SynchroniCity tuo Forum Virium Helsingin datan harmonisointiin ja dataliiketoimintaan keskittyneiden projektien oppeja IoT-markkinaan. Projektin tavoitteena on luoda paremmat edellytykset IoT-palveluiden skaalautumiselle laajemmille markkinoille yli kaupunki- ja maarajojen.

Helsinki on mukana SynchroniCity hankkeessa yhdessä johtavien älykaupunkien kanssa. Hanke tuo Forum Virium Helsingin datan harmonisointiin ja dataliiketoimintaan keskittyneiden projektien oppeja IoT-markkinaan. Hankkeessa kaupungit jakavat parhaita käytäntöjään muun muassa IoT-rajapintamääritelmien ja onnistuneiden käytännön esimerkkien avulla.

Kaupunkilaisille SynchroniCity tarjoaa arkielämää helpottavia kokeiluja, jotka hyödyntävät IoT-pohjaisia ratkaisuja. Ratkaisut mahdollistavat esimerkiksi aiempaa parempia reitityspalveluita, joissa on huomioitu ilmanlaatu, melusaaste ja esteettömyys. Yritykset osallistuvat hankkeeseen pilotoimalla älyratkaisuja aidoissa käyttöympäristöissä useammassa kaupungissa.

Laajaa eurooppalaista ja kansainvälistä yhteistyötä

SynchroniCityssä on mukana yhteensä 38 organisaatiota. Hankkeessa on mukana kahdeksan eurooppalaista kaupunkia: Antwerpen, Carouge, Eindhoven, Helsinki, Manchester, Milano, Porto ja Santander. Eurooppalaisten kaupunkien lisäksi hankkeeseen osallistuvat kaupungit Meksikosta ja Etelä-Koreasta.

SynchroniCity toteutetaan vuosien 2017-19 aikana ja se on osa Euroopan komission H2020 –ohjelmaa. Hankkeen budjetti on 20 miljoonaa euroa, josta Euroopan komission osuus on 15 miljoonaa euroa.

SynchroniCity on 39 organisaation yhteishanke, jossa on mukana kaupunkeja, yrityksiä, järjestöjä ja tutkimuslaitoksista. Hankkeen kokonaisbudjetti on 20 miljoonaa euroa. Hanke toteutetaan vuosien 2017–2019 aikana ja se on osa komission Horizon 2020 -ohjelmaa

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa.

SynchroniCity

Photo credit: City of Helsinki

Lisätietoja

Hanna Niemi-Hugaerts


#IoT #opendata #databusiness #API
Mobile: +358 40 674 9911
hanna.niemi-hugaerts(at)forumvirium.fi