Näin Helsinki menestyi älykaupunkivertailuissa 2021

Artikkelikuva: Näin Helsinki menestyi älykaupunkivertailuissa 2021

Selvitimme miten Helsinki pärjäsi viime vuoden älykaupunkivertailuissa. Helsingissä oli maailman paras työelämän tasapaino ja Helsingin alue oli Euroopan toiseksi innovatiivisin.

1. Helsingissä on maailman paras työelämän tasapaino

Helsingissä on maailman paras tasapaino työnteon ja vapaa-ajan välillä, ilmenee Kisi-yhtiön vertailusta 2021. Helsinkiä seurasivat listalla Oslo, Zürich, Tukholma ja Kööpenhamina.

2. Helsingin alue oli Euroopan toiseksi innovatiivisin

Euroopan komission Innovation scorecard –vertailussa Helsingin ja Uudenmaan alue sijoittui Euroopan toiseksi innovatiiviisimmaksi alueeksi. Ruotsissa Tukholman alue vei ykkössijan. Tanska, Saksa ja Sveitsi sijoittuivat myös kärkiviisikkoon.

3. Helsinki oli maailman kuudenneksi paras älykaupunki

Maailman keskeisin älykaupunkivertailu on IMD:n Singapore Index. Helsinki sijoittui siinä sijalle kuusi vuonna 2021. Pudotusta tuli hieman, sillä edellisvuonna Helsinki oli listalla toisena. Helsinki saa kehuja siitä, että koko kaupunki on innovaatioiden kehitysalusta ja kaupunki kehittää innovaatioita yhteistyössä yritysten, tutkimuslaitosten ja asukkaiden kanssa.

4. Suomi on maailman seitsemänneksi innovatiivisin maa

Suomi sijoittui seitsemänneksi Global Innovation Index -vertailussa vuonna 2021. Raportissa painotettiin koronakriisistä selviytymistä ja kansantalouden tunnuslukuja sekä innovaatiorahoitusta.

5. Maailman onnellisin maa on Suomi

Suomi valittiin viidennettä kertaa maailman onnellisimmaksi maaksi World Happiness Reportissa. Suomea seurasivat Tanska, Sveitsi, Islanti ja Hollanti. Tutkimus perustuu maailmanlaajuisiin gallupeihin ja eri maiden tilastollisten tunnuslukujen yhdistämiseen. Erityisesti koronan hyvin hoitaneet maat menestyivät. 

Kuva: Vesa Laitinen

Lisätietoa

Toimitusjohtaja Mika Malin

Mika Malin
Toimitusjohtaja
+358 40 668 5599
mika.malin@forumvirium.fi

Lue myös