Kokeiluhaku katuympäristön kolmiulotteisesta mallintamisesta – Tarjoa ratkaisua 6.3.2023 mennessä

Artikkelikuva: Kokeiluhaku katuympäristön kolmiulotteisesta mallintamisesta – Tarjoa ratkaisua 6.3.2023 mennessä
Mobility lab helsinki yhteistyölogot

Mobility Lab Helsingin kokeiluhaku tarjoaa mahdollisuuden päästä tuottamaan kolmiulotteisen kaupunkimallin liikenneympäristön kuvausta edelläkävijänä maailmassa. Kokeilut ovat osa Helsingin kaupungin digitaalisen kaksosen kehitystä. Tukena kokeiluissa toimivat Helsingin kaupunkitietomallin kehittäjät ja asiantuntijat. 

Mobility Lab Helsinki avasi 7.2.2023 kokeiluhaun, jonka tavoitteena on kerätä oppeja CityGML3-standardin tarjoamista mahdollisuuksista ja edistää aiheeseen liittyvää yhteistyötä kaupungin, yritysten ja tutkimuslaitosten välillä. 

Avoimella kokeiluhaulla etsitään enintään kolmea toimittajaa. Kokeiluhaun kokonaisbudjetti on enintään 21 000 euroa. Yhden kokeilun enimmäiskustannus, eli kattohinta, on 7 000 euroa (alv 0 %).

Liikenneympäristön kolmiulotteinen kuvaus

Kokeiluhaku tarjoaa mahdollisuuden päästä tuottamaan kaupunkimallin liikenneympäristön kuvausta edelläkävijänä maailmassa. Tukena kokeiluissa toimivat Helsingin kaupunkitietomallin kehittäjät ja asiantutijat. 

Kokeilun lähtöaineistona voi hyödyntää Helsingin kaupungin olemassa olevia tietoaineistoja tai kokeiluprojektissa itsessään kerättäviä aineistoja. Helsingin kaupunki ja Forum Virium Helsinki tuottavat CityGML3-muotoisen liikenneympäristön kuvauksen kokeilun tuottamasta lähtöaineistosta. Kokeilun tarjoajan ei tarvitse tuottaa valmista CityGML3-aineistoa.

Kokeilut ovat osa Helsingin kaupungin digitaalisen kaksosen kehitystä. Helsingin kaupunkitietomalli on tehty CityGML-standardin mukaisesti. Standardiin on hiljattain ilmestynyt CityGML3 Transportation Module -lisäosa, joka sallii liikenneympäristön kaistatasoisen kuvaamisen. Kokeiluissa on tarkoitus tuottaa rajatulta alueelta koeluontoinen lähtöaineisto, josta kootaan CityGML3-standardin mukainen liikenneympäristön kuvaus Helsingin kaupunkitietomalliin. 

Osallistu kokeiluhakuun

Kokeiluhaku avautui 7.2.2023 Mobility Lab Helsingin verkkosivuilla. Sivuilta löydät kokeiluhaun tarjouspyynnön ja -lomakkeen, liitemateriaalit ja kaiken muun kokeiluhakuun liittyvä aineiston. Haku pääättyy 6.3.2023 klo 16.

Kokeiluhaun infotilaisuus järjestettiin 15.2. klo 14–15. Jos et päässyt etätilaisuuteen, voit katsoa tilaisuuden tallenteena ja lukea tilaisuuden esitysmateriaalin.

Kaikki Forum Viriumin kokeiluhaut.

Mobility Lab Helsinki -hanke tukee uusien liikenteen palvelujen ja teknologioiden kokeilemista aidossa kaupunkiympäristössä yhdessä yritysten, kaupungin, tutkimuslaitosten ja asukkaiden kanssa. Hankkeen toteuttavat Forum Virium Helsinki ja Business Helsinki.

Tietoa älyliikenteen hauista saat ensimmäisten joukossa liittymällä liikkumisen digitaalisen kaksosen postituslistalle ja tilaamalla Forum Virium Helsingin uutiskirjeen.

Tilaa uutiskirje – älykaupunkiuutiset suoraan sähköpostiisi!

Haluatko pysyä ajan tasalla tulevaisuuden kaupunkiratkaisuista ja saada ensimmäisenä tiedon avautuvista kokeiluhauista ja innovaatiokilpailuista? Tilaa kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirjeemme!

Hidden
Hidden
Nimi(Pakollinen)
Annan suostumuksen henkilötietojen käsittelyn(Pakollinen)
Olen lukenut Forum Virium Helsingin tietosuojaselosteen ja annan suostumuksen henkilötietojeni käsittelyyn sen mukaisesti. Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).

Lisätietoa

Lue myös