Helsinki on sitoutunut kantamaan vastuunsa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Helsingin ilmastotavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 60 prosenttia jo vuosina 1990–2030.

Vähähiilisyyyttä tukevat dronepalveluratkaisut -hanke vastaa osaltaan polttomoottorikäyttöisen kaupunkiliikenteen vähentämistavoitteeseen parantamalla muita liikennemuotoja energiatehokkaampien dronejen liiketoimintamahdollisuuksia ja samalla vahvistamalla ja lisäämällä kiinnostusta dronepalvelujen laajempiin käyttömahdollisuuksiin. 

Järjestämme Drone-kiihdyttämö webinaarin ja työpajan

Huom! Työpaja on nyt täynnä, mutta voit yhä ilmoittautua webinaariin.

Aika: maanantai 20.4.2020 kello 9.00–15.30

Paikka: GoToMeeting-webinaari ja Zoom-työpaja

Osallistumislinkit julkaistaan myöhemmin ja toimitetaan kaikille osallistujille.

Tämä RAAS:in (Rethinking Autonomy and Safety -ekosysteemin, www.autonomous.fi) kanssa yhteistyössä järjestettävä tapahtuma on jatkoa 5.3. järjestetylle yhteiskehittämistyöpajalle “Dronet ja hiilineutraali yhteiskunta”.  Aamupäivän webinaarissa kuullaan ajankohtainen status 1.7. voimaan astuvasta ilmailulainsäädännöstä sekä tietoisku drone-toiminnan kasvua ja kansainvälistymistä tukevista rahoitusmekanismeista. 

Iltapäivän työpajaosuudessa keskitytään konseptoimaan ja suunnittelemaan drone-teknologioita hyödyntäviä käyttökohteita etäratkaisuin toteutettavina ryhmätöinä aihepiireittäin. Kukin ryhmä arvioi ideoimiaan ratkaisuja vähähiilisestä, kaupallisesta ja PR-näkökulmista ja lopuksi identifioi toteuttamiseen tarvittavat ekosysteemin toimijat.

Työpajatulosten pohjalta on tarkoitus viedä paras ratkaisu toteutukseen osana ”Drone-as-a-service” -nopeiden kokeilujen ohjelmaa.

Työpajaan osallistuville suositellaan osallistumista myös 16.4. klo 9.00–10.00 järjestettävään sessioon, jossa opetellaan käyttämään etätyöpajan työkaluja. Linkki toimitetaan osallistujille myöhemmin. 

Ohjelma:

  • 9.00 Tilaisuuden avaus Hannu Karvonen, RAAS, VTT,  ja Heidi Heinonen, Forum Virium Helsinki
  • 9.10-10.00 Timo Niemelä, Traficom: Tietoisku ilmailulainsäädännön (mm. OPS M1-32 muutos) ja U-Space-regulaation nykytilanteesta
  • 10.15-10.45 Olavi Keränen, Business Finland: Kasvu, kansainvälistyminen ja rahoitus
  • 10.45-11 Webinaariosuuden päätös ja mahdolliset kysymykset järjestäjille
  • 11-12 lounastauko
  • 12-15.30 Työpajaosuus
    Ryhmätyöskentelyä valmiiksi annetuista aiheista, kuten dronet ja verkkokauppa, dronet satamassa jne. Työpajan järjestää Futurice yhdessä VTT:n ja Forum Viriumin kanssa. 

Ilmoittaudu Drone-kiihdyttämön webinaariin alla olevalla lomakkeella.

Työpaja on täynnä, mutta voit yhä ilmoittautua webinaarin osallistujaksi!

Tapahtuma on osa Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut -hankkeen yhteiskehittämistyöpajojen sarjaa https://forumvirium.fi/droneratkaisut/

ja se järjestetään yhteistyössä Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeen kanssa https://forumvirium.fi/citylogistiikan-uudet-ratkaisut-digitalisaation-vauhdittamaa-viimeisen-kilometrin-jakelua/

Lisätietoja

Heidi Heinonen

Projektipäällikkö


Puh. +358 50 323 1327
heidi.heinonen(at)forumvirium.fi