Pientuottajien polku ruokapalveluihin –tapahtuma 6.2.2025

Artikkelikuva: Pientuottajien polku ruokapalveluihin –tapahtuma 6.2.2025

Pientuottajien polku ruokapalveluihin -tapahtuma 6.2.2025

Paikka: Haaga-Helia Haagan kampus (Pajuniityntie 11, 00320 Helsinki) ja etänä.
Aika: torstai 6.2.2025
Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella. Linkki etäosallistujille lähetetään myöhemmin.

Seminaariosuus klo 12–14.
Makuja ja kohtaamisia -minimessut klo 14–15.30.

Monet ruokapalvelut, kuten kuntien keittiöt, ovat asettaneet tavoitteekseen lisätä lähiruoan ja luomutuotteiden käyttöä. Urban&Local-hanke järjestää tilaisuuden, jossa yhdistetään pien-, lähi- ja luomutuottajat sekä ruokapalveluiden tarjoajat. Tilaisuudessa pientuottajilla- ja jalostajilla on mahdollisuus esitellä tuotteitaan. 

Tilaisuus on tarkoitettu julkisten ruokapalveluiden edustajille ja muille hankkijoille, jotka haluavat lisätä pien- lähi- ja luomutuotteiden käyttöä, sekä pientuottajille- ja jatkojalostajille, joita kiinnostaa päästä mukaan ruokapalveluihin tarjoajaksi.

Tapahtuma järjestetään suomeksi. Mikäli haluat tulla esillelaittajaksi tilaisuuteen, olethan yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen roosa.halonen@forumvirium.fi

Ohjelma

Klo 12:00–14:00 Seminaariosuus

  • Tervetuloa ja alkusanat
  • Avauspuheenvuoro: Auli Väänänen, Maa- ja metsätalousministeriö
  • Miksi ja miten tarjota tuotteita julkiselle ruokapalvelulle? Suvi Sippola, Motiva
  • Helsingin elintarvikehankintojen vastuullisuuslinjaukset sekä lähiruoan ja pienempien toimijoiden rooli niiden toteutuksessa: Satu Turula, Helsingin hankintaosasto
  • ”Lähitilalta koulun lautasille – härkäpapu pääsi osaksi koululounasta” Katriina Klinckowström, Karviaisten tila / Voima-Papu Finland Oy
  • Hyvää läheltä – Lähiruoan merkitys ja käyttöönotto kunnan keittiöissä
    Anu Narinen, Ruokolahden STEP -opisto
  • Kokemuksia julkisen asiakkaan kanssa: Maivakka Oy
  • Kommenttipuheenvuoro: Kokemuksia Maivakka -yhteistyöstä: Seniorisäätiö
  • Loppusanat

Klo 14:00–15:30 Makuja ja kohtaamisia -minimessut

Ilmoittaudu tapahtumaan

Tilaisuus toteutetaan osana Urban&Local -hankketta (1.1.2023–31.12.2025), jonka tavoitteena on luoda pääkaupunkiseudun lähiruoka- ja ravintola-alan liiketoimintaa edistävä toimijaverkosto, jolla mahdollistetaan eri toimijoiden välinen jatkuva yhteistyö, tiedonvaihto ja tutkimustiedon hyödyntäminen yritysten liiketoiminnassa. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki ja hankekumppaneina toimivat Metropolia ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Perho liiketalousopisto sekä Vantaan kaupunki.Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Uudenmaan liitto.

Urban&Local logokimara

Lue myös