Yhteistyö Forum Viriumin kanssa auttoi kansainvälisille markkinoille – suomalainen Trombia kehitti maailman ensimmäisen autonomisen kadunlakaisurobotin

Artikkelikuva: Yhteistyö Forum Viriumin kanssa auttoi kansainvälisille markkinoille – suomalainen Trombia kehitti maailman ensimmäisen autonomisen kadunlakaisurobotin

Forum Virium ja Trombia pilotoivat keväällä 2021 maailman ensimmäistä sähköistä ja autonomista lakaisukonetta Helsingin Jätkäsaaressa. Helsingin kaupungin ja Staran kanssa toteutettu kokeilu oli osa Jätkäsaari Mobility Lab -testialustahanketta. Kokeilun jälkeen pilotointeja on tehty Yhdysvalloissa asti. Kysyimme Trombia Technologies Oy:n toimitusjohtajalta Antti Nikkaselta, millaista yhteistyö Forum Viriumin kanssa oli ja miten se on yritystä hyödyttänyt.

Minkälainen palvelu teillä on?

”Innovaatiomme, Trombia Free on Suomessa kehitetty, maailman ensimmäinen täysitehoinen, sähköinen ja autonominen lakaisukone. Se kuluttaa vain 15 prosenttia perinteisten imulakaisukoneiden käyttämästä energiasta, eikä se aiheuta puhdistustilanteessa päästöjä. Vettä uudenlainen lakaisukone kuluttaa vain murto-osan perinteisiin puhdistusmenetelmiin verrattuna.” 

”Ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii meiltä kaikilta uusia ratkaisuja globaalilla tasolla. Meidän missiomme on mahdollistaa katujen ja teollisuuskohteiden puhdistuksen sähköistäminen ja merkittävät päästövähennykset kertarysäyksellä.”

Millaista yhteistyötä olette tehneet Forum Virium Helsingin kanssa?

”Aloitimme Trombia Freen Smart city -kaupunkipilotit Suomessa ja Forum Viriumin kanssa pääsimme pilotoimaan tulevaisuuden kaupunki-infran näkökulmasta erityisen merkittävää urbaanin kaupunkiympäristön katujen äänetöntä ja vedetöntä yöpuhdistusta.” 

Mediahuomio [Forum Viriumin kanssa tehdyllä] pilotilla oli kansainvälisesti erinomainen. 

Antti Nikkanen – Trombia Technologies Oy. 

Miten yhteistyö sujui ja minkälaisia hyötyjä olette saaneet siitä?

”Yhteistyö Forum Viriumin kanssa on ollut erinomaista ja sujui hyvin. Jaamme samanlaisen innostuksen, proaktiivisen asenteen ja kansainvälisen, rohkean kokeiluun pohjaavan kulttuurin. Mediahuomio pilotilla oli kansainvälisesti erinomainen.” 

Miten teillä menee nyt ja mitä suunnittelette jatkoon?

”Kansainvälinen kiinnostus Trombia Freetä kohtaan kasvoi merkittäväksi, ja Helsingin jälkeen pilotteja on tehty muun muassa Milanossa sekä Yhdysvalloissa erilaisissa teollisuuskohteissa.”

”Ensimmäinen järjestelmätoimitus on jo tehty Yhdysvalloissa ja myöhemmin tänä vuonna meillä käynnistyy järjestelmän sarjatuotanto. Haemme tällä hetkellä lisää sekä insinööri- että ohjelmistopuolen osaajia tiimiimme tukemaan vauhdilla käynnistyvää kansainvälistymistämme.” 

Trombia Free työssään Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Artikkelin kuva ja video: Antti Heikkilä.

Tilaa uutiskirje – älykaupunkiuutiset suoraan sähköpostiisi!

Haluatko pysyä ajan tasalla tulevaisuuden kaupunkiratkaisuista ja saada ensimmäisenä tiedon avautuvista kokeiluhauista ja innovaatiokilpailuista? Tilaa kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirjeemme!

Hidden
Hidden
Nimi(Pakollinen)
Hyväksyn tietojeni tallentamisen(Pakollinen)
Olen lukenut Forum Virium Helsingin tietosuojaselosteen ja hyväksyn että henkilötietojani käsitellään sen mukaisesti. Lyhyesti: noudatamme EU:n GDPR-asetusta ja käsittelemme henkilötietoja huolellisesti.

Lisätietoa

Lue myös