Forum Virium Helsinki on huippusuosittu kaupunkikehityskumppani

Artikkelikuva: Forum Virium Helsinki on huippusuosittu kaupunkikehityskumppani

Yritykset, kaupungit ja tutkimuslaitokset kumppanit suosittelevat yhteistyötä Forum Viriumin kanssa. Sidosryhmäkyselyn suositteluindeksi on huipussaan.

Forum Viriumin tuoreessa sidosryhmäkyselyssä kysyttiin kaupungeilta, yrityksiltä ja tutkimuslaitoksilta kuinka todennäköisesti he suosittelisivät yhteistyötä Forum Viriumin kanssa kollegoilleen. Lähes kaikki suosittelisivat. Vastauksista muodostuva suositteluindeksi Net Promoter Score antoi arvosanaksi 73, mikä vastaa koulutodistuksessa kymppiä. Arvosana-asteikko ulottuu miinus sadasta sataan pisteeseen.

“Ilo huomata, että tulevaisuuden kaupunkiratkaisujen kehittäminen yhdessä eri kumppaneiden kanssa toimii näin loistavasti. Teemme Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin nimenomaan yhteistyöllä”, Forum Virium Helsingin toimitusjohtaja Mika Malin sanoo.

Saavutuksia avoin data, Fiksu Kalasatama ja robottibussit

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö. Kaupunkikehitys tapahtuu Euroopan Unionin ja Helsingin kaupungion rahoittamissa projekteissa, joissa on aina mukana yrityksiä, kaupunki, tutkimuslaitoksia sekä kaupunkilaisia. 

Forum Virium käynnisti  avoimen datan ja joustotilojan käyttöönoton Helsingin kaupungilla. Sadat yritykset ovat pilotoineet digipalvelujaan Fiksun Kalasataman ja Jätkäsaaren älykaupunginosissa. Robottibussiprojekteista on syntynyt muun muassa suomalainen menestysyritys Sensible 4. 

Kaupunki, yritykset ja asukkaat kehittävät yhdessä

Helsingin asukkaat ovat vahvasti mukana elämää helpottavien älyratkaisujen kehittämisessä. Tällä hetkellä esimerkiksi Jätkäsaaressa 300 asukasta mittaa asuinalueensa ilmanlaatua kannettavilla IoT-sensoreilla.

Sidosryhmäkyselyyn vastasi 280 henkilöä yrityksistä, julkiselta sektorilta, tutkimuslaitoksista sekä kaupunkilaisista. Vastausprosentti oli 41. Vastaajat kertoivat hyötyvänsä eniten julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöstä, hankevalmistelusta ja -rahoituksesta sekä Forum Viriumin tapahtumista ja työpajoista.

Lisätiedot:

Kuva

Mika Malin

puh. +358 40 668 5599,
mika.malin(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös