Osallistu SPOTTED-hankkeen innovaatiokilpailuun: etsimme avoimen datan ratkaisuja viheralueiden hallintaan

Artikkelikuva: Osallistu SPOTTED-hankkeen innovaatiokilpailuun: etsimme avoimen datan ratkaisuja viheralueiden hallintaan

Virtuaalisessa innovaatiokilpailussa haetaan ideoita, demoja ja prototyyppejä, jotka perustuvat avoimelle datalle ja tukevat kaupunkien kehittämistä kestävästi. Lähetä ehdotuksesi 17.1.2023 mennessä! Voittajille on luvassa rahapalkintoja.

Euroopan komission CEF-ohjelman (Connecting Europe Facility) rahoittamat hankkeet SPOTTED ja DYDAS järjestävät yhdessä virtuaalisen innovaatiokilpailun, jossa haetaan uusia ideoita kaupunkisuunnittelua tukevien palveluiden, ratkaisujen ja sovellusten kehittämistä varten. SPOTTED-hankkeen osalta tavoitteena on löytää kaupunkien viheralueiden hallintaa, suunnittelua sekä kunnossa- ja ylläpitoa tukevia ratkaisuja.

Kilpailu on avoin kaikille; yrityksille, sovelluskehittäjille, tutkijoille, opiskelijoille ja muille teemasta kiinnostuneille innovaattoreille. Kilpailuehdotukset voivat olla ideoita, demoja tai toteutettuja prototyyppejä. Keskeistä on, että kilpailutyö on innovatiivinen, hyödyntää avointa dataa sekä tukee kaupunkien kestävän kehityksen tavoitteita. Idea voi sisällöltään keskittyä teknisiin haasteisiin, kuten erilaisten aineistojen yhdistelyyn, tai kaupunkien operatiiviseen toimintaan tukemalla esimerkiksi viheralueiden hoitotoimenpiteitä.

Tässä muutamia esimerkkejä teemoista, joiden pohjalta voi lähteä rakentamaan ideoita!

  • Suojelualueiden ja muiden herkkien luonnonympäristöjen muutokset
  • Vihreyden määrä ja muutos
  • Kaupunkipuustoon ja puistoihin liittyvät muutokset
  • Lämpösaarekeilmiö ja kuumuudelle (tai muille sään ääri-ilmiöille) altistuvat ympäristöt

Helsinkiin liittyvää avointa dataa löytyy Helsinki Region Infoshare -palvelusta ja EU:n avoimiin satelliittiaineistoihin pääsee käsiksi esimerkiksi Copernicus Open Access Hubin kautta. 

Osallistuminen kilpailuun on ilmaista. Parhaat ratkaisut palkitaan rahapalkinnoin, paras 5000 eurolla, toiseksi tullut 3000 eurolla ja kolmas 2000 eurolla. Kilpailu tarjoaa paitsi kansainvälistä näkyvyyttä myös mahdollisuuden esitellä innovatiivisia ratkaisuja suoraan hankkeen yhteistyökaupungeille.

Osallistuminen tapahtuu helposti, täyttämällä lomakepohja kilpailusivuilla. Kilpailuehdotuksia voi lähettää 17.1.2023 asti tämän linkin kautta:

Lisätietoja kilpailusta löytyy järjestäjän sivuilta: https://www.fiware.org/the-virtual-hackathon-of-cef-projects/. 

Ole rohkeasti yhteydessä kilpailuun tai Helsingin datoihin liittyen!

Euroopan unionin Verkkojen Eurooppa (CEF, Connecting Europe Facility) rahoittaa SPOTTED ja DYDAS-hankkeita sekä innovaatiokilpailua. Kaikista kilpailuun liittyvistä materiaaleista vastaa järjestäjä FIWARE Foundation.

Kuva: Sasa Tkalcan/Helsinki Partners

Lisätietoa

Projektipäällikkö Ville Santala

Ville Santala
Projektipäällikkö
+358 40 661 6614
ville.santala@forumvirium.fi

Lue myös