Valtiolta merkittävää tukea Helsinki Region Infosharelle

Helsinki Region Infoshare -hanke on saanut merkittävää tukea valtion taholta. Valtiovarainministeriö on myöntänyt hankkeelle harkinnanvaraista yhteistoiminta-avustusta 205 000 euroa. Myös Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on nyt yksi hankkeen rahoittajista.

Hanke on valittu myös osaksi työ- ja elinkeinoministeriön KIITO-ohjelmaa. KIITO eli kysyntä- ja käyttäjälähtöisen innovaatiopolitiikan toimenpideohjelma sisältää kehittämistoimenpiteitä, joiden tavoitteena on edistää yritysten kilpailukykyä ja uudistaa julkisia palveluja.

Kolmivuotisessa Helsinki Region Infoshare -hankkeessa avataan ja jaetaan Helsingin seutua koskevaa tilastotietoa kaikille kiinnostuneille. Kyseessä yhteistyöprojekti, johon osallistuvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit.

Hankkeeseen osallistuvat kaupungit myös rahoittavat hanketta merkittävillä osuuksilla. Valtiovarainministeriön ja Sitran rahoitus ei lisää hankkeen kokonaisbudjettia. Sen sijaan myönnetty rahoitus auttaa jakamaan hankkeelle jo budjetoitua kustannuksia.

Osoitteesta www.hri.fi voit lukea lisää Helsinki Region Infoshare -hankkeesta, sen tavoitteista, tekijöistä ja etenemisestä. Löydät sivustolta myös tietoa, uutisia ja esimerkkejä avoimesta datasta.

Lue myös