Uutiskirjeet 2014

Artikkelikuva: Uutiskirjeet 2014

Uutiskirjeet 2014

Uutiskirje 6/2014

Open Ahjo -rajapinnalle kansainvälinen palkinto
Helsingin kaupungin päätöksenteon avoin rajapinta Open Ahjo on palkittu kansainvälisellä WeGo-palkinnolla. Open Ahjo on avannut päätöksenteon julkiseksi ja mahdollistanut erilaisten sovellusten vapaan suunnittelun järjestelmän päälle. Forum Virium Helsingin kumppanikoodariohjelman kautta kaupungille palkattu kumppanikoodari Juha Yrjölä on ollut yksi avainhenkilö Open Ahjo –avauksen takana.

Avoimen datan suomenmestaruus saastuttajien paljastajalle
Apps4Finland-kilpailun kirkkaimman kruunun pokkasi tänä vuonna Päästöt.fi-visualisointi, josta voi tutkia esimerkiksi oman asuinympäristönsä suurimpia saastuttajia interaktiivisen karttakäyttöliittymän avulla. Kisan päävoittaja valittiin nyt ensimmäistä kertaa yleisöäänestyksen perusteella. Palkintorahaa jaettiin kilpailun neljässä pääsarjassa yli 40000 euroa.
Lue lisää >>>

Fiksu Kalasatama: lupa kokeilla ja tunti lisää aikaa päivään
Fiksu Kalasatama- hankkeen visiona on tarjota älykkäillä palveluilla tehokkaampaa arkea ja tunti lisää aikaa asukkaiden päivään. Tavoitteena on myös olla Helsingin kaupungin oma piraattialue, jossa yritykset pääsisivät helpommin kokeilemaan ja testaamaan: alue, jossa on lupa kokeilla ja innovoida.
Lue lisää >>>

Helsinki listattu maailman älykaupunkien kärkijoukkoon
Kansainvälinen talouslehti Fast Company julkaisee vuosittain listan maailman fiksuimmista kaupungeista. Helsinki on tänä vuonna jälleen listattu kärkeen Smart City -vertailussa yhdessä Barcelonan, Kööpenhaminan, Singaporen, Wienin, Los Angelesin, Montrealin ja Liman kanssa.
Lue lisää >>>

Matkakortin monikäyttö laajentui
HSL on aloittanut yhteistyön kivijalkaliikkeille ja ravintoloille kanta-asiakaspalvelun kehittäneen Kliento Oy:n kanssa. Yhteistyö mahdollistaa matkakortin käyttämisen kanta-asiakaskorttina Klienton kanta-asiakaspalveluun liittyneissä jäsenyrityksissä. Yhteistyö on käynnistynyt osana Forum Virium Helsingin Kaupunkilaisen kanta-asiakaskortti-hanketta, jossa matkakorttia on voinut käyttää mm. kirjastokorttina.
Lue lisää >>>

Uudenlainen kännykkäopastus auttaa jouluruuhkassa
Kampin kauppakeskukseen ilmestyi joulukuussa bittiopasteita. Niiden avulla voi suunnistaa Kampin jouluruuhkassa uusin avuin.  Palvelu perustuu laajennettuun todellisuuteen ja se tuo perinteisen opastuksen rinnalle uuden, digitaalisen ulottuvuuden. Pilotti on osa EIT ICT Labsin Street Smart -projektia, jota Forum Virium Helsinki on mukana tuottamassa.
Lue lisää >>>

Kansalaisaktiivin sähköiset työkalut linkitettyinä kunnalliseen päätöksentekoon
D-CENT-hankkeessa kehitetään seuraavan sukupolven verkkodemokratian työkaluja Helsingissä, Barcelonassa ja Reykjavikissa. Helsingin pilotissa testataan työkalupakkia, joilla aktiiviset kansalaiset voivat organisoitua ryhmiksi ja ajaa asiaansa kunnallisen päätöksenteon rattaissa.Tavoitteena on niputtaa kansalaisaktiivin sähköiset työkalut yhteen pakettiin.
Lue lisää >>>

