MUV-mobiilipeli palkitsee vähäpäästöiset liikkumisvalinnat löylyillä Jätkäsaaren korttelisaunassa

Artikkelikuva: MUV-mobiilipeli palkitsee vähäpäästöiset liikkumisvalinnat löylyillä Jätkäsaaren korttelisaunassa

Valitsemalla kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen ansaitset ilmaiset löylyt Jätkäsaaren urbaanissa korttelisaunassa, Uudessa Saunassa. Kampanja on osa Mobility Urban Values -tutkimushanketta (MUV), joka kannustaa asukkaita kestäviin liikkumisvalintoihin. Kampanja on käynnissä 7.7.2019 asti.

MUV-hanke (Mobility Urban Values) kannustaa asukkaita ympäristöystävälliseen liikkumiseen uudella innovatiivisella tavalla – innostamalla käyttäytymisen muutokseen pelin avulla.

MUV-mobiilipelissä kerätään pisteitä kävelemällä, pyöräilemällä ja joukkoliikenteen käytöllä. Älypuhelimeen asennettavan pelin avulla pelaaja rekisteröi tekemänsä matkat ja saa niistä pisteitä. Tehtäviä ja treenejä suorittamalla pelissä voi edetä ja voittaa virtuaalisia ja oikeita palkintoja.

Jätkäsaarelaisten suunnittelemat pelihahmot

Tällä hetkellä MUV-peli on käytössä kahdeksassa kaupungissa, muun muassa Helsingissä, Amsterdamissa, Barcelonassa ja Palermossa. Helsingissä MUV-peliä on kehitetty Jätkäsaaressa yhdessä asukkaiden kanssa, ja esimerkiksi paikalliset pelihahmot ovat jätkäsaarelaisten suunnittelemia.

Nyt MUV-pelissä on julkaistu haaste Jätkäsaaren urbaanin korttelisaunan, Uuden Saunan, kanssa. Suorittamalla MUV-pelissä kevyen kävelytehtävän pelaaja voi lunastaa ilmaisen sisäänpääsyn Uuteen Saunaan. Kampanja on käynnissä 7.7. asti, ja siihen voivat osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet asuinpaikasta riippumatta.

Samalla on käynnissä MUV-kaupunkiturnaus, jossa kahdeksan kaupungin asukkaat eri maista kilpailevat kestävän liikkumisen pokaalista. Kaupunkiturnaus jatkuu 21.7. asti.

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki vastaa MUV-hankkeen toteutuksesta Helsingissä. Yhtiön tavoitteena on kokeilla ennakkoluulottomasti uusia palveluja ja teknologioita yhdessä asukkaiden, yritysten ja tutkimuslaitosten kanssa.

“Kaupungeille on tärkeää löytää keinoja liikenteen päästöjen vähentämiseksi. Teknologian, infran ja sääntelyn ohella suuressa roolissa ovat kaupunkilaiset itse, jotka omilla valinnoillaan voivat vaikuttaa päästöihin. MUV-hanke tutkii, miten arkisiin valintoihin voidaan tuoda mobiilipelien hauskuus ja tehdä kestävistä valinnoista houkuttelevia”, kertoo projektipäällikkö Janne Rinne Forum Virium Helsingistä.

MUV-hankkeen tavoitteena on paitsi kannustaa asukkaita kestävään liikkumiseen, myös tutkia miten mobiilisovellusten ja erilaisten mittausasemien tuottamaa anonymisoitua dataa voidaan hyödyntää liikennesuunnittelussa.

Näin osallistut Uuden Saunan haasteeseen:

  • Lataa MUV puhelimeesi täältä. Peli löytyy sovelluskaupoista nimellä Mobility Urban Values (iOS ja Android).

  • Rekisteröidy käyttäjäksi ja aloita pelaaminen.

  • Play-napista aloitat matkan. Paina samasta napista Pause, jos vaihdat kulkutapaa. Paina edelleen Stop, kun lopetat matkan.

  • Pelin Treenit-osiosta löydät saunahaasteen ja ohjeet sen suorittamiseksi. Pyyhkäise oikealle haasteen käynnistämiseksi ja paina vielä ok.

  • Suorita haaste: kävele 200 pisteen arvoinen matka, joka päättyy Uudelle Saunalle. Muista lopettaa matka saunan viereen Stop-napista.

  • MUV-peli näyttää Treenit-osiossa haasteen suoritetuksi.

  • Voit lunastaa Uudessa Saunassa ilmaisen sisäänpääsyn näyttämällä MUV-sovelluksesta suoritetun haasteen.

  • Saunomiskertojen lukumäärää ei ole rajoitettu. Ilmainen sisäänpääsy on voimassa kampanjan ajan 17.6.-7.7.2019.

Kuva: Julia Kivelä / Helsinki Marketing

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhdessä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. www.forumvirium.fi

Lisätietoja

Kuva

Janne Rinne

#alyliikenne #jml
puh. +358 40 682 0050
janne.rinne(at)forumvirium.fi

Lue myös