Mies ja nainen osoittavat iPadilla kerrostaloa, ruudulla piirrosnäkymä talosta. Molemmat selin kameraan, valoisaa, kesä.
Kuva: Vesa Laitinen

Tutustu opastetulla kierroksella Kalasataman ja Jätkäsaaren älykaupunkikehitykseen ja arkkitehtuuriin

Kalasataman ja Jätkäsaaren alueiden esittelyyn on koulutettu oppaita, jotka esittelevät alueen arkkitehtuuria sekä älykkäitä ratkaisuja. Oppaat ovat osallistuneet Forum Virium Helsingin ja Helsinki Partnersin yhteistyössä järjestämään koulutukseen ja heidät on perehdytetty alueiden älykaupunkikehitykseen.

Opastuksen voi varata olemalla suoraan yhteydessä oppaisiin ja tiedustelemalla kierroksen hintaa ja sopia ajankohdasta. Tyypillinen hinta on noin 200 € / 1–2h opastus. Oppaat toimivat freelancereina ja määrittelevät itse kierroksen hinnan ja laskuttavat suoraan tilaajaa.

Kalasatama – Helsingin Smart City -mallialue

Kalasatama on rento paikka Helsingin keskustan kupeessa, itäisessä kantakaupungissa. Rantoja ja kanavia kiertää tulevaisuudessa pitkä rantapromenadi. Alueen keskeisin puisto, Kalasatamanpuisto, on kaikkien asukkaiden kohtauspaikka. Entinen satama- ja teollisuusalue on muuttunut 3 000 ihmisen kaupunginosaksi, ja lisää on tulossa. Koko Kalasatama valmistuu 2040 mennessä. Silloin asukkaita on 25 000 ja työpaikkoja 10 000.

Alueella kokeillaan uudenlaista älykästä kaupunkikehitystä. Fiksua Kalasatamaa kehitetään joustavasti ja kokeilujen avulla yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Kalasatama on myös Helsingin ilmastotavoitteiden pioneeri. Tavoitteena on luoda niin resurssiviisas kaupunginosa, että asukkaille säästyy tunti lisää omaa aikaa päivässä. Samalla syntyy uusia kaupunkipalveluita, innovaatioita ja liiketoimintaa.

Jätkäsaari – älykkäiden liikkumisratkaisujen testialue

Jätkäsaari rakennetaan Helsingin lounaiskärkeen osaksi kantakaupunkia, avomeren äärelle. Jätkäsaari on monipuolisten palvelujen, kivijalkaliikkeiden, kattavien ratikkayhteyksien ja sujuvien pyörä- ja kävelyreittien kaupunginosa. Jätkäsaari on kansainvälisesti merkittävä liikenteen solmukohta, ja Euroopan vilkkain matkustajasatama tuo alueelle elämää. Jätkäsaareen tulee koti 21 000 asukkaalle ja työpaikka 6 000 ihmiselle.

Jätkäsaari on uusien liikkumisratkaisujen kokeilualue ja älyliikenteen näyteikkuna maailmalle. Jätkäsaaressa uusia liikkumisen palveluja ja teknologioita kehitetään tiiviissä yhteistyössä asukkaiden, kaupungin yritysten ja korkeakoulujen kanssa.

Valitse haluamasi opas listalta ja lähetä yhteydenottopyyntö allaolevalla lomakkeella. Lähetämme sinulle ja oppaalle sähköpostiviestin ja voitte jatkaa varauksen tekemistä sähköpostilla.

First nameSurnameE-mailTel.Languages
HeidiJohanssonheidi.johansson@gmail.com+358 50 5633882EN, SWE, FI
RebeccaMaarantorebecca.maaranto@gmail.com+358 41 5058388EN
ManamiHeikkinenmanami.heikkinen@finngate.fi+358 50 3495223JPN
Hanna-LeenaHalsashlhalsas@hanigo.eu+358 50 3699771FI, SV, EN
LeeaLappalainenleea.lappalainen@gmail.com+358 40 7490304FI, EN
BohyunYoonbo2010@hotmail.com+ 358 45 1086812KO, EN
KarinNiiniharju-Järvinenhelsinkiguide@karin.fi+358 50 3584048EN, DE, IT, FI
RyotaYamaguchikalasatamajatkasaari.jsg@gmail.com-JPN