Rakenna älykaupunkia Forum Virium Helsingin kanssa

Artikkelikuva: Rakenna älykaupunkia Forum Virium Helsingin kanssa

Digitalisaation aikakaudella vain taivas on rajana kaupunkiympäristön kehitykselle. Forum Virium Helsinki tekee jatkuvasti kansainvälistä yhteistyötä eri alojen yritysten kanssa rakentaakseen Helsingistä toimivan älykaupungin.

Maailman toimivimman älykaupungin rakentaminen ei onnistu yksin. Kaupunkien haasteet pyritään ratkaisemaan kehittämällä uusia ratkaisuja yhdessä yritysten ja tiedeyhteisöjen kanssa. Avoimet rahoitushaut ja pilotointimahdollisuudet löytyvät yhteistyömahdollisuuksia -sivultamme.

Kaupunkikehitystä ja pilotointia Living Labeissa

Forum Virium Helsingin Living Lab- ja kehittäjäyhteisötoimintaa toteutetaan Fiksussa Kalasatamassa, esineiden internetin Vekotinverstaassa ja Jätkäsaaren Smart Mobility Labissä. Kaupunkiympäristön pilottien avulla rakennetaan tulevaisuuden ratkaisuja ja parempia palveluita kaupunkilaisille.

Living labeihin kuuluvat myös ihmisten ja tekijöiden muodostamat verkostot. Toiminnassa tarkoituksena onkin ottaa kaupunkilaiset mukaan toimivan kaupungin luomiseen.

Kokeilualustoina rakentuvat kaupunginosat

Fiksusta Kalasatamasta tehdään resurssiviisas kaupunginosa, joka yhdistää uusiutuvaa energiaa, Smart Grid -teknologiaa ja Smart Traffic -liikenneratkaisuja. Kokeilualustoina toimivat esimerkiksi Kalasataman koulu ja vielä rakenteilla oleva terveys- ja hyvinvointikeskus.

Vekotinverstas on matalan kynnyksen paikka kokeilla erilaisia sensoreita. Se tuo yhteen kaupunkiyhteisön toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita esineiden internetistä, sensoreista, häkkäilystä ja uusista datankeruutavoista.

Jätkäsaaressa haetaan uusia älykkäitä liikkumisratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkäyvien käyttöön. Rakentuva kaupunginosa tarjoaa erinomaiset puitteet kehittää uusia liikkumista helpottavia ratkaisuja ja samalla luoda viihtyisää ja turvallista asuinympäristöä.

Tutustu kehittäjäyhteisöihin:

Kehittäjien klubi
Vekotinverstas
HEL <3 Developers
Jätkäsaari Smart Mobility Lab (tulossa pian!)

Katso parhaat yhteistyömahdollisuutemme: forumvirium.fi/en/open-calls-pilots-experiments/

Lisätietoja:

Kuva

Roope Ritvos

#Horizon2020
Mobile: +358 40 466 2161
roope.ritvos(at)forumvirium.fi

Lue myös