Kansalaisdatajournalismin ABC
Yhteisöt kaipaavat uusia keinoja viestintäänsä kertoakseen toiminnastaan ja arvoistaan. Neljä helsinkiläistä yhteisöä ovat opetelleet ensimmäisenä Suomessa kansalaisdatajournalismin alkeet Stadi.TV:n avustuksella. Ohjelmat syntyivät yhteisöille itselleen tärkeistä aiheista, jotka liittyvät kunnallisen päätöksenteon eri vaiheisiin.
Lue lisää >>>

Nordic Independent Living Challenge vauhdittaa itsenäisen asumisen uusia ratkaisuja
Nordic Independent Living Challenge -kilpailu etsii uusia ratkaisuja tukemaan ikääntyneiden sekä vammaisten itsenäistä asumista kotona. Suomessa kilpailun toteutuksesta vastaa Helsingin kaupunki ja Forum Virium Helsinki. Kilpailu käynnistyy tammikuussa.
Lue lisää >>>

Vauhtia ICT-yritysten kansainvälistymiseen: 50 uutta osallistujaa haussa
Acceleration Crossborder Engagement -ohjelma auttaa eteenpäin ICT-yrityksiä, jotka etsivät kasvua ja kansainvälistymistä Euroopassa. Nyt ohjelmaan etsitään 50 uutta yritysosallistujaa, hae mukaan 25.1.2014 mennessä.
Lue lisää >>>

Uutiskirje  5/2014

CreatiFI rahoittaa luovien alojen liiketoimintaideoita
CreatiFI kutsuu luovien alojen innovaattorit ja teknologiakehittäjät ideoimaan uusia, FIWARE-teknologioita hyödyntäviä sähköisiä palveluita. Ensimmäisen vaiheen haku on avoinna 30.11. saakka, yksittäiselle toimijalle jaossa rahoitusta jopa 150.000 euroa.
Lue lisää >>>

Tutustu Avointa kaupunkia rakentamassa -julkaisuumme
Tutustu uunituoreeseen Avointa kaupunkia rakentamassa -julkaisuumme ja lue miten Forum Virium Helsinki rakentaa fiksumpaa kaupunkia.
Lue lisää >>>

Kalasataman älykontit lähipalvelupisteinä
Kalasatamassa kokeillaan uudenlaisia älykontteja lähipalvelupisteinä. Älykonteissa testataan mm. itsepalvelukirjastoa sekä kierrätyskeskuksen keräyspistettä. Kameravalvottuihin kontteihin pääsee sisään HSL:n matkakortilla, ympäri vuorokauden. Kokeilu on osa Fiksu Kalasatama -hanketta.

Apps4Finland-kisatöiden deadline 3.11.
Avoimen datan SM-kilpailu Apps4Finland käy kuumana.
Palkintorahaa on tämän vuoden kisassa jaossa avoimen datan innovaatioille yli 40.000 euroa Jätä kisatyösi viimeistään 3.11. Voittajat julkistetaan 3.12. palkintojenjakogaalassa.
Lue lisää >>>

Helsingin kaupungin päätöksenteon avoin rajapinta palkittiin
Kansainvälisen WeGo-järjestön toista kertaa järjestetyssä kilpailussa palkittiin parhaana käytäntönä Avoin kaupunki -kategoriassa Helsingin kaupungin päätöksenteon avoin rajapinta OpenAhjo.
Lue lisää >>>

Kokemuksia 6Aika-hankkeen avoimesta valmistelusta
6Aika-kaupunkistrategiassa hankesuunnitelma ja budjetti avattiin kaikkien vapaasti kommentoitavaksi. Tutustu kokemuksiin, joita saatiin avoimen datan kärkihankkeen avoimesta valmistelusta.
Lue lisää >>>

Avointa dadaa -blogi johdattaa Apps4Finland-kisaan
Taloussanomien Kumppaniblogit-osioon avattu Apps4Finlandin Avointa dadaa -blogi johdattaa avoimen datan maailmaan ja tutustuttaa tämän vuoden kilpailuun.
Lue lisää >>>

