Michel Nader Sayún esittelee Kalasataman fiksua arkea videoblogeissa

Artikkelikuva: Michel Nader Sayún esittelee Kalasataman fiksua arkea videoblogeissa

Mitä älykaupunki tarkoittaa Kalasatamassa? Projektisuunnittelija Michel Nader Sayún esittelee videoblogissaan Kalasataman fiksua arkea ja kysyy kaupunkilaisilta, millainen on älykäs kaupunki.

Usein älykaupungeista puhuttaessa korostuu vahvasti teknologinen näkökulma, mutta nykyisin esillä ovat myös kaupunkilaiset ja heidän tarpeensa. Kaupunkilaisten näkökulmasta älykaupunki voi parantaa arkielämää hyödyntämällä teknologiaa ja uusia ratkaisuja, jotka voivat esimerkiksi helpottaa kaupungissa liikkumista tai säästää energiaa.

Michel Nader Sayún tekee parhaillaan gradua Aalto-yliopistossa ja työskentelee gradunsa parissa Fiksu Kalasatama -hankkeessa Forum Virium Helsingillä. Naderia älykaupungit kiinnostavat erityisesti designin näkökulmasta. Kiinnostus älykaupunkeihin toi idean vlog-sarjasta, jossa aihetta käsiteltäisiin myös kaupunkilaisten kokemusten näkökulmasta.

10 videoblogia esittelee Fiksua Kalasatamaa

Fiksun Kalasataman visiona on tarjota asukkailleen “tunti lisää aikaa päivään.” Ajatuksena on, että alueella kokeillaan uusia palveluja ja ratkaisuja, jotka edistävät sujuvampaa arkielämää ja tukevat samalla Helsingin hiilineutraalisuustavoitteita.

Videoblogit tarjoavat 10 näkökulmaa Fiksuun Kalasatamaan ja käsittelevät liikennettä, kulttuuria, osallistumista, arkielämää, energiaa, lapsia, inklusiivisuutta, sosiaalista elämää, hyvinvointia ja jätteiden kierrätystä. Kaikki jaksot julkaistaan Forum Virium Helsingin Youtube-kanavalla.

“Kiinnostuin Fiksu Kalasatama -hankkeesta kun näin esittelyn Milanon Triennaalissa. Minua kiinnostaa erityisesti, miten hanke ja sen innovaatioprojektit ovat vaikuttaneet arkielämään”, hän kertoo.

Michel Nader Sayúnilla on kokemusta valokuvaamisesta ja dokumenttien tekemisestä. Tätä kautta syntyi idea Kalasatamaa esittelevistä videoblogeista.

“Halusimme saada mukaan asukkaiden näkökulmaa, joten aiheiksi valikoitui esimerkiksi kulttuuri ja arkielämä. Tehdessäni videoita kävelin Kalasataman kaduilla ja keskustelin ihmisten kanssa. Tein monia kiinnostavia haastatteluja ja vierailin muun muassa Teurastamo Jazzissa ja Sompasaunassa.”

Kaupunkilaisten kanssa keskusteleminen toi myös tuoretta näkökulmaa älykaupunkiin.

“Erään haastateltavan hyvin kiteyttämänä älykaupunki on paikka jossa asuminen tuntuu siltä kuin se olisi suunniteltu asukkaita varten. Kaupunki, joka ei nojaa pelkkään teknologiaan, vaan edistää hyvinvointia ja kestävää elämäntapaa”

Katso Michelin tekemät videoblogit Fiksusta Kalasatamasta. Kaikki blogisarjan jaksot julkaistaan kevään 2020 aikana.

 

Tutustu Kalasatamaan omatoimisella kävelykierroksella ja lataa Citynomadi-sovellus.

Varaa opastettu Smart City -oppaan vetämä kaupunkikierros Kalasatamaan tai Jätkäsaareen.

 

Lisätietoja

Kuva

Michel Nader Sayún

puh. +358 40 614 8200
michel.nader(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös