Istutustalkoot Suvilahden uudessa Hukkapuistossa 10.7. – pelasta kasvit hävikiltä!

Artikkelikuva: Istutustalkoot Suvilahden uudessa Hukkapuistossa 10.7. – pelasta kasvit hävikiltä!

Suvilahti saa uuden hävikiltä pelastuneista kasveista koostetun puiston loppukesän ajaksi. Se pystytetään 10.7. yhteistuumin. Tervetuloa mukaan istuttamaan!

Aika: 10.7.2024 klo 15–18
Paikka:
Suvilahti, Helsinki, Kaasutehtaankatu 1, Rakennus 8 edusta, 00540 Helsinki

Kutsumme kaupunkilaiset istuttamaan kaupoista ja taimitarhoilta yli jääneitä kasveja uuteen, Suvilahteen rakentuvaan Hukkapuistoon 10.7. klo 15–18. Väliaikainen puisto on alueella ainakin 30.9. saakka. 

Istutustalkoot tuovat yhteisöllistä ohjelmaa festivaaleistakin tunnetulle alueelle. Osallistujille on tarjolla näppylähanskat, virvokkeita ja pientä makeaa syötävää. Laitetaan yhdessä musat soimaan ja kädet multaan! 

Viheralue hävikiltä pelastuneista kasveista

Hukkapuisto on paitsi viheralue myös viesti siitä, että viallinen tai käytetty voi olla kaunista ja toimivaa. Kesän ajan kokeiltava ekologinen ja yhteisöllinen viheralue kasvattaa Suvilahden biodiversiteettiä ja viihtyisyyttä. Samalla hukkapuisto tarjoaa uuden liiketoimintamallin ja ideoita yhteisölliseen kaupunkitilan hoitoon. Puisto on myös hyvä esimerkki kiertotaloudesta, koska kaikki materiaalit ovat joko uusiokäytössä tai pelastettu hävikiksi joutumiselta.

Istutustalkoiden yhteydessä Suvilahdessa julkistetaan myös maaperän osaksi kaupunkiluontoa tuova Luontoasema. Modulaarisista rakenteista koostuva asema tarjoaa tilapäisen elinympäristön kasveille ja pieneliöille ja säilyttää paikallisen pintamaan hyödynnettäväksi viheralueilla. Kokeilu antaa kaupunkilaisille mahdollisuuden nauttia luonnosta ja seurata siementen versomista sekä pölyttäjien toimintaa betoniviidakon keskellä.

Hukkapuiston ja luontoaseman kokeilut toteutetaan osana kaupunkivehreään keskittyvää Euroopan unionin rahoittamaa PilotGreen-hanketta. Toteutuksesta vastaa hukkapuiston osalta kasvien kaupunkikasvatuksen parissa toimiva Blokgarden sekä Luontoaseman osalta Nomaji maisema-arkkitehdit Oy ja Abau Design Oy.

Lisätietoa

Projektisuunnittelija Santeri Kero

Santeri Kero
Projektisuunnittelija
+358 40 614 6424
santeri.kero@forumvirium.fi

Lue myös