Avoin Suomi 2014 -messujen antia
Forum Virium Helsinki oli yhteistyökumppanina järjestämässä Avoin Suomi –suurtapahtumaa syyskuussa. Messukoosteessa voit tutustua mm. messujen videotaltiointeihin ja esityksiin. Kiitos kaikille messuille osallistuneille, rakennetaan yhdessä avoin Suomi!
Lue lisää >>>

Apps for Europe Business Lounge
Apps for Europe tukee uuden liiketoiminnan synnyttämistä avoimen datan innovaatioista. Suomen ensimmäinen Apps for Europe Business Lounge -tilaisuus toi yhteen avoimen datan yrittäjät, sovelluskehittäjät ja sijoittajat. Sijoittajille Business Lounge tarjosi mahdollisuuden tutustua avoimen datan yhteisöön. Yrittäjät ja kehittäjät saivat puolestaan sparrausta liiketoimintasuunnitelmiensa terävöitttämisessä.
Lue lisää >>>

Tervetuloa Hel<3Dev Avoimeen konttoriin
Helsingin kaupunki on ollut aktiivinen avoimen datan ja rajapintojen eteenpäin viejä. Nyt avoimuus on viety uudelle asteelle, sillä joukko kaupungin työntekijöitä on perustanut avoimen konttorin Lasipalatsin Kohtaamispaikalle.
Lue lisää >>>

HRI kouluttaa datan avaamisen tekniikoita
Helsinki Region Infoshare järjestää koulutustilaisuuksia, joissa käytännön esimerkkien kautta rohkaistaan virkamiehiä avaamaan dataa sekä käyttämään jo avattuja aineistoja. Seuraava koulutus järjestetään 3.11.
Lue lisää >>>

Vertaisarvioinnissa rahoitettiin avointa dataa hyödyntäviä ideoita
Datademon syksyn hakukierroksen tulokset ovat selvillä. Vertaisarvioinnissa valittiin rahoitettavaksi yhteensä kahdeksan avointa dataa hyödyntävää ideaa. Kansallisen sarjan ykköspaikan otti idea, joka avaa julkisten hankintojen tiedot avoimeen rajapintaan kaikkien käytettäväksi.
Lue lisää >>>

Uutiskirje  4/2014

6Aika-hankehaku avoinna
Ensimmäinen 6Aika-hankehaku on nyt käynnissä. Haku kohdistuu Avoimet innovaatioalustat ja Avoin data ja rajapinnat -painopistealueisiin. Näihin haetaan avoimessa, 30.9.2014 asti auki olevassa haussa yhteishankkeita, joissa kuutoskaupungit toimivat päätoteuttajina.
Lue lisää >>>

Apps4Finlandin paikalliskisat vauhdissa
Avoimen tiedon kisan Apps4Finlandin yhteydessä järjestetään tänä vuonna kolme alueellista, omaa kilpailuaan: Apps4Pirkanmaa, Apps4Lounais-Suomi ja Apps4Pohjois-Pohjanmaa.
Lue lisää >>>

Kohti kokonaisvaltaista tietovarantonäkymää
Helsinki Region Infosharen verkkopalvelun etusivu ja datahaku on uudistettu. Uudistuksella on haluttu helpottaa datojen etsimistä ja niiden hyödyntämistä. Unelmissa siintää kokonaisvaltainen näkymä pääkaupunkiseudun kaupunkien tietovarantoihin.
Lue lisää >>>

Kuutoskaupunkien avoin data -hankkeeseen haussa projektikoordinaattori
Projektikoordinaattorin paikka on haussa kuutoskaupunkien avoin data -hankkeeseen. Hakuaika päättyy 31.8.2014. Lue lisää >>>

Kasvuvalmennukseen ehtii vielä mukaan
Kasvuvalmennuksen vuoden viimeisen haun määräaika lähestyy ja voimme tarjota vielä muutamalle yrityksille tukea parhaan asiantuntija-avun hyödyntämiseen liiketoiminnan vauhdittamisessa. Hae mukaan 31.8. mennessä.
Lue lisää >>>

