Osallistu SPOTTED-hankkeen innovaatiokilpailuun: etsimme avoimen datan ratkaisuja viheralueiden hallintaan

Artikkelikuva: Osallistu SPOTTED-hankkeen innovaatiokilpailuun: etsimme avoimen datan ratkaisuja viheralueiden hallintaan

SPOTTEDin virtuaalisessa innovaatiokilpailussa haetaan uusia sovelluksia ja prototyyppejä, jotka perustuvat avoimelle datalle ja tukevat kaupunkien kehittämistä kestävästi. Lähetä ehdotuksesi 11.11. mennessä! Voittajille on luvassa rahapalkintoja.

Euroopan komission CEF-ohjelman (Connecting Europe Facility) rahoittamat hankkeet SPOTTED ja DYDAS ovat avanneet  yhdessä virtuaalisen innovaatiokilpailun. Kilpailussa haetaan uusia ideoita kaupunkisuunnittelua tukevien palveluiden, ratkaisujen ja sovellusten kehittämistä varten. SPOTTED-hankkeen osalta tavoitteena on löytää ideoita kaupunkien viheralueiden hallintaan, suunnitteluun sekä kunnossa- ja ylläpitoon.

Kilpailu on avoin kaikille; sovelluskehittäjille, tutkijoille, opiskelijoille ja muille teemasta kiinnostuneille innovaattoreille. Ratkaisut voivat olla valmiita sovelluksia tai prototyyppejä, jotka liittyvät teknisiin haasteisiin tai kaupunkien operatiiviseen toimintaan. Keskeistä on, että kilpailutyö on innovatiivinen, hyödyntää avointa dataa sekä tukee kaupunkien kestävän kehityksen tavoitteita.

Osallistuminen onnistuu helposti, täyttämällä lomake kilpailusivuilla. Kilpailuehdotuksia voi lähettää 11.11.2022 asti alla olevan linkin kautta:

Työt arvioidaan 16.11.2022.

Lisätietoja SPOTTED-innovaatiokilpailusta webinaarissa 29.9.

Kilpailun koordinaattori FIWARE Foundation järjestää kilpailutöiden kehittämiseksi 29.9.2022 webinaarin, jossa kerrotaan lisää haasteista, teknisistä yksityiskohdista ja säännöistä. Tapahtumassa on mukana myös kaupunkien edustajia jakamassa lisätietoja paikallisista vaatimuksista ja keskeisistä tavoitteista. Tämä webinaari tarjoaa siis mainion mahdollisuuden perehtyä kilpailun yksityiskohtiin ja esittää kysymyksiä oman idean kehittämiseksi. Katso lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan webinaariin!

Osallistuminen sekä kilpailuun että webinaariin on ilmaista. Parhaat ratkaisut palkitaan rahapalkinnoin, paras 5000 eurolla, toiseksi tullut 3000 eurolla ja kolmas 2000 eurolla. Kilpailu tarjoaa paitsi kansainvälistä näkyvyyttä myös mahdollisuuden esitellä innovatiivisia ratkaisuja suoraan hankkeen yhteistyökaupungeille.

Lisätietoja kilpailusta löytyy järjestäjän sivuilta.

Ole rohkeasti yhteydessä kilpailuun liittyen!

Euroopan unionin Verkkojen Eurooppa (CEF, Connecting Europe Facility) rahoittaa SPOTTED ja DYDAS-hankkeita sekä innovaatiokilpailua. Kaikista kilpailuun liittyvistä materiaaleista vastaa järjestäjä FIWARE Foundation.

Kuva: Sasa Tkalcan/Helsinki Partners

Lisätietoa

Ville Santala Ville Santala

Ville Santala
Projektipäällikkö
+358 40 661 6614
ville.santala@forumvirium.fi

Lue myös