Työpaja kolmiulotteisen paikkatiedon hyödyntämisestä liikkumisen digitaalisessa kaksosessa 6.3.2024

Artikkelikuva: Työpaja kolmiulotteisen paikkatiedon hyödyntämisestä liikkumisen digitaalisessa kaksosessa 6.3.2024
Mobility lab helsinki yhteistyölogot

Paikka: Urban3-tila, Maria 01, Lapinlahdenkatu 16 rakennus 3, 2. kerros, 00180 Helsinki
Aika: 6.3.2024 13.00–15.00
Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella. Tapahtuma on suunnattu Helsingin kaupungin asiantuntijoille.

Tervetuloa Mobility Lab Helsinki -hankkeen kokeiluhaun voittajayrityksen Gispo Oy:n järjestämään nopean kokeilun työpajaan, jossa esitellään kokeilussa kehitettyjä QGIS-projekteja ja kerätään käyttäjäpalautetta käyttötapauskohtaisten projektien ja 3D-ominaisuuksien toimivuudesta. Gispo Oy on suomalainen paikkatietoihin erikoistunut yritys, joka edistää avoimen lähdekoodin ja avoimen datan kehittämistä ja hyödyntämistä.

Kokeilun tavoitteena on tukea kaupunkisuunnittelun prosesseja ja parantaa päätöksentekoa. Tavoitteena on lisäksi luoda pohja sille, että lähivuosina kaupungin työntekijät pääsevät entistä paremmin käsiksi 3D-dataan ja saavat myös uuden tavan kuluttaa tätä dataa sekä kertoa mielipiteitä tulevaisuuden käyttötapauksista.

Kokeilussa integroidaan Helsingin kaupungin julkaisemia 3D-tiiliaineistoja QGISiin hyödyntäen QGIS:in uusimman version tuomia edistyksellisiä ominaisuuksia 3D-aineistojen käsittelyyn ja visualisointiin.

Työpajassa tarvitset QGISin tuoreimman version 3.34. Tätä ei löydy keskitetystä ohjelmistonjakelusta, joten ole yhteydessä Helsingin kaupungin paikkatietoyksikön Jarkko Hårdhiin saadaksesi sen asennetuksi. Löydät tarvittavan aineiston tarkasteluun QGIS:n 3D-näyttötilassa seuraavien linkkien takaa:

Ilmoittaudu tapahtumaan

Lisätietoa

Projektikoordinaattori Jussi Knuuttila

Jussi Knuuttila
Projektikoordinaattori
+358 40 671 4200
jussi.knuuttila@forumvirium.fi

Lue myös