4 jännittävää uutuutta yrityksille IoT Nordic -tapahtumasta

Artikkelikuva: 4 jännittävää uutuutta yrityksille IoT Nordic -tapahtumasta

Forum Viriumin IoT-ohjelmajohtaja Hanna Niemi-Hugaerts listasi neljä mielenkiintoisinta esineiden internetin uutuutta.

Forum Viriumin IoT-ohjelma ja sen yrityksille tarjoamat kokeilu- ja pilotointimahdollisuudet olivat esillä Nordic IoT Week -tapahtumassa. IoT-hankealueen johtaja Hanna Niemi-Hugaerts esiintyi päälavalla tiistaina otsikolla ”Helsinki is the place for getting started with IoT enabled smart city solutions” ja hänen kuulumisiaan tapahtumasta voit kuulla myös DNA Live -haastattelussa.

1. Kokeile Sigfoxia Vekotinverstaalla

IoT-verkko Sigfox on laajentunut kovaa vauhtia. Sigfox-laitteet toimivat kaikissa Sigfox-verkoissa ympäri maailman, ilman erillisiä roaming-maksuja. Maailmanlaajuisen toimivuuden saat käyttöösi yhdellä ainoalla sopimuksella Connected Finlandin kanssa. Ekosysteemi kehittyy ja laajenee vauhdikkaasti, tällä hetkellä verkko löytyy jo 50:sta maasta. Olemme saamassa testilaitteita myös Vekotinverstaalle ja kerromme niistä pian lisää.

2. Konenäön merkitys kasvaa

Ihmisten ja objektien yksilöllinen tunnistus ja seuranta isossa roolissa. Teknologia soveltuu hyvin liikennevirtojen ja jonojen monitorointiin sekä parkkipaikkojen seurantaan ja kiinteistöautomatiikan hienosäätöön. Eurooppalaisesta perspektiivistä seuranta-aspekti on problemaattinen; lähivuodet tulevat näyttämään miten teknologia soveltuu GDPR-lainsäädäntöön.

3. Mesh-verkoilla skaalautuvuutta

Wirepas Mesh -verkko mahdollistaa langattoman IoT-yhteyden massiivisessa mittakaavassa. Tätä ainutlaatuista tekniikkaa voidaan käyttää missä tahansa radiolaitteistossa ja missä tahansa taajuuskaistalla. Tampereen kaupunki valitsi Wirepasin edustaman konsortion operoimaan SmartCity IoT-alustan pilotointijärjestelmää kokonaispalveluna Viinikan alueelle ajalle 2018–2020.

4. Alustatarjontaa riittää

Monella oli tarjota alustoja ja koko pinoa, joissa kaikki sensorit ja data oli helposti integroitavissa ainakin markkinointikalvoilla. UI-editorilla näytölle ilmestyi mitä hienompia mittareita. Työkaluja siis riittää, mutta mitä dataa kerätään ja näytetään on soveltajan vastuulla. Se miten alustat toimivat keskenää on oma haaste, jota myös ratkaistaan Forum Viriumin Select for Cities -hankkeessa esikaupallisen hankinnan avulla.

Tapahtumassa Forum Viriumin IoT-tiimi kertoi toiminnastaan myös IoT Labin puolella olleella ständillä. Esillä oli muun muassa UrbanSense 5G-hankkeen 19.4. sulkeutunut AR/VR-kokeiluhaku sekä SynchroniCityn käynnistymässä olevat pilotit.  

Lisätietoja

Kuva

Hanna Niemi-Hugaerts

#iot #avoindata #databusiness
#rajapinnat #API
puh. +358 40 674 9911
hanna.niemi-hugaerts(at)forumvirium.fi

Lue myös