Mobility Lab Helsingin älykäs pyöräpysäköinti -kokeiluhaun voittajat valittu

Artikkelikuva: Mobility Lab Helsingin älykäs pyöräpysäköinti -kokeiluhaun voittajat valittu

Pyöräpysäköinnin infrastruktuurin parantaminen on olennaista pyöräilyn edistämiseksi. Turvallinen pyöräpysäköinti vähentää varkauksia ja siten osaltaan edistää pyöräilyn määrän lisääntymistä. Kokeiluhaun voittajat testaavat uusia innovaatioitaan lokakuun loppuun asti.

Mobility lab helsinki yhteistyölogot

Forum Viriumin ja Business Helsingin yhteinen Mobility Lab Helsinki -hanke on valinnut kaksi yritystä kokeiluihin, joissa tutkitaan ja kokeillaan uusia ratkaisuja polkupyörien turvalliseen pysäköimiseen ja säilytykseen kaupunkitilassa sekä uusia menetelmiä polkupyörien pysäköinti- ja käyttödatan tuottamiseksi.

Mobility Lab Helsinki etsi yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n kanssa ratkaisuja uudenlaisten älykkäiden ja turvallisten pyöräparkkipalveluiden kokeiluun. Tarjouksia kokeiluhakuun tuli yhteensä 22. Tarjouskilpailun kokonaisbudjetti oli enintään 40 000 euroa.

Toteutukseen valitut kokeilut

Valitut kokeilut ovat kustannuksiltaan yhteensä 36 400 euroa.

  • Haaste 1: Datankeruu pyöräpysäköinnistä 
  • MarshallAI, 9900 EUR, alv 0 %

Tällä hetkellä pyöräpysäköinnistä ei juuri kerätä käyttödataa, vaikka pysäköinti on olennainen osa jokaisen arkista pyöräilyä. MarshallAI:n kokeilussa tavoitteena on auttaa kaupunkia ymmärtämään, ylläpitämään ja arvioimaan pyöräpysäköintipalveluiden kysyntää ja tulevia tarpeita. Kokeilussa hyödynnetään konenäköä ja videoautomatiikkaa, joka mahdollistaa reaaliaikaisen ja anonyymin tiedon keräämisen pyöräpysäköinnin käytöstä. Kokeilussa seurataan pyöräparkkien täyttöastetta, pitkään parkissa olleita polkupyöriä sekä mahdollisia pyörävarkauksien – tai niiden yritysten lukumäärää.

  • Haaste 2: Älykäs ja turvallinen pyöräpysäköinti
  • Bikeloop AS, 26 500 EUR, alv 0 %

Norjalainen Bikeloop AS osallistuu kokeiluun älykkäällä pyöräpysäköintikaapilla. Kahdeksanpaikkainen, liikuteltava ja modulaarinen pyöräpysäköintikaappi on käyttäjille turvallinen ja saavutettava. Sen suunnittelussa, valoissa ja ääniopasteissa on otettu huomioon erityisryhmät. Pyöräpysäköintitilan voi varata sovelluksella lyhyitä tai pidempiaikaisia pysäköintejä varten. Modulaarinen rakenne mahdollistaa myös sen, että pysäköintitilan rakenteita voidaan muuttaa kesken kokeilun, esimerkiksi tuomalla lisätilaa kuormapyörille.

Forum Virium Helsinki onnittelee voittajayrityksiä! Kokeilut kestävät kesäkuusta lokakuun loppuun asti.

Lisätietoja: Eva Lodenius, Kaupunkiliikenne Oy, eva.lodenius@kaupunkiliikenne.fi

Mobility Lab Helsinki -hanke tukee uusien liikenteen palvelujen ja teknologioiden kokeilemista aidossa kaupunkiympäristössä yhdessä yritysten, kaupungin, tutkimuslaitosten ja asukkaiden kanssa. Hankkeen toteuttavat Forum Virium Helsinki ja Business Helsinki.

Tietoa älyliikenteen hauista saat ensimmäisten joukossa tilaamalla Forum Virium Helsingin uutiskirjeen.

Tilaa uutiskirje – älykaupunkiuutiset suoraan sähköpostiisi!

Haluatko pysyä ajan tasalla tulevaisuuden kaupunkiratkaisuista ja saada ensimmäisenä tiedon avautuvista kokeiluhauista ja innovaatiokilpailuista? Tilaa kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirjeemme!

Hidden
Hidden
Nimi(Pakollinen)
Annan suostumuksen henkilötietojen käsittelyn(Pakollinen)
Olen lukenut Forum Virium Helsingin tietosuojaselosteen ja annan suostumuksen henkilötietojeni käsittelyyn sen mukaisesti. Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).

Lisätietoa

Projektipäällikkö Jussi Knuuttila

Jussi Knuuttila
Projektipäällikkö
+358 40 671 4200
jussi.knuuttila@forumvirium.fi

Lue myös