Independent Living Challenge -kilpailu käynnistyy
Viisi pohjoismaista pääkaupunkia ja Nordic Innovation järjestävät  yhdessä kilpailun, jonka palkintona on 1 000 000 Norjan kruunua. Independent Living Challenge -kilpailun tavoitteena on löytää uusia teknologisia ja muita ratkaisuja tukemaan ikääntyneiden ja vammaisten itsenäistä asumista kotona. Forum Virium Helsinki on mukana toteuttamassa kilpailua Suomessa. Lue lisää >>>

Eväitä palvelumallien kehittämiseen: tutustu tuloksiin
Tutustu KÄPI-projektin loppuraporttiin. KÄPI-projektin tavoitteena oli edistää ikääntyneiden itsenäistä asumista kotona ja hyvinvointia. Kehittämiskohteina projektissa olivat erityisesti palveluohjaus ja henkilökohtainen budjetti. Lue lisää >>>

SILVER-projektissa edetty prototyyppien kehittämiseen
SILVER-projektissa etsitään kotiin sopivaa teknologiaa, joka tukee ikääntyneiden itsenäistä asumista. Nyt projektissa on siirrytty esikaupallisen hankintaprosessin toiseen vaiheeseen, jossa kolmesta lupaavimmasta ratkaisusta kehitetään toimivia prototyyppejä. Prototyypit kehitetään seuraavista konsepteista: Helping Hand, Iron Arm ja Legorob.
Lue lisää >>>

Forum Virium Helsinki mukaan eurooppalaiseen innovaatiokumppanuuteen
Eurooppalaisissa innovaatiokumppanuuksissa (European Innovation Partnerships) tuodaan julkisen ja yksityisen sektorin toimijoita yhteen ratkomaan yhteiskunnallisia haasteita ja nopeuttamaan innovatiivisten ratkaisujen leviämistä markkinoille. Yksi innovaatiokumppanuuksien teemoista on Älykkäät kaupungit ja yhteisöt. Forum Virium Helsingin älykaupunkihankkeita on valittu mukaan kumppanuuteen.
Lue lisää >>>

Avoimen tiedon messut 15.-16.9.
Helsingissä järjestetään 15.-16.9.2014 laajat avoimen tiedon messut. Forum Virium Helsinki on tiiviisti mukana mittavan tapahtuman järjestämisessä. Tule kuulemaan ajankohtaista tietoa mm. 6Ajasta, CitySDK-hankkeesta ja Helsinki Loves Developers-toiminnasta.
Lue lisää >>>

Uutiskirje 3/2014

6Aika tuo EU-rahoitusta kestävään kaupunkikehitykseen
Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteinen 6Aika-strategia rakentaa kaupunkipalveluja kolmella painopistealueella: avoimet innovaatioalustat, avoin data ja rajapinnat sekä avoin osallisuus.
Lue lisää >>>

Tutustu tuoreeseen Älykäs kaupunki -selvitykseen
Selvitys tarjoaa katsauksen Smart City-kenttään erityisesti Suomessa. Raportin runkona on käytetty älykkäiden kaupunkien hankkeiden luokittelussa vahvaksi käytännöksi muodostunutta jakoa kuuteen fiksuusalueeseen: fiksu hallinto, fiksut kaupunkilaiset, fiksu eläminen, fiksu liikkuvuus, fiksu talous ja fiksu ympäristö.
Lue lisää >>>

Apps4Finland-kilpailu käynnissä
Vuoden 2014 Apps4Finland-kilpailu on nyt käynnistynyt. Kilpailutöiden deadline on 3.11.2014 asti ja palkintoja jaetaan yli 30 000 euron arvosta. Tuomariston puheenjohtajana toimii Mikael Jungner.
Lue lisää >>>

Open Ahjo -rajapinta esittelyssä
Tutustu Open Ahjo -ohjelmointirajapintaan, joka tarjoaa Helsingin kaupungin Ahjo-asianhallintajärjestelmän julkiset asiakirjat avoimena datana.
Lue lisää >>>

