Living lab -osaaja Tiina Inki aloitti elokuussa

Artikkelikuva: Living lab -osaaja Tiina Inki aloitti elokuussa

Vaasasta kotoisin oleva tietojärjestelmätieteen KTM soveltaa älykaupunkikehityksen tuntemusta living lab -kokeiluissa

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

Olen Tiina Inki ja kiinnostuin jo yliopisto-opiskeluni alussa älykaupunkikehityksestä. Pääsin Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätieteen opinnoissani eri projektien ja graduni kautta kehittämään Jyväskylän Kankaan älykaupunkialuetta. Valmistumiseni jälkeen olin mukana Jyväskylän yliopiston 5K-hankkeessa Kankaan kokeilevan kyberturvallisen älykaupunkialustan kehittäminen, jossa roolini oli viestinnällinen ja älypalvelukokeiluihin keskittyvä. Olen aikaisemmista töistäni saanut hyvää kokemusta muun muassa rekrytoinneista, älypalvelukokeilujen toteuttamisesta sekä IoT-palveluista.

Forum Viriumin toimintaa olen seurannut innokkaana yliopisto-opinnoistani lähtien ja kun huomasin LinkedInissä avoimen työpaikan FVH:llä, päätin laittaa hakemuksen. Älykaupunkikehitys on selkeästi vienyt minut mennessään.

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

Aloitin elokuussa projektisuunnittelijana IoT-tiimissä ja tällä hetkellä olen pääosin mukana Select for Cities -projektissa, jossa ollaan siirtymässä living lab -pilotointivaiheeseen. Työni tulee olemaan ensisijaisesti living lab -kokeilut ja kaikki niihin liittyvä toiminta, kuten muun muassa viestinnälliset, tapahtumatuotannolliset ja hallinnolliset tehtävät eri projekteissa.

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

Odotan pääseväni työskentelemään living lab -kokeilujen parissa erilaisten mielenkiintoisten ihmisten ja yritysten kanssa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Odotan myös, että pääsen itse testailemaan erilaisia mielenkiintoisia vempaimia ja älyratkaisuja.

Mikä sinua innostaa?

Luovat ja aikaansaavat ihmiset innostavat minua. Tykkään siitä, että Forum Viriumilla pääsee ideoimaan fiksujen ja luovien työkavereiden kanssa porukalla, ja että näitä ideoita viedään myös käytäntöön – pyörät pyörivät aktiivisesti ja asiat etenee. Jokaisella on aito motivaatio ja kiinnostus tätä alaa kohtaan, ja se oikeasti näkyy.

Mitä teet kun et ole töissä?

Vapaa-ajallani tapaan ystäviäni ja hikoilen omien HIIT-treeniohjelmieni parissa kuntosalilla. Kunnon sykkeennostojumppa auttaa nollaamaan hyvin työpäivien jälkeen! Rakastan myös matkustelua ja valokuvaamista – haluan kokea ja nähdä mahdollisimman paljon ympäri maailmaa yhdessä avopuolisoni, ystävieni tai perheeni kanssa. Aiemmin kuvailin järjestelmäkameralla, mutta nykyisin puhelinkin riittää hyväksi kameraksi.

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

Haluan osallistaa kaupunkilaisia mukaan kehittämään älykkäitä palveluja yhdessä yritysten ja eri toimijoiden kanssa, living lab -kokeiluilla. Älykkäitä ratkaisuja kehitetään juuri kaupunkilaisten hyödyksi ja siksi juuri heidän mielipiteillään on väliä. Toivoisin, että ihmiset suhtautuisivat digitalisaatioon ennakkoluulottomasti ja rohkeasti.

On hienoa nähdä, miten Helsinki sekä muut eurooppalaiset yhteistyömaat kehittyvät koko ajan ja on mahtavaa olla mukana edistämässä sitä kehitystä. Erityisen hienoa on myös, jos älykkäistä innovaatioista saadaan luotua uutta liiketoimintaa Suomeen.

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

Uskon rekrytointikokemuksestani konsulttina ja 5K-hankkeen älykaupunkikokeiluissa olevan hyötyä tässä työssä. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja pystyn ymmärrettävästi kertomaan esimerkiksi projektien kokeiluista ja teknisistä asioista.
Tykkään myös kirjoittaa ja valokuvata, joten mielelläni olen mukana edistämässä Forum Viriumin näkyvyyttä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Forum Virium Helsinkiin, Tiina!

 

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. Seuraa meitä Twitterissä ja tilaa uutiskirje!

Lisätietoja

Kuva

Tiina Inki

#kestävämatkailu #livinglab #cocreation #iot
puh. +358 40 840 5707
tiina.inki(at)forumvirium.fi

Lue myös