Lukiolaiset kokeilivat stressinhallintaan kehitettyä Chillaa-sovellusta 

Artikkelikuva: Lukiolaiset kokeilivat stressinhallintaan kehitettyä Chillaa-sovellusta 

Chillaa-sovellus kiinnosti lukiolaisia viime vuonna tehdyssä kokeilussa Helsingissä.

Helsingin lukiolaiset pääsivät testaamaan Adventure Clubin kehittämää Chillaa-mobiilisovellusta ja antamaan siitä palautetta. Chillaa on alunperin yläasteikäisille nuorille suunnattu mobiilisovellus, jonka tarkoitus on opettaa taitoja oman mielen hallintaan ja sosiaalisiin tilanteisiin sekä lisätä nuorten itsevarmuutta. 

Kokeilu toteutettiin Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin Co-created Health and Wellbeing -hankkeessa (CoHeWe), jossa kaupungit yhteiskehittivät yritysten kanssa asiakaslähtöisiä ja älykkäitä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita. 6Aika-hankkeen rahoitti Uudenmaan liitto. 

Pienellä kokeilulla haluttiin saada hieman näyttöä siitä, voisiko Chillaa-sovellus soveltua myös toisen asteen opiskelijoiden käyttöön. Kokeilu tuki Helsingin kaupungin kasvatus- ja koulutustoimialan suunnitelmia edistää toisen asteen opiskelijoiden taitoja stressin, sosiaalisen jännittämisen ja ahdistuksen vähentämisessä.

“Aihe herätti lukiolaisissa selkeästi kiinnostusta. Osa kokeiluun osallistuneista kertoi jatkavansa sovelluksen käyttöä myös tämän jälkeen. Chillaa-sovellus voisi olla tärkeä tuki nuorille niin koulutyön lomassa kuin vapaa-ajalla”, Forum Viriumin yhteisömanageri Tiina Inki kertoo.

Yritykselle CoHeWe-hankkeen kokeilu oli tärkeä askel palvelun tulevaisuuden suuntaviivojen suunnittelua varten. Adventure Clubin projektipäällikkö Anu Tasanto on tyytyväinen yhteistyöhön.

“Saimme lukiolaisilta tärkeää palautetta, jonka perusteella aiomme kehittää sovelluksen sisältöä toisen asteen opiskelijoille sopivaksi. Aikomuksenamme on myös suunnitella laajempia jatkokokeiluja, kunhan korona-aika hieman tästä hellittää”, hän sanoo.

Koronalla oli vaikutuksia myös tähän kokeiluun. Kokeilu jäi suunniteltua pienemmäksi, mutta siitä huolimatta se antoi tärkeitä suuntaviivoja ja ajatuksia niin Adventure Clubille kuin Helsingin kaupungille ja sen nuorisolle. 

Chillaa-sovellus

Lisätietoja

Kuva

Tiina Inki

#kestävämatkailu #livinglab #cocreation #iot
puh. +358 40 840 5707
tiina.inki(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös