Lähiruokakioski: ainutlaatuista tunnelmaa ja vaihtuva valikoima lähiruokaa!

Artikkelikuva: Lähiruokakioski: ainutlaatuista tunnelmaa ja vaihtuva valikoima lähiruokaa!

Hakaniemen kauppahallissa kokeiltiin syksyllä 2023 uudenlaista tilankäyttöä ja toimintaa Urban&Local-hankkeen puitteissa.

Lähiruokakioski avasi ovensa 9.9.2023. Sillä oli tärkeä tehtävä: tukea pieniä ja mikroyrittäjiä, jotka pääsivät esittelemään tuotteitaan ja kokeilemaan hallimyyntiä. Tämä tarkoitti, että asiakkaat saivat nauttia käsintehdyistä herkuista ja paikallisista erikoisuuksista, jotka valmistettiin ammattitaidolla ja intohimolla Uudenmaan alueella. Kioski oli auki 23.12.2023 asti.

Kokeiluun osallistui yhteensä 13 toimijaa ja kaksi oppilaitosta. Voit lukea kokeiluun osallistuneiden Definutlyn ja Inka Paahtimon haastattelut LinkedInistä. Lisää kokeilun tuloksista on saatavilla vuoden 2024 alussa. Seuraava kokeilu Urban&Local-hankkeen tiimoilta liittyy Helsingin kaupallisiin toreihin. 

Kiitos kaikille osallistujille, Hakaniemen kauppahallin henkilökunnalle ja Lähiruokakioskissa asioineille, sekä erityisesti Helsingin Kaupunkitiloille, joka mahdollisti kokeilun. 

Tilaa Urban&Local -uutiskirje ja seuraa meitä Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä

Yrittäjät

Syyskuu
Ituitu – Sisäviljellyt tuoremehut
Doña Kalaka – Artesaanisalsat
Mama Mem’s – Tuoretofut

Lokakuu
Haaga-Helian opiskelijat – Suomisnacks
Definutly – Tuoreet kasvimaidot, tuoretofut ja kimchi
Inka Paahtimo – Laadukkaat ja vastuulliset 
kahvipavut
Jiaozi – Kasvisnyytit

Marraskuu
Espoon hunaja – paikallista kaupunkihunaja ja mehiläisvahatuotteita
6Kerkkä – kuivatut kuusenkerkät ja kuusenkerkkähillo
Sobar – alkoholittomat oluet ja muut juomat
Mäsli – hävikkimäskistä valmistetut näkkärit

Joulukuu
Perho Green City Farm – Satokauden vihannekset, yrttiteet ja -suolat
Södergårdin tila – Viljatuotteet, jouluiset laatikot ja jäätelöt
Uudenmaan ruoka – Ruokaosuuskunnan lahjakassi

Urban&Local – tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi -hankkeessa (1/2023–12/2025) kehitetään lähiruoka- ja ravintola-alan innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja, tuotteita ja palveluita sekä luodaan puitteet alan yhteistyölle ja kestävälle liiketoiminnalle. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki ja hankekumppaneina toimivat Metropolia ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Perho liiketalousopisto sekä Vantaan kaupunki. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta.

Kuva: Camilla Bloom / Helsingin kaupungin kuvapankki
Lähiruokakioskin kuvitukset: Mira Piitulainen

Lisätietoa

Projektipäällikkö Roosa Halonen

Roosa Halonen
Projektipäällikkö
+358 40 158 1400
roosa.halonen@forumvirium.fi

Projektisuunnittelija Olivia Fokeerah

Olivia Fokeerah
Projektisuunnittelija
+358 41 318 1111
olivia.fokeerah@forumvirium.fi

Lue myös