Tekninen asiantuntija Peter Tapio aloitti työt SmashHit-projektissa

Artikkelikuva: Tekninen asiantuntija Peter Tapio aloitti työt SmashHit-projektissa

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Peter Tapio, helsinkiläinen teknologian parissa työskentelevä ihminen. Olen tehnyt töitä tuotekehityksen parissa ja yrityksissä, sekä niiden kanssa yhteistyössä konsulttina. Olen muun muassa rakentanut prototyyppejä yrityksissä, kouluttanut tuotekehitystä yliopistotasolla CERNin tutkimuskeskuksessa, ja toiminut osana tutkimusryhmiä useammassa yliopistossa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Tulen mukaan SmashHit EU-hankkeeseen tekniseksi asiantuntijaksi. Hankkeessa käsittelemme muun muassa henkilökohtaisen datan käyttöä, tiedon jakamista eri toimijoiden kesken, sekä näihin liittyvien lupien ja sopimusten hallinnointia DGPR:n ja muiden lakien mukaisesti.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan pääseväni tutustumaan mielenkiintoisiin pilotteihin sekä osaltani vaikuttamaan tulevaisuudessa käytettävien järjestelmien käytettävyyteen ja toimintaan. Toivon pääseväni hyödyntämään monialaista osaamistani ja ratkomaan mielenkiintoisia ongelmia.”

Mikä sinua innostaa?

“Asioiden oppiminen. Pyrin tutustumaan hiukan syvemmin kaikkiin eteen tuleviin asioihin yhdistäen uutta ja vanhaa tietoa. Pääpaino on kuitenkin luonnontieteiden ja teknologian puolella suuren osan aikaa. Tykkään keskustella eri alojen asiantuntijoiden kanssa aiheista jotka innostavat heitä elämässään tai työssään.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Luen artikkeleita teknologiasta ja tieteestä. Joskus rakennamme ystävieni kanssa interaktiivisia taide-installaatioita ja järjestämme tapahtumia niiden ympärille. Tämäkin taiteellisempi harrastus on vienyt minua välillä maailmalle tutustumaan uusiin asioihin ja opettanut paljon erilaisista tavoista työskennellä muiden kanssa.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluaisin tuoda älykaupunkiin näkemystä käyttäjäkeskeisestä suunnittelusta ja luoda ratkaisuja, jotka ovat käytännöllisiä sekä turvallisia asukkaille. Tietoturva ja design ovat tärkeitä mutta usein säästöliekille jääviä osa-alueita valitettavan monissa hankkeissa.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Hallitsen hyvin kokonaisuuksia ja olen ollut monella tavalla erilaisissa projekteissa mukana. Minulla on laajalti kokemusta poikkitieteellisestä yhteistyöstä ja tiimityöskentelystä. Usein tuon arvoa projekteihin taustatiedoilla ja ymmärryksellä monenlaisista aiheista. Parhaiten tämä toimii konseptoinnissa ja järjestelmätason suunnittelussa.”

 

Toivotamme Peterin lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin!

 

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme, seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa:

Kuva

Peter Tapio

puh. +358 40 689 5454
peter.tapio(at)forumvirium.fi

Lue myös