Tulevaisuuden autonominen julkinen liikenne keskiössä elokuussa Tallinnassa

Artikkelikuva: Tulevaisuuden autonominen julkinen liikenne keskiössä elokuussa Tallinnassa

The Future of Autonomous Transport in the Baltic Sea Region -tapahtuma järjestetään Tallinnassa 26.–27.8.2020

Itämeren alueen kaupungit ovat kerryttäneet osaamistaan älyliikenteen käyttöönotossa pilotoimalla sähkökäyttöisiä, pieniä automaattibusseja. Tavoitteena on ollut tukea kaupunkien ilmastostrategioita tarjoamalla vähäpäästöisempiä ratkaisuja. Lisäksi on pyritty kasvattamaan julkisen liikenteen houkuttavuutta tuomalla kokeiltavaksi nykyisiä matkaketjuja täydentäviä palveluja.

Sohjoa Baltic –hankkeen robottibussipilotit toteuttivat Helsinki, Tallinna, Kongsberg, Gdansk ja Zemgalen alue. Hankkeessa tutkittiin matkustajien käyttäjäkokemuksia ja teknologisia edellytyksiä automaattiliikenteen toteuttamiselle. Lisäksi kartoitettiin autonomisen ajamisen kansallisia lainsäädäntöjä ja luotiin niiden pohjalta toimintaehdotuksia lainsäädännön kehittämiseksi.

Elokuussa järjestetään teemaan liittyvä kaksipäiväinen tapahtuma Future of Autonomous Transport in the Baltic Sea Region, joka tarjoaa kaikelle yleisölle avoimen tulevaisuuden ajoneuvoihin keskittyvän näyttelyn Kadriorgin puistossa ke 26.8. sekä ammattilaisille suunnatun konferenssin to 27.8.2020.

Konferenssi kaupungeille ja liikennealan ammattilaisille

Future of Autonomous Transport in the Baltic Sea Region –konferenssi 27.8. kutsuu yhteen päättäjiä, kaupunkien ja autoteollisuuden edustajia Euroopasta. Konferenssissa tarkastellaan tulevaisuuden tarpeita autonomisen liikenteen kehittämiseksi Itämeren alueella:

  • mikä on autonomisen julkisen liikenteen rooli
  • kuinka uudet teknologiat hyödyttävät kaupunkeja
  • mikä rooli ajoneuvoteollisuudella on älyliikenteen ekosysteemien rakentamisessa.

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii rekisteröitymisen. Tapahtuma järjestetään huomioiden COVID-19 –tilanteen vaatimukset. Tapahtumaa voi seurata myös etänä verkon välityksellä.

Yleisönäyttely Kadriorgin puistossa

Kadriorgin puistossa Future of Autonomous Transport in the Baltic Sea Region –näyttely 26.8. tuo tutustuttavaksi uudenlaisia tulevaisuuden kulkuneuvoja, joiden on tarkoitus parantaa liikkuvuutta urbaaneissa ympäristöissä. Mukaan ovat jo ilmoittautuneet ajoneuvovalmistajat Bolt, Iseauto, Volkswagen ja Audi. Yleisötapahtumassa on tarjolla tiedeteatteria ja elävää musiikkia. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Robottibussipilotteja käynnissä Tallinnassa

Robottibusseja on pilotoitu Helsingissä jo vuodesta 2016 alkaen hankkeissa, joita ovat koordinoineet Metropolia ammattikorkeakoulun älykkään liikkumisen innovaatiokeskittymä ja Forum Virium Helsinki. Tänä kesänä Tallinnassa ajetaan robottibusseilla Sohjoa Baltic – ja FABULOS -hankkeen puitteissa. Ensi vuonna käynnistyvän Sohjoa Last Mile –hankkeen tavoitteena on testata automaattibussin operointia ilman turvakuljettajaa. Nämä pilotit tullaan ajamaan Gdanskissa, Kongsbergissa ja Tallinnassa 2021 aikana.

Lisätietoja

Tapahtumasta: Tapahtuman järjestää Sohjoa Baltic –hankekonsortio Euroopan Unionin Interreg Baltic Sea Region Programme  –osarahoituksella.

  • Tapahtuman verkkosivu osoitteessa https://tallinnconference.eu
  • Konferenssirekisteröitymislinkki (live/online)  https://elomake.metropolia.fi/lomakkeet/28097/lomakkeet.html

Sohjoa Baltic –hankkeen toiminnasta ja tuloksista


Yhteystiedot

Milla Åman Kyyrö
Viestintäsuunnittelija
Metropolia Ammattikorkeakoulu
milla.amankyyro@metropolia.fi
+358 50 342 0341

 

 

Lisätietoja

Kuva

Jari Honkonen

#smartcity #smartmobility #userexperience #servicedesign #openinnovations
puh. +358 40 663 6668
jari.honkonen(at)forumvirium.fi

Lue myös