Ympäristöteot näkyviksi – datavisualisointeja kaupunkinäytöillä
Ilmastokumppaneiden ja Forum Virium Helsingin Ympäristöteot näkyviksi -visualisointikilpailussa haettiin videomuotoisia visualisointeja mukana olevien yritysten data-aineistoista.
Lue lisää >>>

Älykäs kaupunki -tapahtuma haastoi uudistumaan
Millennium-paviljongissa järjestetty Älykäs kaupunki -tapahtuma kokosi yhteen sankan joukon smart city -osaajia ympäri maailmaa.
Lue lisää >>>

Sovellukset avaavat näkökulmia tulevaisuuden Helsinkiin
Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto avasi tekemänsä yleiskaavan karttakyselyn data-aineiston ja ryhtyi hackathon-edelläkävijäksi. Sovelluskehittäjien käsissä syntyi uusia ja yllättäviäkin tapoja, joilla kaupunkilaiset voivat katsoa tulevaisuuden Helsinkiin.
Lue lisää >>>

Kasvuvalmennuksen hakukierros tuloksellinen
Kasvuvalmennuksen kevään viimeisellä hakukierroksella valittiin mukaan kuusi uutta yritystä.
Lue lisää >>>

Päätöksen äärellä -ohjelmasarja
Stadi.TV on kevään aikana antanut kaupunkilaisille opetusta taustoittavien videoiden teossa sekä puheohjelman käsikirjoittamisessa. Tuloksia voi seurata Päätöksen äärellä -ohjelmasarjassa.

Vapaaehtoistyön resursointityökalu
Forum Virium Helsinki auttaa Helsingin kaupunkia tehostamaan vapaaehtoistyön koordinointia. Tavoitteena on saada toimiva ja luotettava vapaaehtoistyön hallinta- ja resursointityökalu virastojen yhteiseen käyttöön.
Lue lisää >>>

Kööpenhamina – älykäs pyöräilykaupunki
Forum Virium Helsinki tutustui toukokuussa yhdessä Helsingin kaupungin edustajien kanssa Kööpenhaminan parhaisiin Smart City -ratkaisuihin.
Lue lisää >>>

Avoin Suomi 2014 -messut syksyllä
Valtioneuvoston kanslia järjestää syyskuussa avoimen tiedon hyödyntämiseen keskittyvän suurtapahtuman. Forum Virium Helsinki toimii tilaisuuden yhteistyökumppanina.
Lue lisää >>>

Uutiskirje 2/2014

Helsinki Euroopan älykkäiden kaupunkien kärkijoukossa
Euroopan parlamentti on julkaissut tutkimuksen eurooppalaisten kaupunkien Smart City -kehityksestä. Helsinki valikoitui 468 kaupungin joukosta kuuden kärjessä olevan eurooppalaisen kaupungin joukkoon.
Lue lisää >>>

Kumppanikoodareille kultaa kansainvälisessä hackathonissa
Helsingin kumppanikoodarien kehittämä kaupunkinavigaattori nappasi voiton kansainvälisessä hackathonissa sijoittumalla ykköseksi kisan mobiilisovelluskategoriassa.
Lue lisää >>>

Osallistumisalustan kehitystyö polkaistu käyntiin
D-CENT -hanke tarjoaa kansanliikkeille ja kansalaisjärjestöille avoimia ja epäkaupallisia digitaalisia työkaluja vaikuttamiseen ja osallistumiseen. Kevään 2014 aikana on mm. haastateltu käyttäjiä hankkeen kehitystyön pohjaksi.
Lue lisää >>>

Kalasatamasta tavallista fiksumpi asuinalue
Fiksu Kalasatama -hankevalmistelua vetävä Forum Virium Helsinki on järjestänyt useita työpajoja Kalasataman asukkaille, yrityksille ja Kalasataman alueen kehittäjille sekä yhteisöille. Kiinnostus hanketta kohtaan on korkealla.
Lue lisää >>>

