DISCO Open Day 28.5. – Uusia joustavia ratkaisuja kaupunkilogistiikan tarpeisiin

Artikkelikuva: DISCO Open Day 28.5. – Uusia joustavia ratkaisuja kaupunkilogistiikan tarpeisiin

Tapahtuma on avoin ja ohjelma on suunnattu logistiikka-alan yrityksille, sidosryhmille ja kaikille kaupunkilogistiikasta kiinnostuneille.

Paikka: Urban3-tila, Maria01, Lapinlahdenkatu 16, rakennus 3, 2. krs.
Aika: 28.5.2024 klo 12–15 ( (lounastarjoilu klo 12, ohjelma alkaa klo 13)
Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella

Forum Virium Helsingin DISCO-hanke järjestää yhdessä URBANE-hankkeen kanssa Open Day -seminaaritilaisuuden, jossa esitellään DISCO-hankkeen toimenpiteitä sujuvan ja vähäpäästöisemmän kaupunkilogistiikan mahdollistamiseksi. Tilaisuudessa kuulet DISCO-hankkeessa kehitettävän ja kokeiltavan lähijakelukeskuksen konseptista sekä hankkeessa kokeiltavista uudenlaisista menetelmistä kantakaupungin lastaus- ja kuormauspaikkojen suunnittelun ja käytön tueksi. Lisäksi tilaisuudessa esitellään hankkeissa toteutettujen kaupunkilogistiikan asukaskyselyiden tuloksia.

Osana tapahtumaa järjestetään vierailu DISCO-hankkeessa kokeiltavan lähijakelukeskuksen tiloihin. Lähijakelukeskuksen tilat sijaitsevat Kauppakeskus Ruoholahden tiloissa. Siirtymisiin järjestetään taksikuljetus. Lähijakelukeskus palvelee myös Horisontti Eurooppa -rahoitettua URBANE-projektia tarjoamalla tilaa viimeisen kilometrin autonomisille jakeluroboteille sekä logistiikan tarpeisiin tarkoitetulle asiakaspalvelupisteelle. Vierailun aikana pääset tutustumaan URBANE-hankkeessa käytettäviin jakelurobotteihin HeRoon (Helsinki Robot) ja NeRoon (Non-Emissions Robot).

Osana tapahtumaa tarjoillaan lounas Urban3-tilassa. Lounas on tarjolla klo 12 alkaen. Tilaisuuden osallistujamäärä on rajattu 40 henkilöön. 

Ohjelma

  • 12–12.45: Lounas Urban3-tilassa 
  • 13.00: Tervetuloa – Matias Oikari, Forum Virium Helsinki
  • DISCO-hanke – Uusia joustavia ratkaisuja kaupunkilogistiikan tarpeisiin, Matias Oikari, Forum Virium Helsinki
  • Lähijakelukeskukset osana sujuvaa kaupunkilogistiikkaa – Matias Oikari, Forum Virium Helsinki
  • Data suunnittelun tukena – Kuormauspaikkojen monitorointi ja työkalut suunnittelun tueksi – Matias Oikari, Forum Virium Helsinki
  • Kaupunkilogistiikan asukaskyselyiden tulokset  Satu Reijonen, Forum Virium Helsinki / Matias Oikari, Forum Virium Helsinki
  • Vierailu lähijakelukeskuksessa 
  • Klo 15.00: Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu tapahtumaan

DISCO-hanke kehittää ja kokeilee uusia ratkaisuja vähällä käytöllä olevan kaupunkitilan joustavaan käyttöön kaupunkilogistiikan haasteiden ratkaisemiseksi. URBANE-hankkeen tavoitteena on kokeilla erilaisia viimeisen kilometrin ratkaisuja kaupungeissa, jotta kaupunkilogistiikan jakelun aiheuttamia ruuhkia ja päästöjä voitaisiin vähentää. 

Kuva: Vesa Laitinen

Lisätietoa

Projektipäällikkö Matias Oikari

Matias Oikari
Projektipäällikkö
+358 40 664 8877
matias.oikari@forumvirium.fi

Projektipäällikkö Satu Reijonen

Satu Reijonen
Projektipäällikkö
+358 40 544 3391
satu.reijonen@forumvirium.fi

Lue myös