Robottibussi 26R kulkee Kalasatamassa

Artikkelikuva: Robottibussi 26R kulkee Kalasatamassa

Kalasataman kauppakeskus Redin ja Isoisänsillan välillä liikennöi tänä vuonna robottibussi. Bussi kulkee linjatunnuksella 26R ja sen lähdöt näkyvät myös HSL:n Reittioppaassa maanantaista 27. toukokuuta alkaen. Kokeilu kestää noin puoli vuotta, toukokuusta marraskuuhun.

Reitillä ajetaan muun liikenteen joukossa. Kokeilun aikana kyyti on matkustajille maksutonta. Robottibussin käytännön toiminnasta vastaa Rolan Oy. Kokeilua vetää Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Kalasataman robottibussi kulkee arkisin kello 9.00–14.55 kolme kierrosta tunnissa ja sen pysäkit ovat Redi, Polariksenkatu ja Isoisänsilta. Kyytiin mahtuu kahdeksan ihmistä kerrallaan. Osa lähdöistä saattaa kuitenkin jäädä ajamatta. Poikkeukset ja perutut lähdöt ilmoitetaan Reittioppaassa.

Robottibusseja on ajateltu käytettävän ratkaisuna “viimeisen kilometrin” matkoille, syöttöliikenteenä runkolinjojen varsilta asuinalueille päin. Kalasataman linjalla tämä toteutuu ensimmäistä kertaa näin urbaanissa testiympäristössä. Kokeilun aikana tutkitaan myös matkustajien mielipiteitä robottibussin käytön mielekkyydestä.

Robottibussikokeilut ovat osaltaan tukemassa Helsingin tavoitetta kohti vuoden 2035 hiilineutraalia kaupunkia tarjoamalla päästöttömiä liikkumisvaihtoehtoja. Kokeilu on osa EU:n-laajuista mySMARTLife-hanketta.

Lisää aiheesta

Linjan 26R reitti Reittioppaassa

Helsinki Robobus Line

Kuva: Jari Honkonen

Lisätietoja

Kuva

Timo Ruohomäki

#IoT #data
puh. +358 40 661 5500
timo.ruohomaki(at)forumvirium.fi

Lue myös