauppa integroitiin OLMapiin. Kotiintoimitukset alkoivat vapun jälkeen. 

”OlMapin palvelu on yrityksellemme loistava mahdollisuus kohdata asiakkaita internetissä. Näinä poikkeusaikoina, kun asiakkaat jäävät kotiin, joutuu kukin yritys etsimään keinoja, miten omia tuotteita saadaan vietyä asiakkaan luokse. Meille tämä on yksi oiva tapa hoitaa kaupankäyntiä”, La Baguetten yrittäjä Sani Saarinen sanoo.

Yrittäjä yllättyi sovelluksen käytön helppoudesta. 

“Palvelu osoittautui helppokäyttöiseksi ja toimivaksi eikä vaadi lainkaan teknistä osaamista. Tilaukset saapuvat saapumisjärjestyksessä OlMapiin. Kaikista toimituksen vaiheista tulee tekstiviestit ravintolalle ja asiakkaalle siihen saakka, kunnes toimitus on mennyt perille. Toivon, että muutkin ravintolat ja kahvilat oivaltavat tämän palvelun hyödyn ja innostuvat kokeilemaan sitä”, Saarinen kertoo. 

Ravintolalla tulee olla oma verkkokauppa, johon kuljetustenvälitysalusta integroidaan. Integraatio on valmiina Holvi-verkkokauppaan ja yhteensopivuus muihin verkkokauppoihin tutkitaan tapauskohtaisesti. Ensimmäisenä kuljetuskumppanina alustalla on Pave Helsinki -yrityksen fillarilähetit. Palveluun mukaan lähteville ravintoloille tarjotaan ilmaisia kotiinkuljetuksia keväällä ja kesällä 2020. 

OLMap on avoin kaikille kuljetusyrityksille. Hinnoittelu ja sopimukset solmitaan toistaiseksi kuljetusyrityksen ja ravintolan välillä. OLMap-alustan käyttäminen on maksutonta. Ravintola tai kuljetusyritys voi siten täysin riskittömästi lähteä testaamaan, sopisiko malli omaan toimintaan. 

Muokkaa palvelu tarpeittesi mukaan

Kuljetustenvälitysalustan koodasi Forum Virium Helsingin asiantuntija Johan Lindqvist osana Helsingin kaupungin ja EU:n rahoittamaa Citylogistiikan uudet ratkaisut -projektia.

“Älykkäät ratkaisut tukevat Helsingin asukkaita ja yrityksiä sekä mahdollistavat sujuvaa arkea. Ravintoloiden kohdalla tämä tarkoittaa nyt esimerkiksi uusien myynti- ja toimitusmahdollisuuksien tarjoamista”, Johan Lindqvist sanoo. 

Forum Virium Helsinki kehittää OLMapia mukaan liittyvien ravintoloiden ja kuljetusyritysten tarpeisiin vuoden 2020 ajan. Alusta on avointa lähdekoodia, joten kuka tahansa voi myös jatkokehittää sitä omiin tarpeisiinsa sopivaksi. 

Yrittäjä, jos kiinnostuit alustasta ja haluat ottaa sen käyttöön, ota yhteyttä Johan Lindqvistiin: johan.lindqvist(at)forumvirium.fi / 050 543 6657

Kuljetustenvälitysalusta OLMap. Kuvaaja Jussi Hellsten

Kuvat: Jussi Hellsten

Lisätietoja

Kuva

Johan Lindqvist

puh. +358 50 543 6657
johan.lindqvist(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös