


Kaksiosainen työpajasarja kutsuu ruoka-alan yrittäjät kuvaamaan haasteita ja kehittämään kestävää liiketoimintaa. Ensimmäisessä osassa aiheena ovat tilatarpeet. Osallistujat pääsevät tutustumaan Arabia135:n vapaisiin ja kehitettäviin tiloihin. Ilmoittaudu mukaan!
Paikka: ARKI 135 -hubi, Hämeentie 135 A (4. kerros)
Aika: 28.5.2025 12.30–15.30
Tule mukaan kehittämään tilaratkaisuja ja yhteistyömalleja, jotka tuovat elinvoimaista ja kestävää ruoka-alan liiketoimintaa Arabia135 -kortteliin osana Arabian kiertotaloushubin toimintaa. Työpajat kokoavat yhteen ruoka-alan yrittäjiä tunnistamaan arjen haasteita ja yhteistyömahdollisuuksia sekä kehittämään konkreettisia, kiertotaloutta hyödyntäviä yhteistyö- ja tilaratkaisuja Arabia135:een.
Ensimmäisessä työpajassa keskitytään ruoka-alan toimijoiden tilatarpeisiin ja kartoitetaan kiinnostusta toimijoiden väliselle yhteistyölle. Osana työpajaa järjestetään ohjattu kierros, jossa pääsemme tutustumaan Arabia135-kiinteistön vapaisiin ja kehitteillä oleviin tiloihin.
Työpajat on suunnattu ruoka-alan jalostajille, tuottajille sekä muille ruoka-alan toimijoille esimerkiksi erityistukkureille ja pakkaamoille, jotka kaipaavat uusia toimitiloja ja yhteistyömahdollisuuksia. Tilaisuudet järjestetään osana Euroopan unionin osarahoittamaa Urban&Local-hanketta.
Save the date: Työpajasarjan toinen osa järjestetään ke 4.6.2025 klo.13.00–15.30.
Ohjelma
Tervetuloa
Roosa Halonen, projektipäällikkö, Urban&Local
Tutustuminen Arabia135 -korttelin vapaisiin ja kehityskohteena oleviin tiloihin sekä tilojen mahdollisuudet ruoka-alan toimijoille
Jenni Nivalainen, Asset Manager, Varma
Kahvit ja tutustuminen Arabian kiertotaloushubiin
Kaisa Spilling, kehityspäällikkö, Forum Virium Helsinki
Työpaja ja yhteissuunnittelu
Millaiset tilat, tilaratkaisut ja palvelut auttaisivat yritystänne kehittymään? Millaiset yhteistilat ja -toiminnot edistäisivät parhaiten yrityksenne toimintaa? Mitä muita toiveita ja odotuksia yrityksellänne olisi mahdollista ruokatoimijoiden keskittymää kohtaan?
Fasilitointi ja juonto: Jarkko Lehtopelto, Half Full Oy
Tilaisuudessa on kahvitarjoilu!
Ilmoittaudu tapahtumaan
Näin löydät ARKI 135 -hubiin
ARKI 135 sijaitsee osoitteessa Hämeentie 135 A, 4. krs. Parhaiten löydät perille suunnistamalla ensin kohti Arabia 135 -korttelin pääsisäänkäyntiä ja Arabianrannan kirjastoa.
Saapuminen hissillä:
Saapuessasi pääovesta aulaan mene suoraan Iittalan myymälän ohi hisseille ja nouse neljänteen kerrokseen. Neljännessä kerroksessa kävele käytävää vasemmalle, kunnes saavut ARKI 135 -hubiin.
Saapuminen portaita pitkin:
Saapuessasi pääovesta aulaan mene kirjaston ja kahvila Deli Marchen ohi oikealle ja nouse kahvilan vieressä olevia portaita kaksi kerrosta ylöspäin. Neljännessä kerroksessa kävele käytävää vasemmalle, kunnes saavut ARKI 135 -hubiin.
Tapahtuma on osa Urban&Local – Tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi -hanketta (1.1.2023–31.12.2025), jonka tavoitteena on luoda pääkaupunkiseudun lähiruoka- ja ravintola-alan liiketoimintaa edistävä toimijaverkosto, jolla mahdollistetaan eri toimijoiden välinen jatkuva yhteistyö, tiedonvaihto ja tutkimustiedon hyödyntäminen yritysten liiketoiminnassa. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki ja hankekumppaneina toimivat Metropolia ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Perho liiketalousopisto sekä Vantaan kaupunki. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Uudenmaan liitto.
Kuva: Vesa Laitinen

Lisätietoa

Roosa Halonen
Projektipäällikkö
+358 40 158 1400
roosa.halonen@forumvirium.fi

Aino Nurmi
Projektisuunnittelija
+358 40 756 3002
aino.nurmi@forumvirium.fi