Home-on-demand -kokeiluhaku

Artikkelikuva: Home-on-demand -kokeiluhaku

Forum Virium Helsinki avaa kokeiluhaun ratkaisemaan viimeisen metrin kuljetusten haasteita Kalasataman Redissä. Kokeiltavaksi haetaan autonomista ratkaisua, sekä sitä tukevaa palvelumuotoilua viimeisen metrin logistiikkakokeiluiden toteuttamiseksi Redissä. Kokeiluhaku on avoinna 16.4.2020 asti.

Kokeilut ovat osa 6Aika: Citylogistiikan uudet ratkaisut -hanketta, jossa etsitään älykkäitä ratkaisuja urbaanin logistiikan järjestämiseksi mahdollisimman kevyesti, kestävästi ja tehokkaasti.

Miten ratkaista viimeisten metrien kuljetuspalveluiden haasteet fiksun asumisen arjessa?

Viimeisen kilometrin ja viimeisten metrien haasteet korostuvat, kun verkko-ostaminen tulee osaksi yhä useamman ihmisen arkea ja rutiineja. Myös kaupungeissa, palveluiden lähellä asuvat ihmiset toivovat joustavia tilaus- ja toimitusmahdollisuuksia aina kotiovelle asti.

Kokeiluhaussa haetaan autonomista lähettiä, sekä toteutusta tukevaa palvelumuotoilua. Forum Virium Helsinki koordinoi kokeiluhakua, yhteistyökumppaneina SRV & Kone oyj.

Autonomisen lähettikokeilun hinta on maksimissaan yht. 20 000 € (alv. 0%) ja sitä tukevan palvelumuotoilun hinta on maksimissaan yht. 10 000 €. Tarjouskilpailussa valitaan lähtökohtaisesti yksi autonomisen kokeilun toteuttaja ja yksi palvelumuotoilukumppani. Yksi toimija voi myös tarjota molempia, jos sillä on osoittaa sopivaa osaamista.

Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeen raati valitsee kokeilut. Kokeiluun valitut toteuttajat osallistuvat yhteiseen kickoffiin ja kokeilun valmisteluun keväällä 2020 ja itse kokeilu toteutetaan elo-syyskuussa 2020.

Helsinki tarjoaa yrityksille konkreettisen kokeiluympäristön uusien palvelujen ja tuotteiden testaamiseen. Aidon ympäristön kokeiluista saadaan aitoa käyttäjäpalautetta, oppeja ja käytännön kokemuksia. Forum Virium Helsinki fasilitoi kokeiluita. Kokeiluista viestitään Forum Virium Helsingin kanavissa.

Tarjoa kokeilua

Kokeilua tarjotaan Forum Virium Helsingin sähköisellä lomakkeella. Tarjouspyyntö ja -lomake löytyvät alla olevien linkkien kautta.

Tarjouspyyntö: Tarjouspyyntö – Home-on-Demand

Tarjouslomake: Tarjouslomake Home-on-Demand 

Tarjouspyyntö on avoinna 16.4.2020 klo 23.59 asti. Määräaikana saadut tarjoukset arvioidaan tarjouspyynnön mukaisesti ja siinä kuvattujen kriteerien perusteella.
Tarjouspyyntöön liittyvät kysymykset ja vastaukset löytyvät tästä: Kysymykset ja vastaukset_Q&A home-on-demand_updated03042020

Lisätietoja

Tarjouspyynnöistä järjestettiin infotilaisuus 5.3.2020 Kalasatama Urban Labissa Redissä. Tilaisuuden esitykset löytyvät täältä KONE API Partner Ecosystem March 2020 Asumisen_palvelut_Urban lab 5.3. ja Home_OnDemand_info_short


Citylogistiikan uudet ratkaisut -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan vuosina 2018-2020.

Lisätietoa

Kuva

Assi Rautanen

puh. +358 50 411 9435
assi.rautanen(at)forumvirium.fi

Lue myös