Mainetta Forum Viriumin julkisten hankintojen työkalulle – Euroopan komissio nosti parhaiden innovaatioiden joukkoon

Artikkelikuva: Mainetta Forum Viriumin julkisten hankintojen työkalulle – Euroopan komissio nosti parhaiden innovaatioiden joukkoon

Forum Virium Helsinki on kehittänyt helppokäyttöisen työkalun hankintaehdotusten arviointia varten. Työkalulla voi arvioida suuren määrän ehdotuksia. Se vähentää myös virheiden riskiä.

Forum Virium Helsinki on kehittänyt sähköisen arviointityökalun ja -prosessin julkisia hankintoja varten. Työkalu ja prosessi ovat selkeitä ja kattavia ja niitä voi mukauttaa erilaisiin hankintoihin. Tarkoituksena on tehdä ehdotusten arvioinnista ja vertailusta helppoa ja ketterää. Työkalu esittää tiedot graafisesti, mikä helpottaa nopean yleiskuvan muodostamista.

Euroopan komission Innovointitutka-aloitteen työryhmä on arvioinut Forum Viriumin työkalun ja valinnut sen huippuluokan innovaatioiden joukkoon. Työryhmän tekemässä analyysissa todetaan, että työkalu tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia luoda uusia markkinoita. Euroopan komissio on koonnut kaikki parhaat innovaatiot innoradar.eu-alustalle. Riippumattomat asiantuntijat ovat arvioineet käynnissä olevia tutkimus- ja innovaatiohankkeita, joita komissio rahoittaa, ja valinneet innovaatiot alustalle.

screenshot työkalusta

Työkalu on Forum Viriumin asiantuntijoiden käsialaa

Forum Virium kehitti työkalun AI4Cities-hankkeessa.
AI4Citiesin hankintaprosessi oli kolmivaiheinen. Arviointikriteerit ja arvioitsijat vaihtuivat vaiheesta toiseen. Tarvitsimme työkalun, jota vaihtuva joukko arvioitsijoita voi käyttää nopeasti ja helposti hankintaprosessin eri vaiheissa. Koska työkalu oli niin helppokäyttöinen, arvioitsijat eivät sen puolesta epäröineet lähteä mukaan”, projektipäällikkö Kaisa Sibelius Forum Virium Helsingistä sanoo.

Sibelius kertoo, että ehdotusten määrä oli ensimmäisessä vaiheessa valtava, eikä hanketiimi pystynyt hoitamaan arviointia Excel-taulukoiden avulla kuten oli suunniteltu. Virheiden riski oli liian suuri, kun kymmenet ihmiset käyttäisivät samaa taulukkoa. 

”Emme löytäneet valmista työkalua, joka olisi täyttänyt tarpeemme. Onneksi meillä oli omassa talossa osaamista, ja pystyimme rakentamaan palvelun ketterästi. Työkalu on vielä kehitysvaiheessa, eikä Forum Viriumissa ole vielä päätetty, miten sen kanssa edetään. Työkalulla on kuitenkin ehdottomasti potentiaalia vakiintua standardiksi”, Sibelius summaa.

Euroopan komissio nostaa esiin Innovaatiotutka-alustalla Forum Viriumissa parhaillaan käynnissä olevista hankkeista myös SmashHITin.

Horisontti 2020 -ohjelman rahoittamassa AI4Cities-hankkeessa etsitään ratkaisuja kaupunkien hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Hanke on vienyt läpi prosessin, jonka aikana yritykset ovat edenneet prototyyppien suunnittelusta pilotointivaiheeseen. Jatkoon on valittu parhaimmat kulloisestakin vaiheesta, ja testausvaiheeseen pääsi kaikkiaan seitsemän yritystä. Avoimeen tarjouskilpailuun hankkeen alussa saatiin lähes sata tarjousta yrityksiltä ympäri Eurooppaa.

Hankkeessa on tänä kesänä toteutettu pilotteja Amsterdamissa, Kööpenhaminassa, Helsingissä, Pariisissa, Stavangerissa ja Tallinnassa. Pilotointeihin on varattu rahaa yhteensä 1,45 miljoonaa euroa. ai4cities.eu

Tutustu Forum Virium Helsingin Application Evaluator -työkaluun

innoradar.eu

Kuva AICities-hankkeen kokeilusta Helsingissä Kaisaniemen koulussa. Kuvaaja: Vesa Laitinen.

Tilaa uutiskirje – älykaupunkiuutiset suoraan sähköpostiisi!

Haluatko pysyä ajan tasalla tulevaisuuden kaupunkiratkaisuista ja saada ensimmäisenä tiedon avautuvista kokeiluhauista ja innovaatiokilpailuista? Tilaa kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirjeemme!

Hidden
Hidden
Nimi(Pakollinen)
Annan suostumuksen henkilötietojen käsittelyn(Pakollinen)
Olen lukenut Forum Virium Helsingin tietosuojaselosteen ja annan suostumuksen henkilötietojeni käsittelyyn sen mukaisesti. Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).

Lisätietoa

Projektipäällikkö Kaisa Sibelius

Kaisa Sibelius
Projektipäällikkö
+358 40 570 1317
kaisa.sibelius@forumvirium.fi

Lue myös