Bout kiihdyttää veneilyn sähköistymistä – Yhteistyö Forum Viriumin kanssa toimi tukena kansainvälistymiselle

Artikkelikuva: Bout kiihdyttää veneilyn sähköistymistä – Yhteistyö Forum Viriumin kanssa toimi tukena kansainvälistymiselle

Airbnb yhdisti yksityishenkilöiden kysynnän ja tarjonnan majoituksen ja Uber autokyytien saralla. Vuonna 2018 perustettu suomalaisyritys Bout tekee nyt samaa veneilylle. Boutin palvelussa voi tilata venekyydin vaikkapa Jätkäsaaresta Porvooseen – tai pian ajelun Seine-joella!

Kuinka kaikki alkoi ja mikä oli meidän roolimme Boutin kasvutarinassa? Näihin kysymyksiin meille vastaukset antoi Boutin operatiivinen johtaja Teemu Terttunen.

1. Minkälainen palvelu teillä on?

Bout toimii venekyytien ja merellisten elämysten digitaalisena markkinapaikkana. Keskitämme paikallisen palveluntarjonnan saman katon alle, jotta venekuljetukset ja erilaiset merelliset elämykset olisivat aiempaa helpommin löydettävissä. Palvelu toimii mobiilisovelluksessa sekä verkkosivuillamme.”  

2. Millaista yhteistyötä olette tehneet Forum Virium Helsingin kanssa?

”Yhteistyömme alkoi jo pian yrityksen perustamisen jälkeen, vuonna 2018, kun osallistuimme Perille asti -hankkeeseen, jossa etsittiin älykkäitä liikkumisratkaisuja pääkaupunkiseudun asukkaiden ja matkailijoiden käyttöön. Kokeilu kohdistui Jätkäsaaren alueelle ja tavoitteena oli helpottaa ihmisten liikkumista ja parantaa alueen saavutettavuutta vesiteitse. Hanke tarjosi täydellisen kokeiluympäristön vasta perustetulle yrityksellemme ja saimme kallisarvoista palautetta kehitysideoineen kaupunkilaisilta.”    

Veneilyn ala on parhaillaan kovassa murroksessa ja olemme aktiivisessa vuorovaikutuksessa Forum Virium Helsingin kanssa muun muassa veneilyn sähköistymisen tiimoilta.

Teemu Terttunen, Bout

3. Miten yhteistyö sujui ja minkälaisia hyötyjä olette saaneet siitä?

”Yhteistyö on sujunut alusta asti saumattomasti. Veneilyn ala on parhaillaan kovassa murroksessa ja olemme aktiivisessa vuorovaikutuksessa Forum Virium Helsingin kanssa muun muassa veneilyn sähköistymisen tiimoilta. Toivomme kotikaupunkimme Helsingin toimivan jatkossakin suunnannäyttäjänä paitsi ketteränä kokeilualustana, myös päästöjen vähentämisessä. Kesäksi 2023 on tiedossa erittäin mielenkiintoisia projekteja myös Helsinkiin, mutta niistä lisää myöhemmin.”  

4. Miten teillä menee nyt ja mitä suunnittelette jatkoon?

”Viisi vuotta sitten saattoi välillä tuntua, etteivät markkinat vielä ole valmiita palvelullemme. Viime aikoina tilanne on kuitenkin muuttunut merkittävästi – meidän eduksemme. Kotimaassa operoimme jo viidellätoista eri alueella. Maailmanlaajuisesti vesiliikenne on alkanut ansaita asemansa osana muita liikkumismuotoja ja yleisesti kaupunkisuunnittelua. Vetoa on eri puolille maailmaa, muun muassa Ranskaan, joten kuulumisia leimaa vahvasti kansainvälistyminen.”


”Muutoksen tuulet puhaltavat etenkin veneilyn sähköistymisen saralla. Haluamme asemoitua vastuullisen veneilyn aallonharjalle ja olemme solmineet monia uusia kumppanuuksia alan toimijoiden kanssa. Kukaan ei muuta vanhaa – ja monilta osin kankeaa – alaa yksin: yhteistyön merkitys onkin syvällä yrityksemme DNA:ssa. 2023 näyttää valoisalta – tuulta purjeisiin!” 

Kuvat: Bout.

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!

Hidden
Hidden
Nimi(Pakollinen)
Hyväksyn tietojeni tallentamisen(Pakollinen)
Olen lukenut Forum Virium Helsingin tietosuojaselosteen ja hyväksyn että henkilötietojani käsitellään sen mukaisesti. Lyhyesti: noudatamme EU:n GDPR-asetusta ja käsittelemme henkilötietoja huolellisesti.

Lue myös