Projektisuunnittelija Noora Haavisto vahvistaa Fiksu kaupunki -tiimiä

Artikkelikuva: Projektisuunnittelija Noora Haavisto vahvistaa Fiksu kaupunki -tiimiä

Projektisuunnittelija Noora Haavisto pyrkii ratkaisemaan kiertotalouden haasteita Automod- ja Circular Green Blocks -hankkeissa.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Noora Haavisto, hallintotieteilijä sekä kaupunkitutkija. Olen kerennyt opiskelemaan myös hieman palvelumuotoilua. Työurani aikana olen päässyt työskentelemään niin robottibussien kuin uusien liikkuvuuspalveluiden sekä digitaalisten sovellusten parissa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Pyrin ratkaisemaan kiertotalouden haasteita Automod- sekä Circular Green Blocks -hankkeissa. Ensimmäisessä hankkeessa on tarkoituksena ratkaista kaupunkien kiertotaloushaasteita robotiikan avulla. Forum Viriumin lisäksi hankkeessa on mukana Metropolia ammattikorkeakoulu sekä Espoon kaupunki.

Circular Green Blocks -hankkeessa puolestaan pilotoidaan kiertotalouden ratkaisuja taloyhtiöissä. Tämä hanke toteutetaan yhteistyössä HSY:n, Aalto yliopiston, sekä Metropolian kanssa.”

 Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan pääseväni työskentelemään uusien innovatiivisten yritysten kanssa ja tukemaan heidän onnistumistaan. Kaupunkitutkijana on hienoa päästä työskentelemään älykaupungin parissa ja kehittämään uusia palveluita kaupunkilaisille. Toivon pääseväni seuraamaan kuinka voimme kehittää vaikuttavia ratkaisuja kiertotalouden parissa.”

Mikä sinua innostaa?

“Innostun kun pääsen tekemään käytännönläheistä työtä ja näkemään työni tuloksen. Lisäksi minua innostaa oppia itselleni entuudestaan tuntemattomista asioista ja laajentamaan osaamistani.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Rakastan seikkailuja ja uusien asioiden kokeilemista. Intohimon kohteisiini kuuluu laitesukellus ja muutenkin meri on minulle tärkeä elementti. Arkena nautin urheilusta ja kuntosalilla käymisestä. Tunnen olevani kotona, kun saan olla luonnossa.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Toivon, että tulevaisuuden älykaupungit ovat sekä sosiaalisesti että ympäristön kannalta kestäviä. Toivon myös pääseväni työskentelemään projektien kanssa, joilla voidaan luoda oikeaa vaikuttavuutta ja muutosta parempaan.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Minulla on vahva tausta älykaupunki-teemasta, ja on hienoa päästä jalostamaan sitä eteenpäin Forum Viriumilla. Olen ollut paljon tekemisissä käyttäjälähtöisen suunnittelun kanssa, mistä on varmasti hyötyä työssäni.”


Toivotamme Nooran lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Lue myös