Etsimme uusia liikkumisratkaisuja Jätkäsaareen – kokeiluhaku auki

Artikkelikuva: Etsimme uusia liikkumisratkaisuja Jätkäsaareen – kokeiluhaku auki
Kuva

6aika-eu-vipuvoimaa-uudenmaan-banneri

Forum Virium Helsinki etsii uusia liikkumisen palveluja ja ratkaisuja Jätkäsaaren asukkaiden tarpeisiin nopeilla kokeiluilla. Kokeiluhaku on avoinna 3.3.2019 asti.

Kokeilut ovat osa Perille asti -hanketta, jossa haetaan uudenlaisia liikkumisen palveluja ja ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkävijöiden käyttöön Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Nyt avautuneet kolme tarjouspyyntöä keskittyvät Helsingissä Jätkäsaaren asukkaiden liikkumisen helpottamiseen ja liikenteen haittojen vähentämiseen.

Nopeita kokeiluja asukkaiden tarpeisiin

Hankinnan kohteena ovat kokeilut, jotka tarjoavat käytännön ratkaisuja Jätkäsaaren asukkaiden liikkumisen haasteisiin ja/tai vähentävät ruuhkia, päästöjä tai muita liikenteen haittavaikutuksia. Kokeilujen toivottu sisältö ja muoto on kuvattu tarjouspyynnöissä, jotka löytyvät alta.

Haemme kokeiluja kolmeen teemaan, joista jokaisesta avautuu oma itsenäinen tarjouspyyntönsä:

A) Innovatiiviset liikkumis- ja kuljetuspalvelut (1-2 kokeilua, á max. 20 000 €)
B) Yhteiskäyttöiset kulkuvälineet (1-2 kokeilua, á max. 10 000 €)
C) Liikenneturvallisuus ja haittojen vähentäminen (1-2 kokeilua, á max.15 000 €)

Kokeiluja valitaan toteutukseen yhteensä enintään viisi kappaletta. Yhden kokeilun hinta on teemasta riippuen enintään 10 000 – 20 000 euroa (alv. 0%). 

Kokeiluhaku on suunnattu uudenlaisia liikkumispalveluja ja -ratkaisuja tarjoaville yrityksille ja muille toimijoille. Useampi toimija voi myös yhdessä tarjota kokeilua.

Perille asti -hankkeen asiantuntijaraati valitsee kokeilut. Kokeilut käynnistyvät keväällä ja yhden kokeilun kesto on 3-6 kuukautta.

Jätkäsaaren kokeilu- ja kehittämisalusta tarjoaa yrityksille konkreettisen kokeiluympäristön uusien palvelujen ja tuotteiden testaamiseen. Asukkaiden kanssa kokeiltavista palveluista saadaan aitoa käyttäjäpalautetta, oppeja ja käytännön kokemuksia. Forum Virium Helsinki auttaa kokeilujen toteuttamisessa ja tarjoaa yhteistyöverkostonsa kokeilijoiden käyttöön. Kokeiluista viestitään Forum Virium Helsingin kanavissa.

Tarjoa kokeilua

Kokeilua tarjotaan Forum Virium Helsingin sähköisellä lomakkeella. Tarjouspyynnöt ja -lomake löytyvät alla olevien linkkien kautta.

Tarjouspyyntö –  A. Innovatiiviset liikkumis- ja kuljetuspalvelut 

Tarjouspyyntö – B. Kulkuvälineiden yhteiskäyttö 

Tarjouspyyntö – C. Liikenneturvallisuus ja haittojen vähentäminen

Sähköinen tarjouslomake

Tarjouspyynnöt ovat avoinna 3.3.2019 klo 23.59 asti. Määräaikana saadut tarjoukset arvioidaan tarjouspyyntöjen mukaisesti ja niissä kuvattujen kriteerien perusteella. 

Tarjouspyyntöön liittyvät kysymykset ja vastaukset on koottu tähän dokumenttiin

Lisätietoja

Tarjouspyynnöistä järjestetään infotilaisuus 6.2.2019 klo 9.00-11.00 Clarion Hotel Helsingissä (Tyynenmerenkatu 2, Helsinki). Tilaisuuden esitys löytyy täältä

Tarjouspyyntöihin liittyen on mahdollista sopia yrityskohtainen tapaaminen, jossa tarkastellaan ratkaisua Jätkäsaaren toimintaympäristön näkökulmasta. Tapaamiset järjestetään Helsingissä 14.- 15.2.2019. Ajan voi varata etukäteen 12.2.2019 mennessä sähköpostitse (ville.nousiainen@forumvirium.fi). Aikaa on käytettävissä 30 min / yritys. Tapaamiset ovat luottamuksellisia eivätkä ne vaikuta tarjousten arviointiin.

Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan vuosina 2017-2019.

 

Kuva: Jussi Hellsten, Helsinki Marketing

Lisätietoja

Kuva

Janne Rinne

#alyliikenne #jml
puh. +358 40 682 0050
janne.rinne(at)forumvirium.fi

Kuva

Ville Nousiainen

#hope #kokeilujoukot
puh. +358 40 646 4442
ville.nousiainen(a)forumvirium.fi

Lue myös