Älykäs kaupunki –tapahtuma haastaa kaupunkeja uudistumaan
Forum Virium Helsinki, Fortum, KONE, Nokia ja Tekes järjestävät Älykäs kaupunki -tapahtuman Millennium-paviljongissa Helsingin Kansalaistorilla 28.4.2014. Ilmoittaudu mukaan.
Lue lisää >>>

Kasvuvalmennuksen seuraava hakukierros avoinna 4.5. asti
Kevään viimeinen hakukierros Kasvuvalmennukseen on avoinna 4.5. asti. Kasvuvalmennuksesta helsinkiläiset yritykset saavat tarpeisiinsa räätälöityä ja taloudellisesti tuettua asiantuntijaosaamista liiketoimintansa kasvattamiseen.
Lue lisää >>>

Ikääntyneiden hyvinvointia edistämässä
KÄPI-projektissa etsitään uusia mahdollisuuksia ikääntyneiden kotona asumisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi.
Lue lisää >>>

Ensimmäiset Datademo-rahoituspäätökset tehty
Datademo-rahoitusinstrumentti tukee demokratiaa edistäviä, avointa dataa hyödyntäviä hankkeita ja kannustaa niiden toteuttamiseen jakamalla rahoituspaketteja sovellusten ja visualisaatioiden kehittäjille. Ensimmäisen hakukierroksen valinnat on tehty, vertaisarviointiin pohjautuen.
Lue lisää >>>

Opastuspalveluita kartoittamassa
Forum Virium Helsinki, Helsingin kaupunki ja Open House Helsinki vierailivat New Yorkissa tutustumassa mm. kaupungin opastusjärjestelmään sekä muihin digitaalisen opastuksen uusimpiin ratkaisuihin.
Lue lisää >>>

Suomalaisyrityksiä mukana eurooppalaisessa eHealth-innovaatiokilpailussa
Eurooppalaisille pk-yrityksille suunnatussa eHealth-kilpailussa haetaan vuoden 2014 parasta eHealth-ratkaisua. Kilpailun finaaliin valikoitui hienosti seitsemän suomalaista yritystä.
Lue lisää >>>

Avointa kaupunkia rakentamassa -infotilaisuuden antia
Forum Virium Helsinki tarjosi ajankohtaisen katsauksen toimintaansa Designmuseossa järjestetyssä infotilaisuudessa. Tilaisuuden agendalla olivat mm. 6Aika-strategia, Fiksu Kalasatama, uudet demokratiatyökalut, kumppanikoodaritoiminta sekä Kasvuvalmennus.
Lue lisää >>>

Uutiskirje 1/2014

Helsingin kaupunki palkitsi digitalisoitumista edistävän Apps4Finland-kisan
Helsingin kaupunginjohtaja jakoi Pro Urbe Digitali –palkinnon avoimen tiedon hyödyntämistä edistävälle Apps4Finland-kilpailulle tammikuussa. Ensimmäistä kertaa jaettu palkinto myönnettiin taholle, joka on merkittävästi edistänyt kaupungin digitaalisten palveluiden käyttäjälähtöistä kehittymistä. Lue lisää >>>

Vuoden huiput 2013
Vuosi 2013 tarjosi kansainvälistä ja kotimaista tunnustusta älykkään ja avoimen kaupungin edistämisestä. Lue lisää >>>

Fiksu Kalasatama -seminaari luonnosteli älykkään kaupunginosan suuntaviivoja
Helsingin kaupungin virkamiehille suunnattu Fiksu Kalasatama -seminaarimme valotti mahdollisuuksia ja näkymiä älykkään kaupunkirakentamisen saralla. Tilaisuudessa tarjottiin muun muassa katsaus Kalasatamassa jo käynnissä oleviin hankkeisiin sekä tuoreita näkökulmia uuden alueen kehitystyöhön.
Lue lisää >>>

Suomenlinnassa kirjasto aukeaa matkakortilla – kävijämäärät kasvussa
Suomenlinnan kirjasto on viime syksystä lähtien ollut saarelaisten käytössä viikon jokaisena päivänä. Aukioloaikojen ulkopuolella sisäänpääsyn mahdollistaa HSL:n matkakortti, johon on liitetty kirjastokortin ominaisuuksia. Kokeilun ensimmäiset tulokset ovat olleet ilahduttavia, sillä kävijä- ja lainausmäärät ovat kokeilun aikana selkeästi kasvaneet. Lue lisää >>>

