Renske Martijnse-Hartikka tuo robottibussit osaksi Helsingin julkista liikennettä

Artikkelikuva: Renske Martijnse-Hartikka tuo robottibussit osaksi Helsingin julkista liikennettä

Hollantilainen Renske Martijnse-Hartikka aloitti työt Forum Viriumin projektipäällikkönä. Hänen työnsä on tuoda robottibussit helsinkiläisten arkeen ja osaksi joukkoliikennettä Pasilan ja Vallilan väliselle alueelle FABULOS-projektissa.

Miten tuot robottibussit Helsingin kaduille, Renske Martijnse-Hartikka?

“Tavoitteemme on, että vuonna 2020 useissa Euroopan kaupungeissa ajaa robottibusseja osana julkista liikennettä. Itseajavia autoja on testattu maailmalla paljonkin, mutta niiden laajaa toimintaa, ilman kuljettajaa ja osana julkista liikennettä ei ole vielä kokeiltu missään. FABULOS-hankkeessa testaamme tätä innovatiivisella tavalla. Kerromme robottibusseja tarjoaville yrityksille, mikä on haasteemme ja yritykset saavat keksiä ratkaisun sen toteuttamiseen. Kyseessä on esikaupallinen hankintamalli, jossa yritykset kilpailevat useassa eri vaiheessa. Hankkeessa ovat mukana Suomen lisäksi Portugali, Norja, Viro, Hollanti ja Kreikka. 5,5 miljoonan euron rahoitus tulee Euroopan Unionilta. Hankkeen päätyttyä mukana olevat yritykset voivat jatkaa robottibussiliiketoimintaa itsenäisesti.”

Missä olet aiemmin työskennellyt?

“Viimeiset kymmenen vuotta olen työskennellyt hollantilaisessa älykkään liikenteen konsultointi- ja kehitysyhtiö DTV Consultantsissa. Euroopan laajuinen yhteistyö on minulle hyvin tuttua. Julkisella puolella olen työskennellyt esimerkiksi Hollannin Suomen suurlähetystössä ja Hollannin ulkoministeriössä.”

Mikä Forum Virium Helsingin töissä on innostavinta?

“Saan kehittää omaa kotikaupunkiani, sillä olen asunut Helsingin keskustassa jo 12 vuotta. Tuntuu, että älyliikenteen kehitys tulee jo kotiovelleni. Forum Viriumin älykaupunkisaavutukset ovat ihailtavia ja minusta on hienoa olla tekemässä Helsingistä maailman toimivin älykaupunki yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. Helsinki on maailmanluokan testialusta älyliikenteelle, jossa puheet muuttuvat myös teoiksi. FABULOS-hankkeen tuomat robottibussit ovat hyvä esimerkki tästä.”

Mitä teet vapaa-ajallasi?

“Vietän aikaa kahden pienen lapseni kanssa ja soitan huilua. Opettelen tällä hetkellä soittamaan jazzia ja bluesia ja se on haastavaa. Tykkään ruoanlaitosta, uimisesta ja konserteissa käymisestä. Koitamme käydä usein Hollannissa ja kaksi kertaa kuussa vien lapseni hollanninkieliseen kouluun. Tapaan siellä muita hollantilaisia, jotka ovat päätyneet asumaan tänne mahtavaan Suomeen!”

Tervetuloa Forum Viriumiin Renske!

Kiinnostuitko Forum Viriumista työpaikkana? Tule meille töihin! Haemme parhaillaan 3 työntekijää IoT-tiimiimme, lue lisää ja jätä hakemus 13.6. mennessä!

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. Seuraa meitä Twitterissä ja tilaa uutiskirje!

Lisätietoja

Kuva

Renske Martijnse-Hartikka

#AiRMOUR #FABULOS
puh. +358 40 683 7979
renske.martijnse-hartikka(at)forumvirium.fi

Lue myös