SynchroniCity tuo Forum Virium Helsingin datan harmonisointiin ja dataliiketoimintaan keskittyneiden projektien oppeja IoT-markkinaan. Projektin tavoitteena on luoda paremmat edellytykset IoT-palveluiden skaalautumiselle laajemmille markkinoille yli kaupunki- ja maarajojen.

Helsinki on mukana SynchroniCity hankkeessa yhdessä johtavien älykaupunkien kanssa. Hanke tuo Forum Virium Helsingin datan harmonisointiin ja dataliiketoimintaan keskittyneiden projektien oppeja IoT-markkinaan. Hankkeessa kaupungit jakavat parhaita käytäntöjään muun muassa IoT-rajapintamääritelmien ja onnistuneiden käytännön esimerkkien avulla.

Kaupunkilaisille SynchroniCity tarjoaa arkielämää helpottavia kokeiluja, jotka hyödyntävät IoT-pohjaisia ratkaisuja. Ratkaisut mahdollistavat esimerkiksi aiempaa parempia reitityspalveluita, joissa on huomioitu ilmanlaatu, melusaaste ja esteettömyys. Yritykset osallistuvat hankkeeseen pilotoimalla älyratkaisuja aidoissa käyttöympäristöissä useammassa kaupungissa.

Laajaa eurooppalaista ja kansainvälistä yhteistyötä

SynchroniCityssä on mukana yhteensä 38 organisaatiota. Hankkeessa on mukana kahdeksan eurooppalaista kaupunkia: Antwerpen, Carouge, Eindhoven, Helsinki, Manchester, Milano, Porto ja Santander. Eurooppalaisten kaupunkien lisäksi hankkeeseen osallistuvat kaupungit Meksikosta ja Etelä-Koreasta.

SynchroniCity on 39 organisaation yhteishanke, jossa on mukana kaupunkeja, yrityksiä, järjestöjä ja tutkimuslaitoksista. Hankkeen kokonaisbudjetti on 20 miljoonaa euroa. Hanke toteutetaan vuosien 2017–2019 aikana ja se on osa komission Horizon 2020 -ohjelmaa.

Haussa IoT-ratkaisuja urbaaneihin teemoihin: Open Call auki 30.9.2018 saakka

SynchroniCity on avannut rahoitushaun pk-yrityksille IoT-teknologiaa hyödyntävien smart city -ratkaisujen testaamiseen ja skaalaamiseen uusille markkinoille. Ratkaisut voivat olla jo markkinoilla tai lähellä kaupallistamista.
Rahoitusta voi saada 100 000–300 000 euroa pilottiin osallistuvien yritysten määrästä riippuen.

Lisätietoja 30.9.2018 asti auki olevasta avoimesta rahoitushausta löydät täältä: SynchroniCity Open Call

Kiinnostuneiden yritysten kannattaa ensin olla yhteydessä projektipäällikkö Kaisa Sibeliukseen 040 570 1317, sähköposti kaisa.sibelius(at)forumvirium.fi. Kaisa neuvoo, miten saat tehtyä parhaan mahdollisen hakemuksen.

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa.

Lue lisää: SynchroniCity

Kuva: Helsingin kaupunki

Lisätietoja

Hanna Niemi-Hugaerts


#IoT #opendata #databusiness #API
Mobile: +358 40 674 9911
hanna.niemi-hugaerts(at)forumvirium.fi