Vuosi muutosagenttina purkissa: kiitos kumppanikoodarit!
Code for Europe -ohjelman kumppanikoodarit Juha Yrjölä ja Tuukka Hastrup käärivät vuosi sitten hihansa tavoitteenaan tuoda avoimuutta ja ketteryyttä Helsingin it-kehitykseen. Molemmille työ tarjosi aitiopaikan kehittää ja avata kaupungin palveluita käytännössä. Lue lisää >>>

Läpinäkyvä kaupunki
Millainen on kaupunki, jossa julkiset päätösasiat ovat helposti kaikkien seurattavissa ja kommentoitavissa mitä tahansa digitaalista kanavaa käyttäen? Tähän koetetaan löytää vastausta Helsingissä, jossa on tehty jo pidemmän aikaa töitä kaupungin päätöksentekoon liittyvien tietovarantojen avaamisessa. Lue Ville Melonin kattava artikkeli avoimesta datasta ja päätöksenteon läpinäkyväksi tekemisestä. Lue lisää >>>

Kasvuvalmennuksen haku auki 2.3.2014 asti
Kasvuvalmennuksen tämän vuoden toinen hakukierros on auki 2.3.2014 asti. Kasvuvalmennuksesta helsinkiläiset yritykset saavat tarpeisiinsa räätälöityä ja taloudellisesti tuettua asiantuntijaosaamista liiketoimintansa kehittämiseen ja kasvattamiseen. Lue lisää >>>

Kumppanikyselyn tulokset
Forum Virium Helsinki selvitti vuodenvaihteessa jäsentensä ja muiden lähimpien yhteistyökumppaneidensa näkemyksiä toiminnastaan. Selvä enemmistö kyselyyn vastanneista oli tyytyväisiä yhteistyöhön Forum Virium Helsingin kanssa. Lue lisää >>>

Mediatiimit osaksi opetusviraston toimintaa
Mediatiimitoiminnan tavoitteena on tukea oppilaista koostuvien mediatiimien avulla koulujen sisäistä ja ulkoista viestintää. Opetusviraston mediakeskus on nyt päättänyt ottaa mediatiimitoiminnan pysyväksi osaksi opettajien koulutustarjontaa. Lue lisää >>>

Kasvuvalmennuksen vuosi 2013: sijoituksia ja uusia tuotteita
Forum Virium Helsingin Kasvuvalmennukseen osallistuneilla yrityksillä oli viime vuonna vauhti päällä. Kahdeksan vuotta helsinkiläisyrityksiä sparranneeseen ohjelmaan osallistui vuoden 2013 aikana yhteensä 46 yritystä. Skaala oli laaja, juuri kaupparekisteriin merkityistä aina useamman miljoonan liikevaihtoa pyörittäviin yrityksiin, jotka hakivat uutta kasvupyrähdystä. Lue lisää >>>

Päätöksen äärellä – kansalaisdemokratiaa tukeva mediaformaatti
Päätöksen äärellä -ohjelmasarja kokosi jälleen aktiivisia kaupunkilaisia keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä Stadi.TV:n kaupunkistudioon Lasipalatsille. Ohjelmasarja tuottaa tietoa paikallispolitiikasta selkokielellä ja tukee kaupunkilaisten omaa ääntä ja pääsyä päätösten taustoihin ja äärelle.
Lue lisää >>>

Osallistu kilpailuun parhaasta eurooppalaisesta eHealth –ratkaisusta
Eurooppalaisille pk-yrityksille suunnatussa eHealth-kilpailussa haetaan vuoden 2014 parasta eHealth-ratkaisua. Kilpailu on suunnattu yrityksille, jotka tarjoavat ratkaisuja terveydenhoidon tarpeisiin tai tukevat ikääntyvän väestön terveyttä ja aktiivisuutta. Lue lisää >>>

Lue myös