Fiksun Kalasataman kehittäjien klubi kokoaa innovaattorit yhteeen

Artikkelikuva: Fiksun Kalasataman kehittäjien klubi kokoaa innovaattorit yhteeen

Kalasatamasta kehitetään niin fiksua kaupunginosaa, että asukas säästää joustavien palvelujen ja hyvän kaupunkirakenteen avulla tunnin omaa aikaa päivässä. Tätä varten Kalasatamaan perustettiin Fiksun Kalasataman kehittäjien klubi, kehittämään yhdessä uusia kokeiluja ja ratkaisuja.  Klubiin on kutsuttu niin aluetta kehittävät isot ja pienet yritykset, kaupungin virkamiehet kuin järjestäytyneet asukastoimijatkin. Klubin ensimmäinen tapaaminen oli Helsinki-päivänä 12.6.2015

Klubin tarkoitus on tuoda yhteen Kalasataman rakentajia ja tekijöitä sekä keskustella ja katsoa tulevaisuuteen. Klubin avulla alueen toimijat saavat säännöllisesti tietoa toistensa kuulumisista, tulevista tapahtumista ja suunnitteilla olevista projekteista.

Yhteistyöllä parempia kaupunkipalveluita

Klubi kokoontui ensimmäistä kertaa Helsinki-päivänä ravintola Vanhassa Kalasatamassa, jossa runsaan osanoton keränneen tilaisuuden avasi apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki. Sinnemäki, joka hiljattain nimettiin Fiksu Kalasatama-hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajaksi, kehui Kalasataman keskeistä sijaintia ja alueen jo nyt aktiivisia asukkaita. Helsinki tiivistyy idässäkin, ja on tärkeää päästä kokeilemaan uusia kaupunki-innovaatioita yhdessä kaupunkilaisten ja palveluntuottajien kanssa, oli apulaiskaupunginjohtajan viesti.

Klubin ensitapaamisessa kuultiin myös Kimmo Röngän (Settlementtiasunnot) johdatus yhteisölliseen asumiseen, Ossi Porran (Helen) selvitys kodin etäohjauksen ensimmäisistä käyttökokemuksista ja Kaisa Spillingin (Forum Virium Helsinki) koonti Kalasataman kehittäjien klubin toiminta-ajatuksista. Lisäksi Fiksu Kalasatama –hanketta vetävä Veera Mustonen (Forum Virium Helsinki) kertoi hankkeen uusista tuulista.

Klubi päätti kokoontumisen työpajaosuuteen, jossa mietittiin ryhmissä, miten Kalasatamasta voitaisiin tehdä vielä fiksumpi kaupunginosa.

Kehittäjien klubista kiihdyttämö uusille kokeiluille ja hankkeille

Tavoitteena on, että Kalasataman kehittäjien klubin avulla yhteistyökumppaneiden löytäminen ja yhteisten projektien suunnittelu helpottuu. Kehittäjien klubi on uudenlainen tapa tehdä yhteistyötä kaupunginosan tasolla. Fiksussa Kalasatamassa koko kaupunginosa toimii inspiraationa ja testiympäristönä uusille palveluille, ja toimiva yhteistyöverkosto tarjoaakin luontevan väylän tuoda uusia kokeiluja Kalasatamaan.

“Kehittäjien klubista kehkeytyy parhaimmillaan kiihdyttämö, jossa hyvät ideat jalostuvat ja löytävät toteuttajansa ” toivoo Fiksu Kalasatama -hankkeen vetäjä Veera Mustonen.

Kehittäjien klubin lisäksi Fiksu Kalasatama -hanke käynnistää syksyllä nopeiden kokeilujen ohjelman. Syksyllä avautuu myös yhteiskehitystila, johon tulee tapahtumia ja työpajoja. Lisäksi asukkaita, koodaajia ja muita kaupunginosan kehittämisestä kiinnostuneita tullaan kutsumaan mukaan muuhunkin toimintaan. Jatkossa Kalasataman kehittäjien klubi kokoontuu neljä kertaa vuodessa.

Jos tuntuu, että Kalasataman kehittäjien klubi olisi sinun paikkasi, mutta et ole vielä saanut kutsua, lähetä viestiä osoitteeseen info (at) fiksukalasatama.fi.

Lisätietoja:

Veera Mustonen
Ohjelmapäällikkö, Fiksu Kalasatama
puh. +358 40 508 4022
veera.mustonen(at)forumvirium.fi

http://fiksukalasatama.fi/
https://forumvirium.fi/hankealueet/innovaatioyhteisot/fiksu-kalasatama

 

Lue myös