Kokeiluhaun voittajat kehittämään Helsingin liikkumisen digitaalista kaksosta

Artikkelikuva: Kokeiluhaun voittajat kehittämään Helsingin liikkumisen digitaalista kaksosta

Mobility Lab Helsinki on valinnut kolme yritystä kokeiluihin, joissa tullaan jatkamaan Helsingin liikkumisen digitaalisen kaksosen kehitystyötä.

Mobility lab helsinki yhteistyölogot

Forum Viriumin ja Business Helsingin yhteinen Mobility Lab Helsinki -hanke etsi kokeiluhaussa ratkaisuja kaupungin liikkumisen digikaksosen kehitystyöhön muun muassa katujen liikennetilan ja varusteiden tunnistamiseen ja luokitteluun tekoälyn avulla, nykyisten paikkatietojen yhdistämiseen uusiksi aineistoiksi sekä laserkeilauksen pistepilvien automaattisen luokittelun kehittämiseen. 

Tarjouksia kokeiluhakuun tuli yhteensä kymmenen. Tarjouskilpailun kokonaisbudjetti oli enintään 45 000 euroa.

“Saimme useita laadukkaita tarjouksia. Kolme valittua toimijaa erottuivat uusilla ja innovatiivisilla ideoillaan. Yritykset kehittävät uusia menetelmiä ja käytäntöjä datan keräämiseen, yhdistämiseen ja hyödyntämiseen. Mielenkiintoista on myös se, että yritysten kokeilut täydentävät sisällöltään toisiaan, mikä mahdollistaa yhteistyön kokeilun aikana”, kertoo Forum Virium Helsingin projektikoordinaattori Jussi Knuuttila.

Toteutukseen valitut kokeilut

  • Gispo Oy: Kokeiluhanke: 3D-aineistojen integraatio QGISiin
  • Webion Oy: CitySight – Street Level
  • Sitowise Oy: Nopeat kokeilut liikenteen digitaalisen kaksosen kehitykseen

Kaikki valitut kokeilut ovat kustannuksiltaan 15 000 euroa.

Gispo Oy:n kokeilussa tavoitteena on kasvattaa kaupungin 3D-aineistojen käyttöpotentiaalia mahdollistamalla 3D-datan hyödyntäminen laajemmalle käyttäjäkunnalle kaupunkiorganisaation sisällä.

Webion Oy osallistuu kokeiluun tavoitteenaan kehittää kaupunkitilan mittaamista. Kokeilun teknologioilla voidaan tulevaisuudessa tuottaa mittauksia kaupunkitilasta, jotka edistävät kaupunkien digitaalisten kaksosien sekä kunnossapidon kehittämistä. Kokeilussa muun muassa jalostetaan katutason kuvamateriaalia tekoälyn avulla.

Sitowise Oy kehittää uutta ja helposti skaalautuvaa menetelmää, jossa liikenneinfran eri datalähteiden aineistoa analysoidaan ja luokitellaan automaattisesti kaupallisten työkalujen ja tekoälyalgoritmien avulla.

Forum Virium Helsinki onnittelee voittajayrityksiä! Kokeilut kestävät huhtikuun alkuun asti ja niiden oppeja kuullaan kokeilujen lopputapahtumassa ennen pääsiäistä. 

Kuva: Juha Valkeajoki / Sherpa

Mobility Lab Helsinki -hanke tukee uusien liikenteen palvelujen ja teknologioiden kokeilemista aidossa kaupunkiympäristössä yhdessä yritysten, kaupungin, tutkimuslaitosten ja asukkaiden kanssa. Hankkeen toteuttavat Forum Virium Helsinki ja Business Helsinki.

Tietoa älyliikenteen hauista saat ensimmäisten joukossa tilaamalla Forum Virium Helsingin uutiskirjeen.

Tilaa uutiskirje – älykaupunkiuutiset suoraan sähköpostiisi!

Haluatko pysyä ajan tasalla tulevaisuuden kaupunkiratkaisuista ja saada ensimmäisenä tiedon avautuvista kokeiluhauista ja innovaatiokilpailuista? Tilaa kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirjeemme!

Hidden
Hidden
Nimi(Pakollinen)
Annan suostumuksen henkilötietojen käsittelyn(Pakollinen)
Olen lukenut Forum Virium Helsingin tietosuojaselosteen ja annan suostumuksen henkilötietojeni käsittelyyn sen mukaisesti. Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).

Lisätietoa

Projektipäällikkö Jussi Tuurnala

Jussi Tuurnala
Projektipäällikkö
+358 50 588 0352
jussi.tuurnala@forumvirium.fi

Projektipäällikkö Jussi Knuuttila

Jussi Knuuttila
Projektipäällikkö
+358 40 671 4200
jussi.knuuttila@forumvirium.fi

Lue myös