Yritykset testaavat Helsingin Jätkäsaaressa kaiken internetiä, eli IoE-ratkaisua

Artikkelikuva: Yritykset testaavat Helsingin Jätkäsaaressa kaiken internetiä, eli IoE-ratkaisua

Select for Cities -hanke valitsi kolme eurooppalaista yritystä kehittämään Jätkäsaaressa alustaa, joka kerää Helsingin datan ja sensoritiedon yhteen paikkaan.

Select for Cities -hankkeen valitsemat yritykset kehittävät kolmen eurooppalaisen kaupungin kanssa yhteistä Internet of Everything (IoE) -alustaa, joka kokoaa kaiken kaupungissa kertyvän datan ja sensoritiedon yhdelle it-alustalle helposti hyödynnettäväksi. Hankkeen viimeisessä innovaatiohaasteessa valitut yritykset pilotoivat ratkaisujaan Helsingin Jätkäsaaren Living Labissa ja Belgian Antwerpenissä.

Helsinkiin tulevat yritykset ovat:

1. Engineering Ingegneria Informatica S.p.A. Italiasta, CityEnabler-ratkaisullaan.

2. Indra Soluciones Tenologías de la Informacion S.L.U. Espanjasta, Minsait-ratkaisullaan.

3. University of Florence – Department of Information Engineering Italiasta, Snap4Cities-ratkaisullaan.

Helsingin ja Antwerpenin kokeiluilla opitaan kaupunkien tarpeista sekä siitä, mitä kannattaa ja ei kannata tehdä alustakehityksessä.

Asukkaat, virkamiehet ja ohjelmistokehittäjät mukaan

IoE, eli Internet of Everything -alusta on mielenkiintoinen keino hyödyntää esimerkiksi Helsingissä kerättyä tietoa ja tuottaa kaupunkilaisille sujuvan arjen palveluja. IoE-alustalla pyritään siihen, että se mahdollistaisi kerätyn tiedon laajamittaisen hyödyntämisen ja integroimisen eri toimijoiden, tietolähteiden, sensoreiden ja kaupunginosien välillä mahdollisimman helposti. Paikallisiin kokeiluihin osallistetaan asukkaita, ohjelmistokehittäjiä ja Helsingin kaupungin henkilöstöä.

Forum Virium Helsinki koordinoi hanketta ja vastaa kaupunkien välisestä yhteistyöstä sekä paikallisesta living labista vuonna 2019. Forum Virium Helsinki hyödyntää hankkeessa Helsingin Jätkäsaaren aluetta ja rekrytoi alueella vaikuttavia asukkaita sekä toimijoita testikäyttäjiksi living lab -kokeiluihin. Myös helsinkiläisiä ohjelmistokehittäjiä ja kaupungin henkilöstöä halutaan mukaan kehittämään ja testaamaan.

Euroopan suurimpia IoT-hankintoja

Select for Cities -hankkeen innovaatiohaasteessa kilpaili kaiken kokoisia toimijoita oman ideansa kanssa. Esikaupallisella julkisella hankinnalla – josta käytetään englanniksi nimitystä PCP (Pre-commercial procurement) – on yhteensä 3,9 miljoonan euron budjetti.

Kilpailuun osallistuminen tuo mukana oleville yrityksille lisäarvoa tuotekehityksen, näkyvyyden ja oppimisen kautta. Kyseessä on yksi Euroopan isoimmista IoT-hankinnoista ja sen avulla voidaan edistää IoT:n hyödyntämistä kaupungeissa. Select for Cities -hanketta rahoittaa Euroopan Unioni.

Mikäli kiinnostuit hankkeesta ja haluat kuulla lisää tulevista kokeiluista tai osallistua ratkaisujen testaamiseen, ota yhteyttä:

Projektipäällikkö Natalia Reen, natalia.reen@forumvirium.fi tai projektisuunnittelija Tiina Inki, tiina.inki@forumvirium.fi

Lisätietoja

Kuva

Tiina Inki

#kestävämatkailu #livinglab #cocreation #iot
puh. +358 40 840 5707
tiina.inki(at)forumvirium.fi

Lue myös