Lähiruokapäivä tulee Helsinkiin 6.9.2025 – Farmer’s Marketin haku on nyt auki

Artikkelikuva: Lähiruokapäivä tulee Helsinkiin 6.9.2025 – Farmer’s Marketin haku on nyt auki

Lähiruokapäivänä 6.9.2025 Helsingin Teurastamolla yhdistyy paikallinen ruoka, huippukokit ja Uudenmaan tuottajien parhaat maut – luvassa on makuja, kohtaamisia ja uusia mahdollisuuksia. Tapaa asiakkaita ja myy lähiruokaasi Helsingissä. Voit myös saada tuotteesi huippukokin reseptikehitykseen.

Kansallisena Lähiruokapäivänä Teurastamon sadonkorjuujuhlissa on luvassa jotain erityistä – uusimaalaiset tuottajat, jalostajat ja huippukokit yhteiskehittävät silloin makuelämyksiä, jotka tuodaan suoraan kuluttajien ulottuville. Tavoitteena on nostaa esiin Uudenmaan ruoantuotannon huikea kirjo tavalla, joka jättää jäljen yleisön mieleen.

Etsimme nyt mukaan tapahtumaan uusimaalaisia ruoantuottajia ja -jalostajia, jotka haluavat esitellä tuotteitaan uudella tavalla. Myös muut ruokaratkaisujen tarjoajat, kuten kaupunkiviljely-yrittäjät, ovat tervetulleita.

Mitä osallistumisesta saa?

  • Me yhdistämme sinut yhden huippukokin kanssa, joka kehittää tuotteestasi helposti kotona valmistettavan reseptin.
  • Tätä uutta tuotetta maistatetaan paikan päällä yleisölle.
  • Saat näkyvyyttä, kontakteja ja uusia ideoita.

Miten mukaan?

Ilmoittaudu mukaan ja tule tekemään sadonkorjuun sesongista yhteinen juhla, jossa ruoka todella tuo yhteen! 
Haku on avoinna toistaiseksi.

Osallistuminen on maksutonta ja myyntipöytä sisältyy paikkaan.

Lähiruokapäivä

Lähiruokapäivänä pääset tutustumaan paikallisiin tuottajiin ja yrityksiin, nauttimaan maaseudun ainutlaatuisista palveluista sekä ostamaan tuoreita raaka-aineita ja tuotteita suoraan tekijöiltä itseltään.

Tapahtuman järjestää Teurastamo (Helsingin Kaupunkitilat Oy) hankeyhteistyössä kolmen ruokajärjestelmähankeen kesken. Hankekumppaneina ovat Urban&Local – Tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi -hanke, Viikki Food Design Factory sekä Ruoka tuo yhteen -hanke, jotka yhdessä tuottavat Farmer´s Market ohjelmasisällön.

Lähiruokapäivän Farmer’s Marketin kumppanit

Helsingin Kaupunkitilat Oy vuokraa ja kehittää kaupungin kulttuurihistoriallisesti merkittäviä tiloja, alueita, niiden ruokakulttuuria ja kauppapaikkoja. Yhtiön omistaa Helsingin kaupunki. 

Urban&Local -hankkeen (1.1.2023–31.12.2025) tavoitteena on luoda pääkaupunkiseudun lähiruoka- ja ravintola-alan liiketoimintaa edistävä toimijaverkosto, jolla mahdollistetaan eri toimijoiden välinen jatkuva yhteistyö, tiedonvaihto ja tutkimustiedon hyödyntäminen yritysten liiketoiminnassa. Hankkeen puitteissa tehdään eri kokoisia kokeiluja, joista saatuja ratkaisuja voidaan hyödyntää lähiruoan tuotannossa, markkinoinnissa ja jakelussa. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki ja hankekumppaneina toimivat Metropolia ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Perho liiketalousopisto sekä Vantaan kaupunki. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Uudenmaan liitto. 

Viikki Food Design Factory on uudenlaisen ruokainnovaatiotoiminnan koti Viikin kampuksella. Se kokoaa yhteen ruoka- ja innovaatio-osaajat ja fasilitoi uusien ruuan alkutuotantoon, jalostamiseen, jakeluun ja kuluttamiseen liittyvien kestävien ratkaisujen synnyttämistä. Food SystemiCity -ohjelman tavoitteena on edistää systeemisesti kestävien ruokainnovaatioiden yhteiskehittämistä kaupunkiympäristöön. Hanketta koordinoi Helsingin yliopistosta Viikki Food Design Factory ja toteutuksessa mukana ovat Aalto yliopisto, Metropolia ammattikorkeakoulu, VTT ja LUKE. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama. 

Ruoka tuo yhteen -hankkeen tavoitteena on tukea Uudenmaan alueen ruoka-alan yrittäjyyttä, kasvattaa alan digitaalisen markkinoinnin osaamista sekä houkutella uusia yrittäjiä alalle. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseuturahasto 2023–2027 tiedonvälityshankkeet toimenpiteenä. Hanketta toteuttaa Laurea-ammattikorkeakoulu yhteistyössä Lapinjärven kunnan kanssa.

Lähiruokapäivänä 6.9.2025 Helsingin Teurastamolla yhdistyy paikallinen ruoka, huippukokit ja Uudenmaan tuottajien parhaat maut – luvassa on makuja, kohtaamisia ja uusia mahdollisuuksia. Tapaa asiakkaita ja myy lähiruokaasi Helsingissä. Voit myös saada tuotteesi huippukokin reseptikehitykseen.

Kuva: H. Marjamaa / Helsingin Kaupunkitilat Oy

Lisätietoa

Projektisuunnittelija Aino Nurmi

Aino Nurmi
Projektisuunnittelija
+358 40 756 3002
aino.nurmi@forumvirium.fi

Projektipäällikkö Roosa Halonen

Roosa Halonen
Projektipäällikkö
+358 40 158 1400
roosa.halonen@forumvirium.fi

Lue myös