Drone-kiihdyttämö webinaari ja työpaja 20.4.

Artikkelikuva: Drone-kiihdyttämö webinaari ja työpaja 20.4.

 

 

 

 

 

Helsinki on sitoutunut kantamaan vastuunsa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Helsingin ilmastotavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 60 prosenttia jo vuosina 1990–2030.

Vähähiilisyyyttä tukevat dronepalveluratkaisut -hanke vastaa osaltaan polttomoottorikäyttöisen kaupunkiliikenteen vähentämistavoitteeseen parantamalla muita liikennemuotoja energiatehokkaampien dronejen liiketoimintamahdollisuuksia ja samalla vahvistamalla ja lisäämällä kiinnostusta dronepalvelujen laajempiin käyttömahdollisuuksiin. 

Järjestämme Drone-kiihdyttämö webinaarin ja työpajan

Huom! Työpaja on nyt täynnä, mutta voit yhä ilmoittautua webinaariin.

Aika: maanantai 20.4.2020 kello 9.00–15.30

Paikka: GoToMeeting-webinaari ja Zoom-työpaja

Osallistumislinkit julkaistaan myöhemmin ja toimitetaan kaikille osallistujille.

Tämä RAAS:in (Rethinking Autonomy and Safety -ekosysteemin, www.autonomous.fi) kanssa yhteistyössä järjestettävä tapahtuma on jatkoa 5.3. järjestetylle yhteiskehittämistyöpajalle “Dronet ja hiilineutraali yhteiskunta”.  Aamupäivän webinaarissa kuullaan ajankohtainen status 1.7. voimaan astuvasta ilmailulainsäädännöstä sekä tietoisku drone-toiminnan kasvua ja kansainvälistymistä tukevista rahoitusmekanismeista. 

Iltapäivän työpajaosuudessa keskitytään konseptoimaan ja suunnittelemaan drone-teknologioita hyödyntäviä käyttökohteita etäratkaisuin toteutettavina ryhmätöinä aihepiireittäin. Kukin ryhmä arvioi ideoimiaan ratkaisuja vähähiilisestä, kaupallisesta ja PR-näkökulmista ja lopuksi identifioi toteuttamiseen tarvittavat ekosysteemin toimijat.

Työpajatulosten pohjalta on tarkoitus viedä paras ratkaisu toteutukseen osana ”Drone-as-a-service” -nopeiden kokeilujen ohjelmaa.

Työpajaan osallistuville suositellaan osallistumista myös 16.4. klo 9.00–10.00 järjestettävään sessioon, jossa opetellaan käyttämään etätyöpajan työkaluja. Linkki toimitetaan osallistujille myöhemmin. 

Ohjelma:

  • 9.00 Tilaisuuden avaus Hannu Karvonen, RAAS, VTT,  ja Heidi Heinonen, Forum Virium Helsinki
  • 9.10-10.00 Timo Niemelä, Traficom: Tietoisku ilmailulainsäädännön (mm. OPS M1-32 muutos) ja U-Space-regulaation nykytilanteesta
  • 10.15-10.45 Olavi Keränen, Business Finland: Kasvu, kansainvälistyminen ja rahoitus
  • 10.45-11 Webinaariosuuden päätös ja mahdolliset kysymykset järjestäjille
  • 11-12 lounastauko
  • 12-15.30 Työpajaosuus
    Ryhmätyöskentelyä valmiiksi annetuista aiheista, kuten dronet ja verkkokauppa, dronet satamassa jne. Työpajan järjestää Futurice yhdessä VTT:n ja Forum Viriumin kanssa. 

Ilmoittaudu Drone-kiihdyttämön webinaariin alla olevalla lomakkeella.

Työpaja on täynnä, mutta voit yhä ilmoittautua webinaarin osallistujaksi!

Tapahtuma on osa Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut -hankkeen yhteiskehittämistyöpajojen sarjaa https://forumvirium.fi/droneratkaisut/

ja se järjestetään yhteistyössä Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeen kanssa https://forumvirium.fi/citylogistiikan-uudet-ratkaisut-digitalisaation-vauhdittamaa-viimeisen-kilometrin-jakelua/

Lisätietoja

Kuva

Heidi Heinonen

Puh. +358 50 323 1327
heidi.heinonen(at)forumvirium.fi

Lue myös