Kansainvälisestä kilpailusta finaalipaikka jakamis- ja kiertotaloutta edistäneelle Circular Green Blocks -hankkeelle

Artikkelikuva: Kansainvälisestä kilpailusta finaalipaikka jakamis- ja kiertotaloutta edistäneelle Circular Green Blocks -hankkeelle

Circular Green Blocks -hanke on ehdolla kestävyyttä edistävän hankkeille tarkoitetun The New European Bauhaus -palkinnon saajaksi. 50 finalistia valittiin 530 hankkeen joukosta.

Kierto- ja jakamistalouden palveluita taloyhtiöihin ja kortteleihin kehittänyt Circular Green Blocks on valittu New European Bauhaus Prizes 2024 -finaaliin yli 530 hankkeen joukosta. Palkinto jaetaan kestävyyttä ja inklusiivisuutta edistäneille projekteille, jotka ovat kannustaneet kehittämään uusia, innovatiivisia ratkaisuja. 

Ehdolla on 50 projektia. Voittajia tulee olemaan kaikkiaan 20. Tuomarit jakavat osan palkinnoista ja osa valitaan äänestämällä. Julkinen äänestys on auki 27.3. saakka. Voittajat julistetaan 12.4.2024 New European Bauhaus -festivaaleilla Brysselissä. 

Circular Green Blocks – Kestävät kaupunkikorttelit kiertotalouden liiketoiminnan ajureina -hanke keskittyi asumisen kestävyyskysymyksiin sekä taloyhtiöiden ja yritysten yhteistyöhön. Hankkeessa kehitettiin ja kokeiltiin kestäviä jakamisen- ja kiertotalouden ratkaisuja kuten lainauspalveluita, naapuriapusovellusta ja hyötykasvien kasvatusta yhdessä asukkaiden ja yritysten kanssa. Yritysten ja taloyhtiöiden yhteistyöstä syntyi opaskin osaksi kolmen oppaan sarjaa

Circular Green Blocks -hanketta koordinoi Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY). Projektipäällikkönä oli Lassi Sarlos. Forum Virium Helsingillä hankkeesta vastasi projektipäällikkö Annamaria Rossi. Muut kumppanit olivat Metropolia ammattikorkeakoulu ja Aalto-yliopisto.

Hanke sai rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja rahoitettiin osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Kuvat: Vesa Laitinen

Tilaa uutiskirje – älykaupunkiuutiset suoraan sähköpostiisi!

Haluatko pysyä ajan tasalla tulevaisuuden kaupunkiratkaisuista ja saada ensimmäisenä tiedon avautuvista kokeiluhauista ja innovaatiokilpailuista? Tilaa kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirjeemme!

Hidden
Hidden
Nimi(Pakollinen)
Annan suostumuksen henkilötietojen käsittelyn(Pakollinen)
Olen lukenut Forum Virium Helsingin tietosuojaselosteen ja annan suostumuksen henkilötietojeni käsittelyyn sen mukaisesti. Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).

Lue myös