IoT Innovation Night Helsinki toi mukaan alan toimijat edistämään ekosysteemiä

Artikkelikuva: IoT Innovation Night Helsinki toi mukaan alan toimijat edistämään ekosysteemiä

Marraskuun puolivälissä Maria 01:ssä järjestetty IoT Innovation Night Helsinki houkutteli paikalle aktiivisen ja kansainvälisen yleisön keskustelemaan ja jakamaan ideoita IoT:stä sekä oppimaan eri rahoituskanavista.

Tilaisuudessa kuultiin puheenvuorot muun muassa Emergencen Vesa Aaltoselta ja yrityksen menestyneestä Taival-sovellukesta, Biotope-puheenvuorot ParkkiSähkö ja Control Thingsiltä, sekä tutustuttiin VTT:n TagItSmart -projektiin. Hanna Niemi-Hugaerts Forum Viriumilta esitteli Helsinkiä IoT innovaatiotoiminnan alustana.

Yrityksille sekä rahoittajille tilaisuus oli oivallinen tapa tutustua ajankohtaisiin IoT palveluihin ja tarjontaan. Forum Virium Helsinki odottaa mielenkiinnolla yhteistyömahdollisuuksia ja IoT -ekosysteemin kehittymistä vuonna 2018.

”IoT-EPI -projekteilla on yhteensä 5.5 miljoonaa euroa käytettävissä startup-yrityksiin, jotka edistävät yhteentoimivuusratkaisujen kehittämistä, käyttöönottoa tai testaamista. Tämä rahoitus jaetaan avoimien hakujen kautta, ja jokainen startup saa arviolta 50,000 euroa. Jokainen haku on erilainen, koska startupeilta sekä projekteilta kaivataan erityylisiä sisältöjä. Rahoitukseen liittyy myös loistava mahdollisuus verkostoitua sekä osallistua tuote-, liiketoiminta- ja teknologiakehittämiseen eräiden Euroopan tärkeimpien IoT-toimijoiden kanssa”, kertoo IoT Innovation Night partneritaho Marco Forzati (RISE ICT/Acreo).

Lue myös