Hakaniemen halliin aukesi vaihtuvan tarjonnan Lähiruokakioski: tuotteita aloittelevilta yrittäjiltä

Artikkelikuva: Hakaniemen halliin aukesi vaihtuvan tarjonnan Lähiruokakioski: tuotteita aloittelevilta yrittäjiltä

Hakaniemen kauppahallin avattu Lähiruokakioski tutustuttaa asiakkaat uusiin tuotteisiin ja yrittäjiin syksyn ajan. Tarjonta vaihtuu parin viikon välein.

Syyskuussa avattu Lähiruokakioski tarjoaa Hakaniemen kauppahallin asiakkaille alati vaihtuvan valikoiman lähiruokaa ja uutuuksia, joita ei vielä saa muualta. Tarjolla on syksyn aikana muun muassa tofua, kahvia ja herkkuja. Myyntijaksot vaihtelevat viikosta kolmeen, joten uutta löytyy koko ajan. 

“Kaupungissakin tuotetaan ja jalostetaan ruokaa. Kokeilussa tarkastellaan, miten kaupunki voi tukea pieniä ja paikallisia ruoantuottajia. Lähiruokakioskin tuotteissa matka pellolta pöytään on lyhyt”, sanoo Lähiruokakioskia luotsaavan Urban&Local-hankkeen projektipäällikkö Roosa Halonen Forum Virium Helsingiltä

Kioski tarjoaa tilan uusille yrittäjille

Lähiruokakioski tarjoaa aloitteleville yrittäjille tilat myyntitaitojen kartuttamiseen. Yrittäjät pääsevät testaamaan samalla kertaa sekä halliyrittäjyyttä että uusien tuotteidensa menekkiä. 

“On hienoa saada halliin uusia, uransa alussa olevia yrittäjiä sekä lähiruokatuottajia. Toiveenamme on, että Lähiruokakioskin toiminta houkuttelee uusia kohderyhmiä kokeilemaan liiketoiminnan harjoittamista tässä ainutlaatuisessa ympäristössä”, kertoo Hakaniemen kauppahallin vuokrauksesta vastaava myyntineuvottelija Henna Viitaniemi Kaupunkitiloista.

Lähiruokakioski auttaa selvittämään, voisiko vaihtuvan tarjonnan myyntipaikka toimia muutenkin kuin kokeiluluontoisesti. 

Syksyn valikoima yltää teestä pihlajansilmujäätelöön

Syksyn aikana kioskilta löytyy muun muassa kimchiä, kasvimaitoja, kuusenkerkkätuotteita ja Malmilla kasvatetuista yrteistä valmistettua teetä ja yrttisuolaa. 

Tällä hetkellä kioskissa on myynnissä suomalaisista raaka-aineista tehtyjä, perinteisellä kiinalaisella reseptillä valmistettuja jiaozi-nyyttejä. Joulun alla tarjolle tulee muun muassa rikkaruohosämpylöitä, emmervehnäjauhoja ja pihlajansilmujäätelöä sekä pienmyllyn ohrasuurimoita.

Lähiruokakioskissa voi tutustua vastuulliseen ruokaosuuskuntatoimintaan tai vierailla baarissa, joka tarjoilee vain alkoholittomia juomia. Kotiin vietäväksi voi ostaa paitsi upouusia ruokainnovaatioita myös perinteisiä pientilojen ruokatuotteita tai vaikka Espoossa tuotettua tummaa kennohunajaa. 

Katso, mitä kioskissa on kulloinkin tarjolla Lähiruokakioskin sivuilta. Lisäksi kokeilusta kerrotaan syksyn mittaan Hakaniemen kauppahallin nettisivuilla sekä Instagramissa @hakaniemen_kauppahalli.

Kioski on auki syyskuusta vuoden 2023 loppuun asti. 

Mediatilaisuus: tule tutustumaan 8.11. klo 9–11 Lähiruokakioskiin!

Toimittajat ja muut median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita maistelemaan makupaloja ja tutustumaan Lähiruokakioskiin 8.11.2023 klo 9–11. Olemme silloin paikalla erityisesti teitä varten!

Kyseessä on rento tilaisuus aamiaistarjoilulla. Paikalle voi piipahtaa milloin vain yhdeksän ja 11 välillä. Kioskilta löytyy aamun aikana maistiaisia lähiruokayrittäjiltä ja mahdollisuus kysyä kysymyksiä sekä yrittäjiltä itseltään että kioskin ja kokeilun toteuttajilta. 

Ilmoittaudu mukaan!

Kokeilu toteutetaan osana Urban&Local – tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi -hanketta, jossa kehitetään vastuullisia ja innovatiivisia ruokaratkaisuja ja toimintatapoja. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki ja hankekumppaneina ovat Metropolia ammattikorkeakouluHaaga-Helia ammattikorkeakouluPerho liiketalousopisto sekä Vantaan kaupunki. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta. Kokeilu tehdään yhteistyössä Helsingin kaupunkitilat Oy:n kanssa.

Kuva: Ruska Tapiovaara / Forum Virium Helsinki

Lisätietoa

Projektipäällikkö Roosa Halonen

Roosa Halonen
Projektipäällikkö
+358 40 158 1400
roosa.halonen@forumvirium.fi

Projektisuunnittelija Olivia Fokeerah

Olivia Fokeerah
Projektisuunnittelija
+358 41 318 1111
olivia.fokeerah@forumvirium.fi

Lue myös